Η… ζούγκλα της Βλαχοκερασιάς περιμένει τους Active Sundays

blaxokerasia-active-sundays

Ο Αμαζόνιος της... Αρκαδίας

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Οι Active Sundays δεν σπάνε τις παραδόσεις και ετοιμάζονται στις 2/10 για τον… Αμαζόνιο της Αρκαδίας, μια εκδρομή που η ομάδα πραγματοποιεί κάθε Άνοιξη και Φθινόπωρο, που τα χρώματα είναι πιο έντονα.

Βρίσκεται μέσα στην αγκαλιά του δάσους Σκιρίτιδας και υπόσχεται να μαγέψει κάθε πεζοπόρο με την άγρια ομορφιά του. Εκεί σας περιμένουν εικόνες αφάνταστης ομορφιάς, ρεματιές και ξέφωτα, παλιοί νερόμυλοι, καταρράκτες, πλατάνια και πυκνά πεύκα, αμέτρητες αιωνόβιες καστανιές και κερασιές. Τα νερά των πηγών ζωντανεύουν το τοπίο μέσα στις δύσβατες ρεματιές και έρχονται να συναντήσουν το ποτάμι, καθώς στο πέρασμα τους δημιουργούν μικρούς καταρράχτες και λιμνούλες. Στο τελείωμα της διαδρομής, πριν επιστρέψετε στη Βλαχοκερασιά, θα περάσετε κοντά στο αιολικό πάρκο, καταλήγοντας στην πλατεία της Βλαχοκερασιάς, όπου κυριαρχεί η μεγάλη πέτρινη εκκλησία με το ψηλό καμπαναριό της. Ακολούθως, θα γευματίσετε σε τοπική ταβέρνα πριν την επιστροφή στην Αθήνα.

Στο βάθος... δάσος

Το μονοπάτι της Βλαχοκερασιάς, μήκους 16 χιλιομέτρων περίπου, αποτελεί πλέον μια από τις κλασικές πεζοπορικές διαδρομές στην Ελλάδα λόγω της μορφολογίας του, της υψομετρικής διαφοράς σε αρκετά σημεία και φυσικά εξαιτίας της φύσης που το προίκισε απλόχερα. Η διαδρομή αυτή σχεδιάστηκε με σκοπό τη γνωριμία ενός μέρους, του πανέμορφου τοπίου που εκτείνεται γύρω από το χωριό Βλαχοκερασιά, από τον Τάσο Μήτσιο, που από το 2007 και για 3 και πλέον χρόνια, μόνος, επίπονα διάνοιξε αυτό το φανταστικό πεζοπορικό μονοπάτι.

Ακόμη κι αν είστε αρχάριοι με καλή φυσική κατάσταση, μπορείτε να πάρετε μέρος στην πανέμορφη αυτή διαδρομή, αρκεί να δηλώσετε συμμετοχή άμεσα, με κόστος 21 ευρώ για τις 25 πρώτες θέσεις και 25 ευρώ για τις υπόλοιπες.

Οι Active Sundays είναι μια ομάδα που διοργανώνει συνεχώς εκδρομές στην ελληνική φύση, μέχρι να σηκωθεί και ο τελευταίος άνθρωπος από τον καναπέ του και να αποκτήσει εμπειρίες ζωής! Όλες οι εξορμήσεις διοργανώνονται και οδηγούνται από έμπειρους πεζοπόρους, ορειβάτες, συνοδούς και ειδικούς άλλων υπαίθριων δραστηριοτήτων περιπέτειας στην ελληνική φύση. Οι εξορμήσεις γίνονται σχεδόν κάθε Κυριακή και σε μερικές περιπτώσεις περιλαμβάνουν και διανυκτέρευση ή διανυκτερεύσεις.

Info
Active Sundays
Βλαχοκερασιά στις 2/10
Κόστος: 21 και 25 ευρώ