Τα Best City Awards έρχονται για να βραβεύσουν τις οικονομικά βιώσιμες πόλεις

best-city-awards
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 01 ΙΟΥΛΙΟΥ 2016

Με στόχο την ανάδειξη και την επιβράβευση των καλύτερων πρακτικών που οδηγούν σε πόλεις «έξυπνες», τα Best City Awards 2016 καταφτάνουν για να αποτελέσουν ένα ακόμη λιθαράκι στο κομμάτι που λέγεται βιωσιμότητα και αειφόρος ανάπτυξη.

Οι καλύτερες πρακτικές ή λύσεις που οδηγούν σε ευφυείς και οικονομικά βιώσιμες πόλεις πρόκειται να επιβραβευτούν στα Best City Awards 2016, τα οποία θα δώσουν ξεχωρίσουν τις πόλεις που ασχολούνται και με τη βελτίωση της ζωής των πολιτών, αλλά και με την προστασία του περιβάλλοντος.

Στα βραβεία μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή Περιφερειακές Ενότητες, ΟΤΑ, δημόσιες και ιδιωτικές επιχειρήσεις, επιχειρήσεις κοινής ωφελείας, ερευνητικά κέντρα, δημόσιες ή ιδιωτικές κοινοπραξίες, που έχουν να επιδείξουν καινοτόμες στρατηγικές «ευφυούς πόλης» ή σχετικές λύσεις.

Στόχος των βραβείων είναι να κινητοποιήσουν τις αρχές των πόλεων για τη διαρκή βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών τους και τη βελτίωση των περιβαλλοντικών τους επιδόσεων, να αναδείξουν τις προσφερόμενες λύσεις και τεχνολογίες για ευφυείς και βιώσιμες πόλεις και, το σημαντικότερο, να αναδείξουν τις πόλεις που εξασφαλίζουν καλύτερη ποιότητα ζωής στους πολίτες.

Η διαρκής βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και η βελτίωση των περιβαλλοντικών επιδόσεων των πόλεων είναι ο στόχος των βραβείων

Η ανεξάρτητη Κριτική Επιτροπή θα ανακοινωθεί σύντομα και απαρτίζεται από μέλη που επιλέχθηκαν με κριτήριο το επαγγελματικό και επιστημονικό τους υπόβαθρο, καθώς και την εμπειρία και εξειδίκευσή τους σε συνάφεια με το αντικείμενο των βραβείων και των επιμέρους κατηγοριών βράβευσης. Πρόεδρος της Επιτροπής είναι ο κ. Γιώργος Πατούλης, Πρόεδρος ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Αμαρουσίου.

Από το site www.bestcityawards.gr μπορείτε να ενημερωθείτε για όλες τις κατηγορίες βράβευσης, τα κριτήρια αξιολόγησης και τους όρους συμμετοχής. Το σύστημα για την υποβολή των υποψηφιοτήτων ανοίγει την ερχόμενη εβδομάδα και θα δέχεται συμμετοχές μέχρι τις 15 Ιουλίου 2016.

Για να δούμε, λοιπόν, τι μας επιφυλάσσουν τα Best City Awards 2016 και ποιες πόλεις θα βραβευτούν για την καινοτομία τους.

Info
www.bestcityawards.gr