20 ταξίδια που πρέπει να κάνετε μετά τα 30

devils-pool-katarraktes-biktoria
ΔΕΥΤΕΡΑ, 07 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Αν μόλις κλείσατε τα 30 και σας έχει πιάσει μελαγχολία για το πέρασμα του χρόνου, σας έχουμε 20 ταξίδια που θα σας φτιάξουν το κέφι, αφού ενδείκνυνται για… τριαντάρηδες.

Συνήθως, όταν κάποιος σβήσει τα 30 του κεράκια, αρχίζει να μην θεωρεί πια τόσο δελεαστικό το να μείνει σε κοιτώνα σε hostel με άλλους 10 μαζί ή να παρτάρει με 1000 ιδρωμένους αγνώστους. Με το πέρασμα των χρόνων ωριμάζουμε και δεδομένου του ότι έχουμε ζήσει τις νεανικές τρέλες και πλέον έχουμε κι ένα κομπόδεμα στην άκρη, μπορούμε να κάνουμε ταξίδια που θα μας προσφέρουν άλλου τύπου εμπειρίες. Ας δούμε μερικές από τις επιλογές για τους 30+.

Κολυμπήστε στην άκρη του λόφου στην… Πισίνα του Διαβόλου (Devil’s Pool), μια φυσική πισίνα στους καταρράκτες Βικτώρια, στα σύνορα της Ζάμπια και της Ζιμπάμπουε.

commons.wikimedia.org

Θαυμάστε τον μπλε παγετώνα Upsala στο Εθνικό Πάρκο Los Glaciares στην Παταγονία. Ο παγετώνας αυτός είναι διάσημος και για την ταχεία υποχώρησή του, κάτι που πολλοί αποδίδουν στο φαινόμενο του θερμοκηπίου.

Ταξιδέψτε στη Νοτιοανατολική Ασία. Σε αυτό το ταξίδι σας, αξίζει να κάνετε στάσεις σε δημοφιλή μέρη, όπως στην πόλη Chiang Mai της Βόρειας Ταϊλάνδης, στον περίφημο ναό Angkor Wat στην Καμπότζη, στο τροπικό Λάος, στο Ανόι, την πρωτεύουσα του Βιετνάμ, το Μπαλί και το Ubud της Ινδονησίας.

www.wikipedia.org

Αν είστε του σερφ, τότε πρέπει οπωσδήποτε να ταξιδέψετε ως τη Χαβάη και το Pe’ahi στο Μάουι, ένα σημείο το οποίο «τρυπώνει συνεχώς» ανάμεσα στα καλύτερα του κόσμου για τους σέρφερ. Τα κύματα εκεί μπορεί να φτάσουν και τα 35 μέτρα.

www.wikipedia.org

Δοκιμάστε την τύχη σας στο Grand Casino του Μόντε Κάρλο, στο Μονακό.

www.wikipedia.com

Κολυμπήστε στο To Sua Ocean trench, μια φυσική πισίνα βάθους 30 μέτρων με θαλασσινό νερό, περιτριγυρισμένη από εκθαμβωτική φύση, στο χωριό Lotofaga της Σαμόα.

www.wikipedia.org

Πετάξτε ως το Ittoqqortoormiit στη Γροιλανδία. Πρόκειται για ένα μέρος που δεν προφέρεται μόνο δύσκολα, αλλά είναι δύσκολο και να φτάσει κάποιος, αφού χρειάζεται ελικόπτερο. Από εκεί, μπορείτε να διασχίσετε το μακρύτερο φιόρδ του κόσμου.

Μείνετε σε ένα πολυτελές bungalow στα μπλε νερά του νησιού Μπόρα Μπόρα, στη Γαλλική Πολυνησία.

Κάντε σκι στα μαγευτικά βουνά των ελβετικών Άλπεων.

www.flickr.com

Ζήστε το μεγαλύτερο Καρναβάλι του κόσμου στο Ρίο Ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας και διασκεδάστε σε ένα από τα μεγαλύτερα πάρτι της ζωής σας.

Ανεβείτε στο Μάτσου Πίτσου του Περού, για να δείτε τα εντυπωσιακά ερείπια της «Χαμένης Πόλης των Ίνκας».

commons.wikimedia.org

Πάρτε μια γεύση από πολυτέλεια από πρώτο χέρι, με την επίσκεψή σας στα υπερπολυτελή παλάτια της Αγίας Πετρούπολης της Ρωσίας.

commons.wikimedia.org / Pedro Szekely

Οδηγήστε 4x4 στην έρημο άλατος της Βολιβίας, Salar de Uyuni, τη μεγαλύτερη επίπεδη έκταση με αλάτι του κόσμου.

www.wikipedia.org / (c)NEIL PALMER PHOTOGRAPHY

Περάστε τον Αμαζόνιο με πλοιάριο και ζήστε από κοντά το δεύτερο μεγαλύτερο ποταμό του κόσμου, ο οποίος φιλοξενεί περισσότερο από το 1/3 των ειδών ζώων του πλανήτη.

Εξερευνήστε την έρημο Σαχάρα, τη μεγαλύτερη έρημο της Αφρικής.

Γιορτάστε την μπίρα στο μεγαλύτερο φεστιβάλ της, το Oktoberfest του Μονάχου. Για φέτος το χάσατε, αλλά μπορείτε να το προγραμματίσετε για το 2017.

Παρατηρήστε άγρια ζώα στο φυσικό τους περιβάλλον και νιώστε το θαύμα της Φύσης με ένα σαφάρι στην Κένυα.

Κάντε skydiving από τα 10 χιλιάδες πόδια στη Μαρίνα του Ντουμπάι και στην παραλία Jumeirah (φωτό).

Εξερευνήστε το Εθνικό Πάρκο Plitvice Lakes της Κροατίας, που αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco και θαυμάστε από κοντά εκθαμβωτικές λίμνες, καταρράκτες και πλούσια άγρια ζωή.

Επισκεφτείτε τη Μεγάλη Πυραμίδα στην Γκίζα της Αιγύπτου, το μοναδικό από τα 7 θαύματα του αρχαίου κόσμου που δεν έχει καταστραφεί.