Το Ιόνιο έκανε θραύση σε αφίξεις

assos-kefalonia

Η όμορφη Κεφαλονιά μέρησε αύξηση των αφίξεων φέτος από εσωτερικό και εξωτερικό

ΤΕΤΑΡΤΗ, 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Από Ιανουάριο μέχρι Αύγουστο του 2016, τα νησιά του Ιονίου φαίνεται πως σημείωσαν αύξηση στις αφίξεις τους από το εξωτερικό και μάλιστα τέτοια, ώστε να ξεχωρίζουν πανελλαδικώς.

Στην πρώτη θέση βρίσκονται τα νησιά του Ιονίου όσον αφορά την αύξηση των αφίξεων, με τις αεροπορικές αφίξεις από εξωτερικό να σημειώνουν αύξηση μέχρι και 13,5% στη Ζάκυνθο, 10,3% στην Κέρκυρα και 4,3% στην Κεφαλονιά –ανάλογες αυξήσεις σημειώθηκαν και από τις αεροπορικές αφίξεις εσωτερικού (Κέρκυρα 14,60%, Άκτιο 117,40%, Κεφαλονιά 32,30%, Ζάκυνθος 1%). Και οι αφίξεις από λιμάνια εξωτερικού, όμως, (Ιταλία) σημείωσαν άνοδο, με την Κέρκυρα να ηγείται αυτή τη φορά, με αύξηση 29,10% σε επιβάτες. Το λιμάνι της Σάμης στην Κεφαλονιά παρουσίασε αύξηση 29,10% σε επιβάτες, ενώ η Ζάκυνθος 8,60%. Οι αφίξεις και από τα λιμάνια του εσωτερικού στα Ιόνια νησιά κινήθηκαν και πάλι σε αυξημένα ποσοστά σε σχέση με πέρσι. Η Κρήτη και οι Κυκλάδες καταλαμβάνουν τη 2η και 3η στη λίστα, χάνοντας την πρωτιά από το Ιόνιο.

Ένας λόγος που η Ζάκυνθος συγκεντρώνει τουρίστες από το εξωτερικό είναι και η φημισμένη παραλία Ναυάγιο

Όλα αυτά, φυσικά, επιβεβαιώνουν ότι η αύξηση της τουριστικής κίνησης έχει λειτουργήσει αποτελεσματικά στην αύξηση των θέσεων απασχόλησης, τη βιωσιμότητα και αποδοτικότητα των τουριστικών επιχειρήσεων, καθώς και των συναφών «δορυφορικών» περί τον τουρισμό επιχειρήσεων και επαγγελμάτων και την τοπική οικονομία γενικότερα, όπως αναφέρει και ο κ. Σπύρος Γαλιατσάτος, αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού & Τουριστικής Προβολής.