Maryhop: γυρίσαμε όλο τον κόσμο σε ένα απόγευμα με τη βραβευμένη travel blogger

maryhop-riomaggiore

Η Maryhop στο πολύχρωμο Riomaggiore της Λιγουρίας

ΤΡΙΤΗ, 19 ΙΟΥΛΙΟΥ 2016

Η πρόσφατη βράβευσή της στα Marie Claire Awards, η αισθητική της και η ανάγκη όλων μας για περισσότερα ταξίδια, μας έκανε να προσεγγίσουμε τη Μαρία Καλύμνου και να πάμε μαζί της μια βόλτα στον κόσμο μέσα από τις ταξιδιωτικές της εμπειρίες, μαθαίνοντας τα πάντα γι’ αυτήν, το blog και τη μεγάλη αγάπη όλων μας: τα ταξίδια.

Η Μαρία Καλύμνου, γνωστή στο διαδικτυακό κόσμο ως Maryhop, κάνει πραγματικότητα το όνειρο που έχουν οι περισσότεροι άνθρωποι: να γυρίσουν τον κόσμο απ’ άκρη σ’ άκρη. Χάρη στο επάγγελμά της ως VIP αεροσυνοδός έχει την ευκαιρία να δει πολλά μέρη του όμορφου πλανήτη μας, ενώ τα τελευταία χρόνια μοιράζεται τις εμπειρίες της μέσω του maryhop.com, το οποίο, μάλιστα ανακηρύχτηκε Best Travel Blog στα Marie Claire Awards.

Λόγω του ότι τα ταξίδια έχουν λιγοστέψει στις ζωές όλων μας στα χρόνια της κρίσης, αρπάξαμε την ευκαιρία να μάθουμε για διάφορα μέρη που ίσως να μην επισκεφτούμε ποτέ, να «κλέψουμε» ταξιδιωτικά tips, να δούμε φωτογραφίες και να τριγυρίσουμε για λίγο σε αυτό τον υπέροχο κόσμο, μαζί με την έμπειρη του είδους, Maryhop. Ακολουθήστε μας!

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Πώς ξεκίνησε η ιδέα του Maryhop;
Το blog ξεκίνησε το 2013, έπειτα από πολλά χρόνια ταξιδιών και απίστευτων εμπειριών σε κάθε γωνιά του κόσμου. Η ιδέα ήταν να καταγράψω τις εμπειρίες και τα travel tips μου με σκοπό να εμπνεύσω και να βοηθήσω όλο και περισσότερο κόσμο να βάλει τα ταξίδια στη ζωή του.

Σε... καλοκαιρινό mood

Πες μας 2 λόγια για το τι περιλαμβάνει και τι μπορεί να βρει κανείς εκεί.
Το Maryhop είναι ένα Luxury Travel & Lifestyle Blog, στο οποίο μπορεί κάποιος να βρει συμβουλές για διάφορους προορισμούς, packing tips, συμβουλές για οικογενειακά ταξίδια, ιδέες για road trips και κρουαζιέρες, αφιερώματα σε μόδα και ομορφιά και φυσικά πολλά reviews από luxury hotels, αεροδρόμια, εστιατόρια, αλλά και αεροπορικές εταιρείες. Επίσης, το Maryhop, είναι το μοναδικό blog στην Ελλάδα, όπου μπορεί κάποιος να βρει συμβουλές για το επάγγελμα της αεροσυνοδού, πώς να φτιάξει το βιογραφικό, πώς να προετοιμαστεί για τη συνέντευξη, αλλά και διάφορα tips για την εύρεση δουλειάς.

Ο κόσμος ανταποκρίνεται σε αυτό;
Ο κόσμος ανταποκρίνεται καθημερινά, στέλνοντάς μου μηνύματα ή γράφοντας comments στα posts που ανεβάζω στα social media. Έχω αντιληφθεί, πως παρά την δύσκολη περίοδο που διανύουμε σα χώρα, ο κόσμος έχει ανάγκη από όμορφες εικόνες, από αυθεντικές εμπειρίες, από αληθινές ιστορίες από τις άκρες του κόσμου -κι ας μην μπορεί να ταξιδέψει άμεσα. Η κατηγορία Flight Attendant του blog έχει επίσης τεράστια απήχηση, μιας και τα νέα κορίτσια ταυτίζονται με τη δική μου 10χρονη πορεία στον κόσμο της αεροπορίας και των vip jets, εμπνέονται και κυνηγούν το όνειρό τους για μία επιτυχημένη καριέρα.

