Αυτές είναι οι πιο αξιόπιστες χώρες στον κόσμο

stokxolmi-souidia

Οι περισσότεροι ξένοι μένουν στην Στοκχόλμη, όπου τα αγγλικά χρησιμοποιούνται σχεδόν παντού

ΔΕΥΤΕΡΑ, 17 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016

Το Reputation Institute έκανε μια έρευνα πάνω στις πιο αξιόπιστες χώρες, λαμβάνοντας υπόψη 16 μεταβλητές, όπως την ομορφιά και ασφάλεια της χώρας, το κατά πόσο είναι ευπρόσδεκτοι και προοδευτικοί οι κάτοικοι, καθώς και την αποτελεσματικότητα του κράτους. Εάν λοιπόν σκέφτεστε να μετακομίσετε στο εξωτερικό για μια καλύτερη ζωή, βάλτε τους παρακάτω προορισμούς στη λίστα σας.

Σουηδία
Η Σουηδία κατέλαβε την πρώτη θέση εκτοπίζοντας τον Καναδά και δεν είναι δύσκολο να διαπιστώσει κανείς γιατί. Είναι μια πανέμορφη και φιλήσυχη χώρα, σύμφωνα με τους κατοίκους thw, αλλά και η μόνη στην Δυτική Ευρώπη που απέφυγε τις επιπτώσεις του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, παραμένοντας ουδέτερη χώρα έως και σήμερα. Οι Σουηδοί είναι περήφανοι για την ανεξαρτησία τους, αλλά είναι και μια από τις χώρες που έχουν δεχτεί πολλούς πρόσφυγες από την πρόσφατη κρίση. Αν και παρέμειναν ουδέτεροι κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, βοήθησαν πολλούς Εβραίους της Δανίας. Οι περισσότεροι ξένοι μένουν στην Στοκχόλμη, όπου τα αγγλικά χρησιμοποιούνται σχεδόν παντού, κάνοντας την καθημερινότητα λίγο πιο εύκολη. Οι Σουηδοί μπορεί να δίνουν αρχικά την εντύπωση ότι είναι λίγο απρόσιτοι αλλά στην πραγματικότητα έχει να κάνει με τον σεβασμό στην ιδιωτικότητα. Η χώρα είναι ακριβή (το ΦΠΑ είναι στο 25%), αλλά με σχετικά ψηλούς μισθούς και ένα τεράστιο και οικονομικά προσιτό δίκτυο δημόσιων συγκοινωνιών η καθημερινότητα γίνεται πιο εύκολη.

Ο Καναδάς είναι μια από τις πιο ασφαλείς χώρες στον κόσμο

Καναδάς
Οι Καναδοί μιλούν θετικά για την χώρα τους περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο λαό και είναι ιδιαίτερα περήφανοι για την στάση της χώρας τους ως προς το προσφυγικό. Για του Καναδούς είναι εθνική υπόθεση να βοηθήσουν όσους έχουν υποφέρει να ξαναχτίσουν την ζωή τους, όπως τους αξίζει. Ο Καναδάς είναι μια από τις πιο ασφαλείς χώρες στον κόσμο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχει εγκληματικότητα ή συμμορίες. Υπάρχει, όμως, ένα ισχυρό δίχτυ κοινωνικής ασφάλειας και κοινή δέσμευση στις αξίες, όπως στον αμοιβαίο σεβασμό και την πολυπολιτισμικότητα. Όλες οι μεγάλες πόλεις της χώρας είναι σχετικά κοντά στα σύνορα με τις ΗΠΑ, οπότε είναι αρκετά εύκολο για Αμερικανούς και Καναδούς να πηγαινοέρχονται για δουλειά και οικογένεια. Το Βανκούβερ και το Τορόντο ήταν ανέκαθεν προορισμοί για μετανάστες, αλλά είναι σχετικά ακριβές πόλεις. Γενικότερα, όμως, το κόστος ζωής είναι χαμηλό, σε σχέση με άλλες ανεπτυγμένες χώρες.

