5 ιδιαίτερα ξενοδοχεία που... επιπλέουν στο νερό

mv-aria

Δωμάτιο με θέα τον Αμαζόνιο

ΔΕΥΤΕΡΑ, 25 ΙΟΥΛΙΟΥ 2016

Ξεχάστε για λίγο το οικονομικό δωμάτιο των 30 ευρώ που κλείσατε σε κοντινό νησί για τις διακοπές σας και πάμε μια βόλτα σε 5 πολυτελή ξενοδοχεία, όπου το κύμα σκάει κυριολεκτικά πάνω τους.

Το εξωτικό ξενοδοχείο: MV Aria, Αμαζόνιος, Περού
Μια τριήμερη, τετραήμερη ή επταήμερη κρουαζιέρα στον Αμαζόνιο στο Aria Amazon θα σας πάει στους πιο εντυπωσιακούς παραπόταμους, μέσα από κρυμμένες λίμνες με... μαύρα νερά και θα σας στείλει σε τροπικά δάση, ανάμεσα στην πιο ιδιαίτερη άγρια ζωή του πλανήτη. Μη φοβάστε, όμως. Ο σχεδιασμός και η αρχιτεκτονική του πλοίου εξασφαλίζει ένα στυλάτο ταξίδι, όπου οι ταξιδιώτες βλέπουν τα πάντα από πανοραμικά παράθυρα, από το κατάστρωμα παρατήρησης, ενώ υπάρχει και τζακούζι, από το οποίο μπορεί κάποιος να απολαμβάνει το κοκτέιλ του κοιτώντας ροζ δελφίνια να παίζουν στο νερό. Οι κρουαζιέρες ξεκινούν από την πόλη Iquitos city. Κόστος: Η τριήμερη κρουαζιέρα ξεκινά από 3.150 ευρώ.

www.elitedivingagency.com

Ξενοδοχείο μέσα σε καταδυτικό σκάφος

Ξενοδοχείο καταδύσεων: Elite Diving Agency’s Liveaboard, Μαλδίβες
Πρόκειται για ένα ξενοδοχείο στο νησί Mali, που έχει φτιαχτεί μέσα σε καταδυτικό σκάφος και είναι αρκετά διαφορετικό από τα bungalows στην παραλία που έχετε στο μυαλό σας. To Liveaboard Dive & Spa είναι το ίδιο πολυτελές και εξωτικό όσο οποιοδήποτε άλλο κατάλυμα στις Μαλδίβες, συν του ότι προσφέρει ασύγκριτη θέα στην τοπική θαλάσσια ζωή. Όταν οι επισκέπτες του δεν κάνουν scuba diving, δεν κολυμπούν με σαλάχια και δεν ψάχνουν για φαλαινοκαρχαρίες, βγαίνουν από τον ωκεανό και μπαίνουν στο σπα. Δεν υπάρχει κατάλληλη περίοδος να το επισκεφτεί κάποιος, αφού όλο το χρόνο είναι ιδανικό και μάλιστα κάθε δεύτερη εβδομάδα το πρόγραμμα αλλάζει και το ξενοδοχείο… σαλπάρει για άλλη καταδυτική τοποθεσία. Κόστος: από 2.200 ευρώ ανά άτομο για μια καμπίνα.

www.riverkwaifloatinghotel.com/

Γύρω-γύρω ζούγκλα...

Ξενοδοχείο περιπέτειας: River Kwai Jungle Rafts, Ταϊλάνδη
Από την πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης, την Μπανγκόκ, μπορείτε να κάνετε τις εξορμήσεις σας στο Εθνικό Πάρκο Erawan στη δυτική Ταϊλάνδη, όπου θα βρείτε αυτές τις υπέροχες… σχεδίες μέσα στη ζούγκλα. Το ξενοδοχείο αυτό βρίσκεται στον ποταμό Kwai και είναι εντελώς περιτριγυρισμένο από ζούγκλα, σε ένα ήρεμο σκηνικό, που μοιάζει σαν να είναι εκατομμύρια χιλιόμετρα από το αστικό χάος της Μπανγκόκ, ενώ είναι μόλις 4 ώρες με το αυτοκίνητο. Τα δωμάτια περιλαμβάνουν εξωτερικό deck, ξαπλώστρα, αιώρα και αν αισθάνεστε σφιγμένοι, μπορείτε να κλείσετε μασάζ και να νιώσετε καλύτερα αμέσως. Αν αναζητάτε κάτι πιο δραστήριο, μπορείτε να κάνετε ράφτινγκ, canoeing και river jumping. Κόστος: Από 95 ευρώ το δίκλινο.

Botel Amsterdam fb page

Ιδιαίτερη διαμονή στο νερό, στην πρωτεύουσα της Ολλανδίας

Το ιδιαίτερο ξενοδοχείο: Amstel Botel, Άμστερνταμ, Ολλανδία
Το Botel είναι ένα 3 αστέρων ξενοδοχείο-πλοίο με 200 δωμάτια, βρίσκεται στην πρωτεύουσα της Ολλανδίας και είναι αγκυροβολημένο στο παραλιακό τμήμα της πόλης. Αποτελεί ιδανική τοποθεσία, για όσους θέλουν να εξερευνήσουν το δίκτυο καναλιών και τα παραθαλάσσια σπίτια του Άμστερνταμ, αλλά δεν χρειάζεται να μείνει κάποιος μόνο εκεί: Μπορεί να νοικιάσει ποδήλατο από τη ρεσεψιόν, να πάρει το δωρεάν φέρι, να πάει στο σιδηροδρομικό σταθμό Amsterdam Centraal και να τριγυρίσει στα διάφορα αξιοθέατα, γυρίζοντας πίσω για το ηλιοβασίλεμα. Μπορεί, μάλιστα, κάποιος να ζήσει την αποκλειστική διαμονή σε ένα από τα γιγαντιαία γράμματα στο πάνω μέρος του καταστρώματος, τα οποία αποτελούν πολυτελή δωμάτια, το καθένα με τη δική του ξεχωριστή διακόσμηση. Κόστος: Από 88 ευρώ.

six senses laamu fb page / Marteyne M. van Well

Ό,τι πρέπει για το ταξίδι του μέλιτος

Το ξενοδοχείο του μέλιτος: Six Senses Laamu, Μαλδίβες
Πίσω ξανά στις Μαλδίβες, οι λίμνες εκεί αφήνουν αρκετό χώρο σε πολλά ξενοδοχεία να χτιστούν κοντά στον ωκεανό. Το Six Senses resort, γνωστό και ως “Soneva Gili”, είναι το απόλυτο καταφύγιο σε έρημο νησί και αποτελείται από ένα συγκρότημα από πολυτελείς βίλες στο νερό, με πολλές εκ των οποίων να στέκονται μόνες τους στον ωκεανό. Μπορεί εν προκειμένω να μην επιπλέετε ακριβώς στο νερό, αλλά η αίσθηση είναι η ίδια και με τις διάφορες αγιουρβέδικες θεραπείες, τα σπα και τα μασάζ, δεν είναι δύσκολο να καταλάβουμε γιατί ο προορισμός επιλέγεται για τα ταξίδια του μέλιτος. Κόστος: Δίκλινα από 940 ευρώ.