Επιστροφή στο Μαίναλο με τους Active Sundays

active-sundays

Το MenalonTrail έχει λάβει πιστοποιητικό επάρκειας ως ένα από τα Μονοπάτια Κορυφαίας Ποιότητας

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 07 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016

Βγάλτε ξανά τα πεζοπορικά σας παπούτσια από την ντουλάπα και βάλτε μπρος για το Menalon Trail, μαζί με την πιο active παρέα της Αθήνας.

Οι Active Sundays δεν αστειεύονται και το έχουν αποδείξει. Γι’ αυτό και πριν φύγει ο Οκτώβριος, συγκεκριμένα στις 23/10, επιστρέφουν στο Μαίναλο και αυτή πεζοπορική χρονιά, ξαναδίνοντας την ευκαιρία σε όποιον ενδιαφέρεται να πραγματοποιήσει το MenalonTrail, με τη σειρά μεγάλων πεζοποριών bit-by-bit. Μπορείτε να συμμετάσχετε σε οποιαδήποτε πεζοπορία των Active Sundays στο MenalonTrail και να συλλέγετε 'APs' (achievement points/πόντους επίτευξης) μέχρι να συμπληρώσετε και τα 75 χιλιόμετρα ολόκληρης της διαδρομής και να έχετε στο… τσεπάκι σας το MenalonTrail! Με την επιτυχή συμμετοχή σας, θα λαμβάνετε βεβαίωση/πιστοποίηση συμμετοχής, ώστε αν συμμετέχετε σε όλες τις αντίστοιχες περιπέτειες της σειράς.

Τι σημαίνει Menalon Trail
Το MenalonTrail είναι μια μεγάλη ορεινή πεζοπορία που διατρέχει το φαράγγι του Λούσιου ποταμού, τα δυτικά ανάγλυφα του Μαινάλου, την κοιλάδα Μυλάοντα ποταμού και τα ΝΑ Γορτυνιακά Βουνά. Η διαδρομή αναπτύσσεται σε μήκος 75 χιλιομέτρων και περνά από τους οικισμούς Στεμνίτσα, Δημητσάνα, Ζυγοβίστι, Ελάτη, Βυτίνα, Νυμφασία, Μαγούλιανα, Βαλτεσινίκο, Λαγκάδια. Tο MenalonTrail έλαβε πιστοποιητικό επάρκειας ως ένα από τα Μονοπάτια Κορυφαίας Ποιότητας (Leading Quality Trails – Best of Europe) και προτείνεται πλέον από την ERA στους ευρωπαίους πεζοπόρους ως μια συνεκτική, ενδιαφέρουσα και ασφαλής ορεινή περιπέτεια. Συν τοις άλλοις, είναι το 9ο Eυρωπαϊκό Mονοπάτι που παίρνει αυτήν τη σημαντική κατοχύρωση ποιότητας και ασφάλειας.

Η πανέμορφη διαδρομή, το 8ο τμήμα του MenalonTrail, Βαλτετσινίκο-Λαγκάδια

Η σειρά περιπετειών των Active Sundays στο MenalonTrail είχε ήδη αρχίσει πριν καν εγκαινιαστεί επίσημα το μονοπάτι, στις αρχές Μαΐου 2015. Με τη νέα πεζοπορική σεζόν, οι περιπέτειες σε αυτό ξεκινάνε ξανά με την πανέμορφη διαδρομή, το 8ο τμήμα του MenalonTrail: Βαλτετσινίκο-Λαγκάδια. Πρόκειται για μια πανέμορφη πεζοπορική διαδρομή με αφετηρία το Βαλτετσινίκο, το 3ο ψηλότερο κατοικίσιμο χωριό της Πελοποννήσου. Θα πεζοπορήσετε μια μαγευτική διαδρομή σε πυκνό ελατόδασος πριν καταλήξετε στο χωριό Λαγκάδια για καφέ και φαγητό.

​Κατά τη διάρκεια μέρους της διαδρομής, θα έχετε, καιρού επιτρέποντος, θέα προς τις κορυφές του Μαινάλου, τον Χελμό, τον Ερύμανθο και τη Ζήρεια. Γενικότερα όμως, το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής είναι μέσα σ' ένα παραμυθένιο, πυκνό ελατόδασος, στρωμένο με χαλιά από βρύα κι αμέτρητα μανιτάρια και αγριολούλουδα.

Η περιπέτεια αυτή είναι κατάλληλη και για αρχάριους με πολύ καλή φυσική κατάσταση και το κόστος συμμετοχής είναι 25 ευρώ, μέχρι τις 16 Οκτωβρίου.

Οι Active Sundays είναι μια ομάδα που διοργανώνει συνεχώς εκδρομές στην ελληνική φύση, μέχρι να σηκωθεί και ο τελευταίος άνθρωπος από τον καναπέ του και να αποκτήσει εμπειρίες ζωής! Όλες οι εξορμήσεις διοργανώνονται και οδηγούνται από έμπειρους πεζοπόρους, ορειβάτες, συνοδούς και ειδικούς άλλων υπαίθριων δραστηριοτήτων περιπέτειας στην ελληνική φύση. Οι εξορμήσεις γίνονται σχεδόν κάθε Κυριακή και σε μερικές περιπτώσεις περιλαμβάνουν και διανυκτέρευση ή διανυκτερεύσεις.

Info
Menalon Trail Βαλτετσινίκο-Λαγκάδια
στις 23/10