«Ιαματική» απόδραση στις Πηγές Πλατυστόμου και το Platystomo Thermae Spa

platystomo-spa
ΔΕΥΤΕΡΑ, 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Ο Αναστάσιος Τσομπανίδης δεν το βάζει κάτω, παρά το τέλος του καλοκαιριού, και κάνει μια ακόμη απόδραση, «ιαματική» αυτή τη φορά, στις Πηγές Πλατυστόμου και το Platystomo Thermae Spa.

Θα ήταν μία πραγματική δόση χαλάρωσης μετά τους ξέφρενους ρυθμούς της πόλης εάν δώσετε στους εαυτούς σας την ευκαιρία να επισκεφθείτε τις, όχι και τόσο γνωστές, θερμές πηγές Πλατυστόμου. Σε απόσταση μόλις 280 χιλιόμετρα από την Αθήνα και πολύ κοντά στην Μακρακώμη ιδρύθηκε η ιδιωτική μονάδα “Thermae Platystomo Spa” με τον ιδιοκτήτη Γιάννη Στραγάλη να υλοποιεί μία υψηλή, για τα δεδομένα της περιοχής, επένδυση. Σημαντική ήταν η εμπειρία του από την εξαιρετικά πετυχημένη επένδυση στο γνωστό ξενοδοχείο “Μοntana” στo Καρπενήσι.

Το Platystomo Thermae Spa

Η ιστορία των πηγών μας ανατρέχει χρονικά στο μεταίχμιο μυθολογίας και αρχαίας ιστορίας σε έναν τόπο όπου έζησε ο Αχιλλέας, βασιλιάς των Αινιάνων. Η πρώτη ολοκληρωμένη μονάδα με λουτήρες ολοκληρώθηκε την εποχή του μεσοπολέμου. Η μονάδα σήμερα δεν λειτουργεί και ονομάζεται «Παλαιός Ασκληπιός». Ένα κτίριο εξαιρετικά λιτής ομορφιάς που μπορείτε να θαυμάσετε μόνο από τις εξωτερικές του όψεις, αφού είναι εγκαταλελειμμένο. Πάνω σε αυτά τα μοτίβα, ο αρχιτέκτονας Γιάννης Στραγάλης επιχείρησε, και πέτυχε, να φτιάξει μια σύγχρονη μονάδα με ολοκληρωμένες υποδομές ιαματικής θεραπείας και απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον. Διαθέτει 56 ευρύχωρα δωμάτια και 7 σουίτες, έναν εξαιρετικά μεγάλο χώρο για το εστιατόριο και μία εξωτερική πισίνα που, ναι μεν δεν είναι ιαματική, αλλά κατασκευάσθηκε σε ένα εξαιρετικά όμορφο μέρος, στην οποία πηγαίνεις πάνω από ένα γραφικό γεφυράκι που από κάτω του ρέει παραπόταμος του Σπερχειού.

Η εσωτερική πισίνα

Μέσα, λοιπόν, στις ολοκληρωμένες υπηρεσίες ιαματικής θεραπείας και περιποίησης περιλαμβάνοντα:

  • Η ιαματική εσωτερική πισίνα με θερμοκρασία περίπου 32 βαθμών
  • «Η Πηγή» με λίγο υψηλότερη θερμοκρασία, σε ένα απόλυτα χαλαρωτικό περιβάλλον με ανάλογο φωτισμό
  • Μικρά δωμάτια με ατομικές λεκάνες–λουτήρες
  • Ατομικό υδρομασάζ

Χαλάρωση στα δωμάτια του ξενοδοχείου

Με αυτές τις υποδομές το εξειδικευμένο προσωπικό της μονάδας μπορεί να προσφέρει:

  • Διάφορα είδη μασάζ, όπως relaxing, θεραπευτικό, ρεφλεξολογία
  • Ποσιοθεραπεία, αφού το ιαματικό νερό είναι πόσιμο και έχει θεραπευτικές ιδιότητες, κυρίως για τα έντερα και τα νεφρά
  • Λασποθεραπεία
  • Σοκολατοθεραπεία
  • Σπονδυλοθεραπεία βασιζόμενη σε πρότυπο θεραπείας από την Αρχαία Ελλάδα

Οι επιστημονικές έρευνες έχουν καταδείξει ότι το ιαματικό νερό του Πλατυστόμου διαθέτει θεραπευτικές ιδιότητες, κυρίως για ορθοπεδικές, στομαχικές και νευρολογικού τύπου παθήσεις.

Ο εσωτερικός χώρος του Platystomo Thermae Spa

Τα πακέτα θεραπείας που σας προσφέρονται είναι σε σχετικά ανταγωνιστικές τιμές, ενώ η καθημερινή είσοδος στην ιαματική πισίνα κοστίζει 10 ευρώ –κι αν παραμείνετε για πολλές ημέρες θα είναι σημαντικά χαμηλότερη. Επίσης, σας παρέχονται τρία γεύματα την ημέρα για αυτούς που θέλουν να χαλαρώσουν πραγματικά και να κάνουν τις θεραπείες τους, χωρίς να φεύγουν από το χώρο του ξενοδοχείου.

Τέλος ο ιδιοκτήτης του “Thermae Platystomo Spa” προχώρησε και στην ανακαίνιση του «Ξενία», που είναι εγκατεστημένο λίγο πιο πάνω από την ιαματική μονάδα. Ο ειδυλλιακός αυτός ξενώνας προσφέρεται για ανάπτυξη εναλλακτικού τουρισμού και ήδη προσφέρονται θεραπευτικές συνεδρίες με μαθήματα γιόγκα και άλλων τεχνικών αυτογνωσίας.

Info
Platystomo Thermae Spa
Μακρακώμη Φθιώτιδας
2236022510

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΤΣΟΜΠΑΝΙΔΗΣ