North Coast 500: o route 66 της Σκωτίας

north-coast-500

Υπέροχη θέα από τον αυτοκινητόδρομο North Coast 500

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 22 ΙΟΥΛΙΟΥ 2016

Λανσαρίστηκε το 2014, δημιουργεί μια κυκλική διαδρομή και προσφέρει σε όσους τον διασχίσουν θέα σε παραμυθένια κάστρα, παραλίες και ερείπια, χαρίζοντας στους ταξιδιώτες κάτι από την ψυχή της Σκωτίας. Ο λόγος για τον αυτοκινητόδρομο North Coast 500 (NC500), που ευελπιστεί να γίνει η απάντηση στον route 66 των Η.Π.Α.

Τα road trips αποτελούν όνειρο ζωής για κάθε ταξιδιάρα ψυχή εκεί έξω και η κλασική route 66 διαδρομή σας φαίνεται μακρινή, ο αυτοκινητόδρομος North Coast 500 στη Σκωτία, μπορεί να σας δώσει τη λύση.

Διαμορφώνει μια λούπα γύρω από τη βόρεια άκρη της Σκωτίας, από το Inverness, κοντά στο John O’Groats στα βορειοανατολικά, κατά μήκος της θάλασσας στα βόρεια στο Durness κι έπειτα κάτω στη δυτική ακτή, πριν μπει στην ενδοχώρα στη χερσόνησο Applecross.

Το δρομολόγιο σχεδιάστηκε από την Πρωτοβουλία North Highland, μια μη κερδοσκοπική οργάνωση ίδρυσης του Πρίγκιπα Καρόλου, προκειμένου να γνωρίσει ο κόσμος τα λιγότερο τουριστικά μέρη των βόρειων Highlands.

North Coast 500 fb page

Πάνω από 800 χιλιόμετρα θα γράψει το κοντέρ όποιου ολοκληρώσει τη διαδρομή

Για να ολοκληρώσει κάποιος τη διαδρομή θα πρέπει να διασχίσει 500 μίλια, δηλαδή πάνω από 800 χιλιόμετρα, στα οποία θα έχει την ευκαιρία να δει οροσειρές όπως την Ben Hope and Suilven, το παραμυθένιο κάστρο Dunrobin, τα ερείπια του κάστρου Ardvreck και τις παραλίες Achmelvich και Dornoch που κόβουν την ανάσα

Όποιος αποφασίσει να καλύψει τη διαδρομή, μπορεί να το κάνει είοτε μέσα σε 1 Σαββατοκύριακο ή με ένα χαλαρό πρόγραμμα μέσα σε πολλές εβδομάδες, προκειμένου να εξερευνήσει τα τοπία, τα αξιοθέατα και να ζήσει την πραγματική μαγεία του road trip.

Info
http://www.northcoast500.com/home.aspx