Νέδα In-A-Day: περιπέτεια σε έναν επίγειο παράδεισο με τους Active Sundays

active-sundays-neda © Active Sundays - www.activesundays.com, 2015
ΤΕΤΑΡΤΗ, 22 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016

Ένα… «θηλυκό» αλλιώτικο από τα άλλα θα πρωταγωνιστήσει στην επόμενη περιπέτεια των Active Sundays: η Νέδα.

Ο ένας εκ των 2 ποταμών της Ελλάδας με θηλυκό όνομα, η Νέδα, μαζί με τους Active Sundays μας καλεί να την εξερευνήσουμε σε ακόμα μια ξεχωριστή περιπέτεια, την Κυριακή 3 Ιουλίου.

Η Νέδα προσφέρει στον επισκέπτη της μοναδικό φυσικό τοπίο, με καταπράσινες όχθες, μεγαλειώδη γλυπτά από βράχια, βάθρες, πέτρινα γεφύρια, μικρούς και μεγάλους καταρράκτες, ενώ πηγάζει από πολυάριθμες πηγές του Λυκαίου Όρους κοντά στο χωριό Πέτρα και καταλήγει, ύστερα από ένα μοναδικό ταξίδι, στη θάλασσα της Κυπαρισσίας.

Η διάσχιση της Νέδας, θα σας χαρίσει μοναδική εμπειρία, με τις συνεχείς εναλλαγές του τοπίου, την πλούσια βλάστηση, τις τεράστιες ποταμίσιες πέτρες μέσα στα ανοιχτοπράσινα νερά και τους επιβλητικούς βράχους, που κάνουν το πέρασμά της αληθινή πρόκληση, αλλά και απόλαυση για τον επισκέπτη.

Κατάληξη της ποταμοδιάσχισης, θα είναι η κάπως τρομαχτική και σκοτεινή σπηλιά στο Στόμιο, ακριβώς κάτω από τους καταρράκτες, όπου οι πιο τολμηροί αν επιθυμούν μπορούν να μπουν και να εξερευνήσουν, ενώ όλοι μαζί θα ανεβείτε από την κοίτη του ποταμού από τα ασφαλισμένα σχοινιά και θα προσεγγίσετε τους εντυπωσιακούς καταρράκτες της Νέδας για ακόμα περισσότερες βουτιές, παιχνίδια στο νερό, ξεκούραση και για να απολαύσετε το μαγευτικό τοπίο και αναμνηστικές φωτογραφίες.

Φροντίστε να έχετε μαζί σας

  • Μαγιό
  • Παπούτσια ποταμοδιάσχισης ή πέδιλα (κλειστά μπροστά που να προστατεύουν τα δάχτυλα) ή έστω κάποια παλιά αθλητικά με κίνδυνο όμως να χαλάσουν στη μέση της διαδρομής
  • Στεγανό σακίδιο και φροντίστε να έχετε ότι χρειαστείτε μέσα σε σακούλες σκουπιδιών ή πλαστικές από σούπερ μάρκετ μέσα στο σακίδιο
  • Μπρατσάκια, σωσίβια ευπρόσδεκτα, τόσο για χαβαλέ, αλλά και φυσικά στο πέρασμα των μικρών σημείων που θα χρειαστεί (για όσους νιώθουν ανασφάλεια)

Εφόσον έχετε καλή φυσική κατάσταση, ακόμη κι αν είστε αρχάριοι, και γνωρίζετε κολύμπι, έχετε περιθώριο μέχρι τις 26 Ιουνίου για να δηλώσετε συμμετοχή. Το κόστος είναι 37 ευρώ για τις πρώτες 25 θέσεις και 42 ευρώ για τις υπόλοιπες.

Οι Active Sundays είναι μια ομάδα που διοργανώνει συνεχώς εκδρομές στην ελληνική φύση, μέχρι να σηκωθεί και ο τελευταίος άνθρωπος από τον καναπέ του και να αποκτήσει εμπειρίες ζωής! Όλες οι εξορμήσεις διοργανώνονται και οδηγούνται από έμπειρους πεζοπόρους, ορειβάτες, συνοδούς και ειδικούς άλλων υπαίθριων δραστηριοτήτων περιπέτειας στην ελληνική φύση. Οι εξορμήσεις γίνονται σχεδόν κάθε Κυριακή και σε μερικές περιπτώσεις περιλαμβάνουν και διανυκτέρευση ή διανυκτερεύσεις.

Info
Active Sundays
Εκδρομή στη Νέδα
Στις 3/7
Κόστος: 37 και 42 ευρώ