Thessaloniki Challenge: Μπες στο παιχνίδι & φτιάξε βαλίτσες για φεστιβαλική Θεσσαλονίκη

taksideuoume-sti-festibaliki-thessaloniki
ΠΕΜΠΤΗ, 06 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016

Το clickatlife.gr σας πάει... Θεσσαλονίκη για τις μέρες του 57ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου. Σε συνεργασία με το κορυφαίο ξενοδοχείο της πόλης, το Makedonia Palace, εξασφαλίσαμε και σας κάνουμε δώρο τη διαμονή σας για ένα υπέροχο, φθινοπωρινό 3ήμερο στη «Βαρκελώνη της Ελλάδας».

Το πιο παραδοσιακό ελληνικό κινηματογραφικό φεστιβάλ είναι αυτό της Θεσσαλονίκης. Είναι καταρχάς το πιο παλιό που έχουμε, διανύοντας φέτος την 57η χρονιά του. Είναι ένα φεστιβάλ για το οποίο, τις δέκα μέρες που διαρκεί, ζει και αναπνέει όλη η πόλη και, τελοσπάντων, ας το παραδεχτούμε, σε επίπεδο αστικού περιβάλλοντος στη χώρα μας, τίποτα δεν συγκρίνεται με το κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Τον Νοέμβριο, όταν το φθινόπωρο έχει μπει για τα καλά, είναι η ιδανική εποχή για να κυκλοφορήσεις στη «συμπρωτεύουσα». Από την Εγνατία και την Τσιμισκή μέχρι την Αριστοτέλους και τη Νίκης δίπλα στη θάλασσα, η Θεσσαλονίκη είναι μια πόλη που την περπατάς με ευχαρίστηση. Και μιας και το φεστιβάλ διεξάγεται στις αίθουσες του Ολύμπιον και στις Αποθήκες της Προβλήτας, δηλαδή ακριβώς στην καρδιά του αστικού πλέγματος, χαίρεσαι τόσο τις ταινίες όσο και την αύρα της πόλης.

Έχοντας… σπουδάσει τα μυστικά και τις αρετές της πόλης τόσα χρόνια που ανηφορίζουμε για χάρη του Φεστιβάλ, θα σας προτείνουμε τι μπορείτε να κάνετε ανάμεσα στο πρόγραμμα των ταινιών που έχετε επιλέξει. Και επειδή μας αρέσει να μοιραζόμαστε, σας δίνουμε τη δυνατότητα να βρεθείτε κι εσείς στη Θεσσαλονίκη τις μέρες του φεστιβάλ, προσφέροντας από δύο διανυκτερεύσεις σε δύο τυχερούς που θα μείνουν, μαζί με την παρέα τους, στο κορυφαίο ξενοδοχείο της πόλης, το Makedonia Palace. Συμμετάσχετε λοιπόν στον διαγωνισμό μας, μέσω Facebook ή Instagram, και κερδίστε διαμονή σε δίκλινο δωμάτιο για την Παρασκευή 4 και το Σάββατο 5 Νοεμβρίου, όταν το Φεστιβάλ, που θα διαρκέσει από τις 3 έως τις 13 Νοεμβρίου, θα βρίσκεται στην αρχή του. 

Πώς μπορείτε να συμμετάσχετε στον διαγωνισμό

Για να μπείτε στην κλήρωση, που θα γίνει τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου, έχετε δύο εναλλακτικές συμμετοχής:

1. Mέσω Facebook: Σταματήστε το gif του παρακάτω post και γράψτε μας σε σχόλιο ποιο spot της πόλης σάς έτυχε, κάνοντας tag τουλάχιστον έναν φίλο με τον οποίο θα θέλατε να βρεθείτε εκεί. Κοινοποιήστε το post στους φίλους σας (όποιος ξέρει να μοιράζεται, δεν χάνει...)!

2. Μέσω Instagram: Κάντε like στον λογαριασμό του clickatlife.gr στο Instagram & γράψτε σχόλιο στο παρακάτω post, κάνοντας tag τουλάχιστον έναν φίλο και αναφέροντας σε ποιο σημείο της Θεσσαλονίκης θα θέλατε να είστε μαζί τώρα. 

