Εσείς θα κάνατε backpacking στην Κίνα με μόνο 15 ευρώ στην τσέπη;

backpagking-sakidio

Το ταξίδι με σακίδιο είναι μια οικονομική και επιμορφωτική λύση για να γνωρίσουμε κι εμείς και τα παιδιά τον κόσμο

ΤΡΙΤΗ, 26 ΙΟΥΛΙΟΥ 2016

Αν η ιδέα σας φαίνεται τραβηγμένη, να σας πούμε ότι ένας πατέρας στην Κίνα αποφάσισε να δώσει μαθήματα ζωής στο γιό του και γι’ αυτό οργάνωσε ένα ταξίδι με σακίδιο μαζί του στη χώρα, με budget… ούτε 15 ευρώ.

Το ταξίδι με σακίδιο είναι ένα πιο οικονομικό ταξίδι, που μπορεί να κρύβει πολλή κούραση και κόπο, αλλά συνήθως είναι από αυτά που χαρίζουν εμπειρίες ζωής σε όποιον το τολμήσει. Φορτώνεις ένα σακίδιο με τα απαραίτητα στην πλάτη σου και γυρνάς τον κόσμο με κάθε μέσο, γνωρίζοντας κόσμο, κουλτούρες και πολιτισμούς από κοντά.

Ένα τέτοιο ταξίδι ξεκίνησε και ο Κινέζος Pu Wei, ο οποίος θέλησε να μάθει μέσω της εμπειρίας στον 8χρονο γιο του, Dou Ge, πώς να είναι ταπεινός στη ζωή. Έτσι ξεκίνησαν οι δυο τους ταξίδι στην Κίνα για μια εβδομάδα με μόλις 100 γιουάν (δηλαδή περίπου 13,5 ευρώ).

Πατέρας και γιος αναχώρησαν από το σπίτι τους στο Xi'an για ένα 7ήμερο ταξίδι που τελείωσε στο Lanzhou. Ταξίδεψαν με τα πόδια ή έκαναν ωτοστόπ προκειμένου να καλύψουν την απόσταση των 600 χιλιομέτρων, προσφέροντας χειρονακτική δουλειά προκειμένου να φιλοξενηθούν το βράδυ σε κάποιο δωμάτιο.

600 χιλιόμετρα στην Κίνα με μόλις 100 γιουάν. Όχι κι άσχημα!

Το ταξίδι αυτό έμαθε στον γιο του Wei την αξία της εργασίας, αλλά και τη γενναιοδωρία των ξένων, αφού πολλοί άνθρωποι τους πρόσφεραν δωρεάν φαγητό και μετακίνηση.

Η επιτυχία του ταξιδιού, όμως, οφειλόταν κυρίως στον ενθουσιασμό που έδειξε το 8χρονο παιδί, του οποίου το περιπετειώδες πνεύμα ήταν απαραίτητο κατά τη διάρκεια πιο δύσκολων καταστάσεων. Όπως ανέφερε ο πατέρας του, ο Dou Ge έχει μια φυσική περιέργεια και κάθε μέρα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του ενθουσιαζόταν να ανακαλύπτει νέα πράγματα, κάτι που έδινε ώθηση και στον πατέρα να προχωρήσει.

Μήπως ένα τέτοιο μάθημα ζωής θα ήταν χρήσιμο σε όλα τα παιδιά;