Η ανταπόκριση του κόσμου σε ό,τι έχω κάνει μέχρι στιγμής, μου έδωσε την αφορμή να πραγματοποιήσω το μεγάλο όνειρό μου, να ξεκινήσω ένα Κέντρο Καριέρας για αεροσυνοδούς στην Αθήνα, το The Vip Excellence (www.thevipexcellence.com), όπου και μπορώ πια να υποδέχομαι στο χώρο μου όλα αυτά τα κορίτσια που θέλουν να ακολουθήσουν το όνειρό τους, μεριμνώντας για τη δική τους επιτυχία. Διοργανώνω σεμινάρια, workshops αλλά και συνεδρίες cv writing και interview coaching, έχοντας έτσι το μοναδικό κέντρο καριέρας αυτού του είδους στη χώρα μας. Και όλα αυτά, μέσα από την επαφή μου με τους αναγνώστες του Maryhop.

Με φόντο τη Βουδαπέστη

Ποιο από τα μέρη που έχεις επισκεφτεί θα σου μείνει αξέχαστο και γιατί; Τι είδες και τι βίωσες εκεί;
Χωρίς δεύτερη σκέψη, ήταν το πρόσφατο ταξίδι μου στην Αφρική και συγκεκριμένα στην Μποτσουάνα. Τρεις ώρες περίπου έξω από το Μαούν, ξεκίνησε το 12ωρο σαφάρι μου στην αφρικανική σαβάνα, όπου και είχα την ευκαιρία να αντικρύσω από κοντά ελέφαντες, καμηλοπαρδάλεις, λιοντάρια, ιπποπόταμους και όλα τα αφρικανικά ζώα που κυκλοφορούν εκεί ελεύθερα. Ήταν εμπειρία ζωής, από αυτές που περιμένεις ίσως να έρθουν μία φορά στη ζωή σου αλλά όταν το ζεις, χαίρεσαι που δεν επισκέφτηκες ποτέ κάποιο ζωολογικό πάρκο ή περιφραγμένο χώρο στην Ελλάδα, προκειμένου να δεις τα ζώα αυτά. Η επαφή με τη φύση ήταν μοναδική, πέρα από κάθε δική μου φαντασία. Και χαίρομαι που μέσα από το blog μου μπορώ και μοιράζομαι όλα αυτά που ζω, εμπνέοντας κι άλλους να βάλουν το ταξίδι στη ζωή τους.

Κι από το καλύτερο, πάμε στην αντίπερα όχθη. Ποια ήταν η χειρότερη ταξιδιωτική σου εμπειρία;
Η μέρα που μας λήστεψαν υπό την απειλή όπλου στο Σάο Πάολο, σε μία από τις πιο γνωστές και ακριβές γειτονιές της πόλης, στις 4 το απόγευμα και σε πολυσύχναστο δρόμο. Όλα συνέβησαν πραγματικά σε 30 δευτερόλεπτα. Έπειτα από αυτό το ταξίδι, αναθεώρησα πολλά σχετικά με την ασφάλεια στη Βραζιλία και επίσης άλλαξα και τα περιεχόμενα της βαλίτσας μου γενικότερα -άφησα για παράδειγμα το ρολόι μου στο σπίτι.

Από το ταξίδι στο Λας Βέγκας

Υπάρχει κάποιο μέρος του κόσμου που θα μπορούσες να ζήσεις μόνιμα;
Το Σαν Φρανσίσκο. Αγαπώ τις αντιθέσεις του, αγαπώ το ρυθμό του, αγαπώ την αρχιτεκτονική, το ζωντανό παλμό, την ιστορία, το φαγητό, τον ήλιο και τη νυχτερινή ζωή του. Είναι ίσως η μοναδική πόλη που κατάφερε να κλέψει την καρδιά μου σε ποσοστό 100%.

Αγαπημένο μέρος στην Ελλάδα;
Θα μπορούσα να πω πολλά, αλλά νομίζω πως οι Κυκλάδες έχουν ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου. Η minimal, λευκή αισθητική των νησιών αυτών είναι κάτι που δεν έχω συναντήσει σε κανένα super νησί της άλλης άκρης του κόσμου, όπως για παράδειγμα στην Καραϊβική. Οι Κυκλάδες παραμένουν πρώτες στη λίστα με τα αγαπημένα μου μέρη στην Ελλάδα και πάντα ψάχνω αφορμή να μεταδώσω την αγάπη μου αυτή και σε όποιον ξένο γνωρίζω.