Πανέμορφα τοπία, φιλικούς κατοίκους και ένα προοδευτικό πολιτικό σύστημα θα βρείτε στην Ελβετία

Ελβετία
Εκτός από πλούσια χώρα, η Ελβετία έχει πανέμορφα τοπία, φιλικούς κατοίκους και ένα προοδευτικό πολιτικό σύστημα. Με τέσσερις επίσημες γλώσσες και ένα μεγάλο ποσοστό μεταναστών να έχει ενσωματωθεί στις τοπικές κοινωνίες, η Ελβετία είναι μια όαση στην Ευρώπη. Κατεξοχήν προορισμοί είναι τα οικονομικά κέντρα της χώρας, όπως η Γενεύη, η Βασιλεία και η Ζυρίχη, όμως η Ελβετία έχει πολλά περισσότερα να προσφέρει. Η Λωζάνη, για παράδειγμα, έχει δυο πανεπιστήμια με τους φοιτητές να δίνουν έναν διαφορετικό παλμό και ενέργεια. Αξίζει να επισημανθεί ότι ενώ η Ελβετία έχει ένα από τα υψηλότερα κόστη διαβίωσης στον κόσμο, υπάρχει καθολική υγειονομική περίθαλψη και έλεγχος στα ενοίκια.

Τα περιβαλλοντολογικά ζητήματα και τα δικαιώματα των ζώων είναι ψηλά στις προτεραιότητες των φιλήσυχων Αυστραλών

Αυστραλία
Η Αυστραλία δεν υπήρξε τυχαία ένας από τους κατεξοχήν προορισμούς για όσους θέλουν να χτίσουν την ζωή τους, παρά την μεγάλη απόσταση από την Ευρώπη και την Αμερική. Η χώρα ξεχωρίζει για την ηρεμία και την ασφάλεια που παρέχει, έχοντας περάσει νόμους περιορίζοντας αισθητά την οπλοκατοχή. Μεγαλουπόλεις όπως η Μελβούρνη, για παράδειγμα, δίνουν μια ξεχωριστή αίσθηση ασφάλειας σε κατοίκους και τουρίστες, τόσο την ημέρα όσο και την νύχτα. Η πρωτεύουσα της χώρας, το Περθ, είναι φιλικό προς τις οικογένειες, ενώ το Σίδνεϊ είναι το οικονομικό κέντρο της Αυστραλίας, έχοντας και μεγάλο ποσοστό μεταναστών και Βρετανών ομογενών. Τα περιβαλλοντολογικά ζητήματα και τα δικαιώματα των ζώων είναι ψηλά στις προτεραιότητες των φιλήσυχων Αυστραλών. Επίσης υπάρχει ένα πολύ ποιοτικό σύστημα υγείας και κρατική στήριξη για τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Η Νορβηγία είναι μαγευτική χώρα, με πανέμορφους κατοίκους, όπου η ισότητα των δύο φύλων δεν είναι ουτοπία

Νορβηγία
Πολλά από τα στερεότυπα για τη Νορβηγία και τους κατοίκους της είναι αληθινά: πρόκειται για μια μαγευτική χώρα, με πανέμορφους κατοίκους, όπου η ισότητα των δύο φύλων δεν είναι ουτοπία, αλλά καθημερινότητα. Η Νορβηγία είναι πλούσια χώρα χάρη στην παραγωγή πετρελαίου και τις πολλές μακροπρόθεσμες επενδύσεις που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια. Σαν λαός, οι Νορβηγοί είναι ευχάριστοι και ανοιχτοί στους ξένους, ενώ έχουν και έντονη την διάθεση για εξορμήσεις στην ύπαιθρο, με το σκι και την πεζοπορία να είναι δημοφιλείς ενασχολήσεις. Αρκετές εταιρείες μάλιστα προσφέρουν στους εργαζόμενους τους συνδρομές σε γυμναστήρια. Η ζωντάνια και ευεξία των κατοίκων της χώρας έχει να κάνει, κατά ένα βαθμό, με το ότι η Νορβηγία είναι μια ακριβή χώρα. Αν συνηθίζετε να τρώτε έξω τακτικά, για παράδειγμα, πιθανόν να πρέπει να ξαναγνωριστείτε με την κουζίνα σας, αφού στη Νορβηγία ένα τέτοιου είδους lifestyle δεν συναντάται συχνά και οι περισσότεροι προτιμούν φθηνότερες δραστηριότητες.