Ας δούμε, όμως, τι μπορείτε να κάνετε στη Θεσσαλονίκη:

- Το να καθήσετε απλά στην Προβλήτα με θέα τον Λευκό Πύργο και όλη την πόλη της Θεσσαλονίκης είναι ένα από τα πιο όμορφα πράγματα που μπορείτε να κάνετε και είναι δωρεάν. Ειδικά αν είστε ζευγάρι μπορείτε να αράξετε όταν δύει ο ήλιος, με τα φώτα της πόλης να δημιουργούν αντανακλάσεις στη θάλασσα και το επιβλητικό Μακεδονία Παλλάς να στέκεται ακριβώς απέναντί σας. Εκεί θα μείνετε το βράδυ.

SOOC / Konstantinos Tsakalidis

- Για brunch, δεν υπάρχει πιο δημοφιλής επιλογή από το Estrella (Παύλου Μελά 48), κάτι που φαίνεται και από το γεγονός ότι θα ανοίξει σύντομα και μαγαζί στην Αθήνα. Μπορείτε να βρείτε εξαιρετικές επιλογές για φαγητό σε έναν μικρό αλλά cozy και ευήλιο χώρο, αλλά δεν θα φύγετε αν δεν δοκιμάσετε το Mπουγατσάν, το γλυκό που έχει εξελιχθεί σε trademark του μαγαζιού αλλά και της πόλης.

Konstantinos Tsakalidis / SOOC / Konstantinos Tsakalidis

- Πολύ καλό φαγητό θα βρείτε και στο Canteen (Δημητρίου Γούναρη 7). Είτε θέλετε ελληνική κουζίνα είτε πίτσα ή brunch με αυγά, θα μείνετε σίγουρα ικανοποιημένοι. Πολύ καλός ο χώρος του μαγαζιού και ευπρόσδεκτη η κόμικ αισθητική.

- Εάν, τώρα, θέλετε να φάτε ένα καλό αμερικανικό burger, το Brothers in Law (Παύλου Μελά 30) είναι το μαγαζί σας. Υπάρχει μια μεγάλη επιλογή από εξαιρετικά burger με πρωτότυπους και γευστικούς συνδυασμούς γεύσεων τα οποία θα σας κάνουν να το μετατρέψετε σε στέκι κάθε φορά που βρίσκεστε στη Θεσσαλονίκη.

SOOC / Konstantinos Tsakalidis

- Και επειδή μετά από όλα αυτά χρειάζεστε και κάτι γλυκό για τον δρόμο, τα τρίγωνα του Ελενίδη (Γεωργίου Παπανδρέου 6) είναι ένα δώρο που αξίζει να κάνετε στον εαυτό σας. Θα μας θυμηθείτε μετά.

- Η νυχτερινή Θεσσαλονίκη δεν θέλει και πολύ για να σας σαγηνεύσει. Ειδικά Παρασκευή και Σάββατο, γίνεται χαμός παντού και αν κάνετε μια βόλτα θα βρείτε κάτι που να ταιριάζει με τα γούστα σας, αν κι εμείς έχουμε ως σταθερά την επιλογή του Bord De L’Eau (Εγνατίας 45) για καλά ποτά σε έναν χώρο με προσεγμένη και ιδιαίτερη αισθητική.

SOOC / Konstantinos Tsakalidis

- Τέλος, αν είστε και geek, ο παράδεισός σας είναι το eFantasy.gr (Ιασωνίδου 13). Εκεί θα βρείτε τα πάντα, με μια μεγάλη συλλογή σε φιγούρες Funko Pop. Είναι το τέλειο δώρο και για εσάς και για τους φίλους σας.

- Ό,τι και αν κάνετε και άσχετα από το αν θα επιλέξετε να παρακολουθήσετε κάποια ταινία στο Φεστιβάλ (που γιατί να μην το κάνετε), μην ξεχάσετε να περάσετε πρωτίστως καλά και ξέγνοιαστα, αν και αυτό στη Θεσσαλονίκη είναι κάτι που θα έπρεπε να το έχετε ως δεδομένο.

Διαβάστε αναλυτικά τους όρους τους διαγωνισμού εδώ

SOOC / Konstantinos Tsakalidis

Κόσμος δροσίζεται σε σιντριβάνι στην παραλία της Θεσσαλονίκης.

Ευχαριστούμε το Makedonia Palace για τη συνεργασία 
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 897223-5
Email: [email protected]
[email protected]

Φωτογραφίες: www.sooc.gr/Κωνσταντίνος Τσακαλίδης

Οι δύο τυχεροί, που κερδίζουν από δύο διανυκτερεύσεις σε δίκλινο δωμάτιο του Makedonia Palace Hotel Thessaloniki, είναι οι: Αθηνά Ιωάννου (Athina Ioannou) & Γιάννης Διονυσόπουλος (Γιάννης Διονυσόπουλος).