Τι σημαίνει η πρόσφατη βράβευση για εσένα;
Σημαίνει αναγνώριση της δουλειάς μου και επιβράβευση του κόπου μου. Θεωρώ πως ο θεσμός των Marie Claire Blog Awards είναι κάτι αξιέπαινο, όχι μόνο λόγω της εξαίρετης διοργάνωσης, αλλά και γιατί δίνει βήμα σε κάθε blogger να αναδείξει τη δουλειά του. Κανένα βραβείο, ωστόσο, δε σου φέρνει την επιτυχία από μόνο του. Χρειάζεται προσπάθεια, συνέπεια και επαγγελματισμό για να χτίσεις ένα επαγγελματικό προφίλ και νιώθω πολύ ευτυχισμένη που αυτό το βραβείο ήρθε σε μία χρονιά που πήγα κι εγώ το blog μου ένα βήμα παραπέρα, ανοίγοντας το Κέντρο Καριέρας. Η βράβευση ήρθε στην καλύτερη επαγγελματική μου φάση, σε εκείνο ακριβώς το σημείο που θεώρησα πως είμαι επικοινωνιακά έτοιμη και γενικότερα πιο έμπειρη για να το παραλάβω -έπειτα από άλλη μία υποψηφιότητα πέρυσι ως Best Lifestyle blog και πάλι στα Marie Claire, αλλά και ως Best for Travel στα βραβεία του Cosmopolitan UK.

Στις αγαπημένες της Κυκλάδες

Δώσε μας τα φώτα σου με μερικά χρήσιμα ταξιδιωτικά tips, που πρέπει να έχουμε υπόψη μας στο επόμενό μας ταξίδι.
Είναι πολλά αυτά που κατά καιρούς μοιράζομαι με τους αναγνώστες μου και γι᾽ αυτό και τα χωρίζω πια σε κατηγορίες, π.χ. road trip tips, family trip tips, packing tips, airport tips. Αυτό ωστόσο που θα μπορούσα να πω γενικότερα, είναι να κρατούν πάντα ένα αντίγραφο του διαβατηρίου τους στη βαλίτσα, να έχουν πάντα κλειδαριά και name tag στις αποσκευές, να ρολλάρουν τα ρούχα τους στη βαλίτσα ώστε να μην πιάνουν χώρο, να κρατούν απασχολημένα τα παιδιά εν πτήσει με διάφορα παιχνίδια ή βιβλία ζωγραφικής, να κλείνουν εισιτήρια για εξωτικούς προορισμούς ελέγχοντας πάντα τον καιρό και αποφεύγοντας τους μουσώνες και γενικά, να δίνουν λίγο χρόνο στο ταξίδι, να το απολαμβάνουν και να το ζουν.

Ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια όσον αφορά τα ταξίδια;
Ταξιδεύω με τη δουλειά μου πολύ, μιας και είμαι VIP αεροσυνοδός και κάθε μήνα επισκέπτομαι πολλούς προορισμούς. Φέτος το καλοκαίρι, όμως, μένω Ελλάδα, σε αντίθεση με τα δύο προηγούμενα καλοκαίρια, όταν και επέλεξα road trips στην Ευρώπη. Μέχρι και το Σεπτέμβριο θα ταξιδεύω στην Ελλάδα και έπειτα οργανώνω ένα μεγάλο ταξίδι στη Λατινική Αμερική.

Με την πιο υπέροχη θέα του κόσμου

Τελικά τι προσφέρει το ταξίδι στη ζωή μας;
Προσφέρει την καλύτερη εκπαίδευση του κόσμου. Τις καλύτερες γνώσεις, τις πιο σπουδαίες εικόνες, την καλύτερη εναλλαγή εικόνων και γεύσεων και φυσικά μαθαίνουμε να σεβόμαστε το διαφορετικό, το εναλλακτικό, το ξένο. Τα ταξίδια είναι η καλύτερη επένδυση στη ζωή ενός ανθρώπου, το μόνο πράγμα που αγοράζεις και σε κάνει πλουσιότερο.

Μπορείτε να γνωρίσετε καλύτερα τη Maryhop μέσα από το blog της ή «τριγυρίζοντας» στη σελίδα της στο facebook και στο Instagram.

ΤΖΟΥΛΙΑ ΤΑΣΩΝΗ