Ταξίδι στη Μαδαγασκάρη και τα Κανάρια Νησιά με την travel blogger Dreamista

dreamista
ΔΕΥΤΕΡΑ, 03 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016

Η Άννα Παπαρίζου είναι μια ακόμη ταξιδιάρα ψυχή που προσφέρει έμπνευση για ονειρεμένα ταξίδια στην Ελλάδα και το εξωτερικό, μέσα από ταξιδιωτικά άρθρα, παρουσιάσεις ξενοδοχείων και luxury&fashion promos που συντάσσει η ίδια για το travel&lifestyle blog της, Dreamista. Τι θα λέγατε να πάμε ένα ταξίδι μαζί της μέχρι τη Μαδαγασκάρη και τα Κανάρια Νησιά;

Η ομορφιά της Αφρικής είναι μοναδική στον κόσμο. Άγρια και συγκλονιστική ταυτόχρονα, αντλεί τη γοητεία της από την ποικιλία τοπίου: από τις σαβάνες και τις οάσεις, στις ζούγκλες, τις μαγευτικές ακτές και τη φοβερή και τρομερή πανίδα, εύκολα καταλαβαίνεις γιατί είναι πρωταγωνίστρια τόσων ντοκιμαντέρ -και γιατί εγώ την έχω όνειρο τόσο καιρό. Κι επειδή μ' αρέσουν τα νησιά, θα ξεκινήσω απ' τα νησιά της. Τα Κανάρια Νησιά, στα δυτικά και στον Ατλαντικό Ωκεανό, είναι τα πρώτα που έχω βάλει στόχο. Που ναι μεν ανήκουν στην Ισπανία και την Ευρώπη, αλλά η φύση και η γεωγραφία τους είναι αφρικανική. Και η Μαδαγασκάρη στα ανατολικά, στον Ινδικό Ωκεανό είναι από τα πιο πλούσια νησιά στον κόσμο από άποψη χλωρίδας και πανίδας και εμένα αυτά μ' αρέσουν.

Τροπικός ύφαλος με πλούσια θαλάσσια ζωή

Τα Κανάρια Νησιά
Απίστευτες ακτές, πλούσια θαλάσσια ζωή και ύφαλοι, καθώς και το πρώτο Underwater Museum στην Ευρώπη συγκινούν όσο λίγα την περιπετειώδη μου πλευρά.
Diving και Snorkeling: Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος να απολαύσω τον Ατλαντικό Ωκεανό. Και, φυσικά, πού καλύτερα να πάρω την Padi certification μου, παρά ανάμεσα στους μαγικούς υφάλους κολυμπώντας στα βαθιά με υπέροχα θαλάσσια πλάσματα;

Η παραλία Corralejo

Parque Natural de Corralejo: Η πόλη αυτή του Fuerteventura island είναι περίφημη για την παραλία Corralejo με θέα στο νησί Lanzarote απέναντι. Η έρημος, τα ηφαιστειακά βράχια, τα γαλαζοπράσινα νερά, αλλά και οι αμμοθίνες κάνουν το Parque τόσο μοναδική ατραξιόν, ακόμα και με αέρα.
Tip: Δεν υπάρχει σκιά, γι' αυτό θα φροντίσω να έχω μαζί μου καπέλο ή ένα φουλάρι.

Αμμοθίνες στην Corralejo

Masca Walk στηνTenerife: Ένα μικρό ορεινό χωριό με υψόμετρο 650 μέτρα στο νησί της Τενερίφης είναι ιδανικός προορισμός για πεζοπορίες. Εδώ βρίσκεται το γνωστό φαράγγι Masca, ανάμεσα στα βουνά Macizo de Teno. Η πεζοπορία διαρκεί περίπου 3 ώρες, σε ένα μονοπάτι που βρίθει από φοινικόδεντρα. Προτείνεται να πάρεις ταξί για την κορυφή του μονοπατιού και να επιστρέψεις περπατώντας με κατεύθυνση σε μια δροσερή παραλία.
Tip: Μη χάνεις καμιά ευκαιρία για πεζοπορίες στα ταξίδια σου. Είναι ο καλύτερος τρόπος να ζήσεις την περιοχή. Γι' αυτό, πάρε μαζί σου τα ορειβατικά σου παπούτσια.

