Πάρκα αναψυχής μόνο για ενήλικες σε 6 μέρη του κόσμου

gumnastiki-parko
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 07 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016

Μην πάει ο νους σας στο κακό. Τα πάρκα αυτά δεν είναι πονηρά, ούτε x-rated. Είναι για ενήλικες που δεν μεγάλωσαν ποτέ, ούτε επιθυμούν να μεγαλώσουν.

Macombs Dam Park, Μπρονξ, Νέα Υόρκη
Το συγκεκριμένο πάρκο στο Μπρονξ είναι άλλο ένα παράδειγμα της τάσης που θέλει την υπαίθρια γυμναστική να κερδίζει έδαφος. Προσφέρει εύκολο προς χρήση εξοπλισμό γυμναστικής, όπως και social ατμόσφαιρα για όσους θέλουν να τρέξουν, να κάνουν body building ή ακόμη και να… γνωριστούν. Πάρκα σαν αυτό έχουν στόχο να στρέψουν τον κόσμο και πάλι στη γυμναστική, αλλά με ένα πιο διασκεδαστικό και καθόλου κλειστοφοβικό τρόπο.

Water Park BH, Μαγιόρκα
Οι βουτιές και οι νεροτσουλήθρες αρέσουν σε όλους. Όταν, όμως, πρέπει να τις μοιραστούν με μικρά παιδιά το πράγμα αλλάζει. Γι’ αυτό και δημιουργήθηκε το πρώτο Water Park ενηλίκων στη Μαγιόρκα και συγκεκριμένα στο ξενοδοχείο Hotel BH Mallorca, με 9 τσουλήθρες και ταχύτητα μέχρι και 60 χιλιόμετρα. Οι επισκέπτες που κάνουν τις βουτιές τους εκεί πιάνουν τα 2,5 G σε λιγότερα από 2 λεπτά, ενώ υπάρχει και τσουλήθρα 360 μοιρών για τους πιο τολμηρούς.

La Cité du Vin, Μπορντό, Γαλλία
Αφιερωμένο στους λάτρεις του αλκοόλ και πιο συγκεκριμένα του κρασιού, το La Cite du Vin («H πόλη του κρασιού») βρίσκεται στο Μπορντό της Γαλλίας και αποτελεί θεματικό πάρκο, μουσείο και πολλά άλλα, περιλαμβάνοντας 20 διαφορετικές θεματικές εγκαταστάσεις, πάντα με πρωταγωνιστή το κρασί. Τι πιο ενήλικο;

Jeju Loveland, Νότια Κορέα
Εδώ αναιρούμε την αρχική μας τοποθέτηση, αφού το εν λόγω θεματικό πάρκο είναι λίγο πιο… πικάντικο από τα υπόλοιπα. Το Jeju Loveland αποτελεί το μοναδικό σεξουαλικού περιεχομένου πάρκο στη Νότια Κορέα και είναι ουσιαστικά ένα μέρος, όπου κάποιος θα βρει τέχνη σεξουαλικού προσανατολισμού και αρκετό ερωτισμό. Το θεματικό αυτό πάρκο «σπάει» τα παραδοσιακά ταμπού γύρω από το σεξ και οι επισκέπτες μπορούν να εκτιμήσουν τη φυσική ομορφιά της σεξουαλικότητας, μέσα από γλυπτά που αναπαριστούν ανθρώπους σε διάφορες στάσεις, τεράστιους φαλλούς κ.ο.κ. Μέσα σε 50 λεπτά, οι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν όλα τα εκθέματα –και τα 140- αρκεί να είναι άνω των 18.

www.athensclue.gr/blog

Η μεγάλη απόδραση από δωμάτια χωρίς διέξοδο

Athens Clue, Αθήνα

Δεν είναι ακριβώς, πάρκο, αλλά περισσότερο ένα λαβύρινθος με γρίφους και πληροφορίες που συνθέτουν μια εμπειρία περιπετειώδους απόδρασης, γι’ αυτό και κερδίζει επάξια μια θέση στη λίστα μας. Κάθε δωμάτιο του λαβυρίνθου είναι σχεδιασμένο να σας βάλει σε μια ιστορία κι εσείς πρέπει να «ξεκλειδώσετε» όλα τα μυστικά και να δώσετε μάχη με το χρόνο, αν θέλετε να κερδίσετε μια θέση ανάμεσα στους νικητές. Το concept είναι ότι βρίσκεστε κλειδωμένοι σε ένα δωμάτιο χωρίς διέξοδο, στο οποίο πρέπει να ψάξετε για μυστικές διόδους και πληροφορίες που θα σας βοηθήσουν να αποδράσετε. Τα δωμάτια ποικίλουν ανάλογα με το βαθμό δυσκολίας και ο χρόνος κυμαίνεται περίπου στα 60-70 λεπτά. Παιχνίδι για ενήλικες και γερά μυαλά.

Chambers of Horror, Ατλάντα, Η.Π.Α
Στην Ατλάντα των Ηνωμένων Πολιτειών βρίσκεται ένα… στοιχειωμένο σπίτι, το οποίο μπορεί να σοκάρει ακόμη και όσους (νομίζουν ότι) είναι λάτρεις των θρίλερ και της ατμόσφαιρας τρόμου. Η ιδέα –και η υλοποίησή της- προέρχεται από τους ντόπιους καλλιτέχνες (κι επίσης λάτρεις του τρόμου) Luke Godfrey και Rene Arriagada, οι οποίοι δημιούργησαν καινούργιο layout για το Chambers of Horror το 2013. Στο δωμάτιο αυτό γίνονται διάφορα φρικιαστικά πράγματα, σε ένα περιβάλλον που μοιάζει βγαλμένο από την πιο τρομαχτική ταινία, με ειδικά εφέ και καλούς ηθοποιούς, πρόθυμους να σας τρομάξουν όσο το δυνατόν περισσότερο.