Το καλοκαίρι δεν τελειώνει χάρη στην Celestyal Cruises

krouaziera-ploio-thalassa
ΤΡΙΤΗ, 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Η Celestyal Cruises οργανώνει για λογαριασμό μας μια τριήμερη κρουαζιέρα με «Εικόνες του Αιγαίου».

Οι κρουαζιέρες «Εικόνες του Αιγαίου» είναι ένας εύκολος και προσιτός τρόπος γνωριμίας με το Αιγαίο. Ο στόλος της μας ταξιδεύει σε όλους τους κλασσικούς προορισμούς, σε αρχαίες πόλεις και θρυλικά λιμάνια που έχουν αγαπηθεί από τους ταξιδιώτες εδώ και πολλά χρόνια. Ας ξεκινήσουμε με μια πρόταση τριήμερης απόδρασης για το φθινόπωρο. 

Η κρουαζιέρα «Εικόνες του Αιγαίου»

Το κρασί και το τυρί στην Ελλάδα είναι υπόθεση χιλιάδων ετών, όπως αποδεικνύεται από σχετικές αναφορές στην Οδύσσεια και την Ιλιάδα του Ομήρου. Με τη συγκεκριμένη κρουαζιέρα έχουμε την ευκαιρία να ζήσουμε μια γνήσια ελληνική γευστική εμπειρία, κατά την οποία θα γνωρίσουμε επιπλέον την ιστορία του ελληνικού κρασιού και τυριού. 

Ένας παραγωγός τυριού θα μας δείξει πώς να φτιάχνουμε τη διάσημη «φέτα» και ο guest sommelier  θα μας εξοικειώσει με τις Αιγαιοπελαγίτικες ποικιλίες κρασιού, την ιστορία και τις παραδόσεις τους. Θα δοκιμάσουμε διαφορετικές ποικιλίες ελληνικών τυριών και κρασιού και το ταίριασμά τους. Κατά τη διάρκεια των cocktail και happy hour ένας ειδικός θα μας δώσει συμβουλές και ιδέες για τους καλύτερους συνδυασμούς.
Στις ειδικές συναντήσεις ερωταπαντήσεων θα μπροούμε να ρωτήσουμε ο,τιδήποτε, να μάθουμε πώς να παγώνουμε ένα λευκό κρασί σε ελάχιστο χρόνο, τι να προσέχουμε όταν επιλέγουμε τυρί ή κρασί και, φυσικά, πώς γίνεται σωστά μια πρόποση σε διαφορετικά μέρη  του κόσμου. Τα καθημερινά μενού θα εμπλουτιστούν με ειδικές συνταγές που βασίζονται σε Αιγαιοπελαγίτικα τυριά, επιλεγμένα από τον σεφ («καλαθάκι» Λήμνου, «γραβιέρα» Νάξου, «μαστέλο» Χίου, «κοπανιστή» Μυκόνου κλπ.). 

Στη συγκεκριμένη θεματική, οι συνεργάτες που θα συμμετάσχουν είναι οι εξής:
Βασίλης Βαρελάς, Οινολόγος, Εμπνευστής της οινογευσίας μετά μουσικής
Γιάννης Αρμάος, Τυροκόμος, Ιδιοκτήτης του πρότυπου τυροκομείο San Lorenzo στην Τήνο
Κρις Αθανασιάδης, Chef και Ιδιοκτήτης του Nice n Easy

Στη διάρκεια της κρουαζιέρας πραγματοποιούνται επιπλέον τρεις εκδρομές στην Έφεσσο, την Πάτμο και τη Σαντορίνη. 

Δείτε περισσότερες πληροφορίες για την καθεμιά από τις εκδρομές, στους παρακάτω συνδέσμους:

Έφεσσος
 

Πάτμος
 

Σαντορίνη