Το φαράγγι Masca κατά την κατάβαση

Η Μαδαγασκάρη
Η Μαδαγασκάρη είναι ο παράδεισος του φυσιολάτρη. Τροπικά δάση, σπάνια είδη χλωρίδας και πανίδας, απίστευτα τοπία και ανέγγιχτη ομορφιά είναι παντού γύρω σου. Για μένα, είναι κατάλληλη και για έναν εναλλακτικό honeymoon, αν έχεις την περιπέτεια μέσα σου. Λέγεται και ‘hotspot’ βιοποικιλότητας από το Conservation International και όχι τυχαία.
Και μερικές χρήσιμες πληροφορίες, παλιά ήταν βασίλειο, έπειτα γαλλική αποικία, ενώ τώρα είναι ανεξάρτητο κράτος.

Τα υπέροχα μπαομπάμπ

Δάσος Baobab: Ένα δάσος σαν κανένα στον κόσμο, με δέντρα μπαομπάμπ, ηλικίας και πάνω από 1000 έτη. Οι ντόπιοι το θεωρούν ιερό δέντρο, ενώ λέγεται και δέντρο της ζωής, μιας και έχει πολλές χρήσεις.
Tip: Προτείνεται επίσκεψη κατά το ηλιοβασίλεμα, όταν είναι ακόμα πιο φωτογενή τα τοπία εκεί.

Όμορφο λιλά periwinkle

Lokobe Nature Special Reserve: Ενδημικά φυτά και ζώα, που κατά τον 90% υπάρχουν μόνο στο νησί θα δεις εδώ. Μεταξύ των οποίων και 103 είδη λέμουρων, καθώς και το φυτό periwinkle που χρησιμοποιείται σε φάρμακα που καταπολεμούν τη λευχαιμία.
Tip: Eίναι τόσο έντονη η ζωή εδώ, που έχε το νου σου να κοιτάς παντού, για να δεις ντόπιες χελώνες, χαμαιλέοντες, σαύρες και φίδια!

Σιέστα λεμούριων στο Lokobe Park

Nosy Be Beach: Κοντά στο παραπάνω πάρκο, είναι μια από τις πιο όμορφες παραλίες του νησιού, με λευκή αμμουδιά που σχηματίζει όρμους και ακτές στα γαλαζοπράσινα νερά.

Η Nosy Be beach κόβει την ανάσα

Γενικές Πληροφορίες

  • Χρήσιμο το εντομοαπωθητικό όταν εξερευνείς ζούγκλες και πάρκα.
  • Έχε μαζί σου γλυκάκια όταν πας σε χωριά -τα εκτιμούν πολύ τα παιδάκια!
  • Οι ντόπιοι πουλάνε όμορφα κοσμήματα από κοχύλια και λουλούδια. Εγώ θα έπαιρνα ένα. Εσύ;

Πιτσιρίκος ποζάρει για τους τουρίστες στη Μαδαγασκάρη

Ένας εύκολος τρόπος να επισκεφτείς αυτά τα εξωτικά νησιά είναι με κρουζιερόπλοιο σε μια αξέχαστη εμπειρία με τις Variety Cruises. Έτσι θα ανακαλύψεις τους κρυμμένους κολπίσκους και τις ερημικές παραλίες που είναι προσβάσιμες μόνο από τη θάλασσα. Και οι δύο προορισμοί είναι επίσης ιδανικοί και για χειμερινές εξορμήσεις στη θάλασσα, άρα κλείσε τώρα το χριστουγεννιάτικο ταξίδι σου!

Άννα Παπαρίζου
Dreamista