Active ημερήσια στους καταρράκτες της Νεμούτας

nemouta-active-sundays Picasa

Εικόνες σαν από ζούγκλα σε μια υπέροχη εκδρομή με τους Active Sundays

ΤΕΤΑΡΤΗ, 13 ΙΟΥΛΙΟΥ 2016

Ένας καλά κρυμμένος παράδεισος στην ορεινή Ηλεία, γεμάτος καταρράκτες, είναι ο προορισμός της επόμενης δροσερής καλοκαιρινής περιπέτειας των Active Sundays.

Είτε ετοιμάζεστε για καλοκαιρινές διακοπές, είτε μείνετε στην πόλη φέτος το καλοκαίρι –ειδικά στη δεύτερη περίπτωση- στο τέλος του μήνα και συγκεκριμένα στις 24 Ιουλίου σας περιμένει άλλη μια active περιπέτεια στην Ηλεία.

Εκεί θα έχετε την ευκαιρία να περπατήσετε σε στενά φαράγγια, στις παρυφές του Ερύμανθου ποταμού, ανάμεσα σε οργιώδη βλάστηση που εκπλήσσει και να απολαύσετε τη θέα καταρρακτών μοναδικής ομορφιάς, τους πιο φαντασμαγορικούς στην Ελλάδα, σε ένα τρίπτυχο ιδιαίτερων εμπειριών: το Φαράγγι του Άμπουλα, το Φαράγγι Χαρατσαρίου και τμήμα του Φαραγγιού του ποταμού Ερύμανθου!

Οι καταπληκτικοί σχηματισμοί βράχων, οι καταρράκτες, τα τρεχούμενα νερά κι οργιαστική βλάστηση θα σας μεταφέρουν σ' ένα παραμυθένιο τοπίο γεμάτο δροσιά, ανάμεσα στα πλατάνια, την παρόχθια βλάστηση και τ' αγριολούλουδα που κατακλύζουν την περιοχή και παραπλήσιο τμήμα του ποταμού Ερύμανθου, με την ιδιαίτερα χαρακτηριστική βραχώδη όχθη στους χαρακτηριστικούς «μαιάνδρους».

Θα πεζοπορήσετε με όλη την ομάδα το Φαράγγι Χαρατσαρίου και του Άμπουλα (σημειώστε ότι το Φαράγγι του Άμπουλα έχει συνεχή ροή νερού στην κοίτη γύρω στα 10-15 εκ. και θα πεζοπορήσετε ομαδικώς πατώντας μέσα στο νερό) και κατά μήκος του ποταμού Ερύμανθου, όπου θα έχετε την ευκαιρία για δροσερές βουτιές σε σημεία του στους «Μαιάνδρους» και προαιρετικά ποταμοδιάσχιση κάποιου μέρους του.

Μαίανδροι του ποταμού Ερύμανθου

Μοναδικές εικόνες σαν από ζούγκλα σας περιμένουν, ανάμεσα σε πυκνή βλάστηση, σε νερά που τρέχουν από παντού, βρύα, βραχώδεις σχηματισμοί και ανάμεσά τους μακριές «κουρτίνες» νερού, που τις περιβάλουν τεράστια υδρόφιλα φυτά με τα κλαδιά και τις ρίζες τους να κρέμονται ανεξέλεγκτα, όπως στα τροπικά δάση. Οι καταρράκτες είναι πολλοί, αλλά επισκέψιμοι κι αυτοί που θα δείτε, είναι οι πιο εντυπωσιακοί, ύψους 15-35 μέτρων. Βρίσκονται στο Φαράγγι Χαρατσαρίου και στο Φαράγγι του Άμπουλα, κάτω από το χωριό Νεμούτα, που έδωσε ανεπίσημα και το όνομα της στο σύμπλεγμα αυτών των καταρρακτών.

Με τη βοήθεια υποστήριξης με αγροτικό, η μοναδική εμπειρία των Καταρρακτών Νεμούτας στο Φαράγγι Χαρατσαρίου και στο Φαράγγι του Άμπουλα και μια βουτιά ή παιχνίδισμα στα νερά του ποταμού Ερύμανθου, θα πραγματοποιηθεί αυθημερόν!

Η περιπέτεια αυτή συνιστάται και για αρχάριους με καλή φυσική κατάσταση και οι δηλώσεις συμμετοχής πρέπει να γίνουν μέχρι 17 Ιουλίου, με κόστος 35 ευρώ για τις πρώτες 25 θέσεις και 40 ευρώ για τις υπόλοιπες.

Θα χρειαστείτε:

  • Μαγιό και πετσέτα
  • Kανονικά ορειβατικά μποτάκια, παπούτσια ποταμοδιάσχισης ή απλά αθλητικά, έχοντας όμως στα υπόψη ότι θα χρειαστεί να πατήσετε μέσα στο νερό. Στο τμήμα του Ερύμανθου θα έχετε την ευκαιρία για ποταμοδιάσχιση -όσοι επιλέξουν να ποταμοδιασχίσουν, θα πρέπει ήδη να φοράνε μαγιό, να φοράνε παπούτσια ποταμοδιάσχισης ή τουλάχιστον αθλητικά (όποια επιλογή, με κάλτσες) και να έχουν μαζί τους και
  • Στεγανό σακίδιο που θα βρείτε σε καταστήματα αθλητικών/ορειβατικών/κατάδυσης -δεν είναι απαραίτητο να είναι το ακριβότερο.
  • ​Νερό (τουλάχιστον 1 1/2 λίτρα/άτομο)

Οι Active Sundays είναι μια ομάδα που διοργανώνει συνεχώς εκδρομές στην ελληνική φύση, μέχρι να σηκωθεί και ο τελευταίος άνθρωπος από τον καναπέ του και να αποκτήσει εμπειρίες ζωής! Όλες οι εξορμήσεις διοργανώνονται και οδηγούνται από έμπειρους πεζοπόρους, ορειβάτες, συνοδούς και ειδικούς άλλων υπαίθριων δραστηριοτήτων περιπέτειας στην ελληνική φύση. Οι εξορμήσεις γίνονται σχεδόν κάθε Κυριακή και σε μερικές περιπτώσεις περιλαμβάνουν και διανυκτέρευση ή διανυκτερεύσεις.

Info
Active Sundays
Καταρράκτες Νεμούτας In-a-day
στις 24/7, δηλώσεις συμμετοχής μέχρι 17/7
Κόστος: 35 και 40 ευρώ