Τα bike-friendly ξενοδοχεία έρχονται

podilato-louloudia

Ο ποδηλατικός τουρισμός ενισχύεται με τα bike-friendly ξενοδοχεία

ΤΡΙΤΗ, 18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016

Τα νέα είναι καλά για τους φίλους του ποδηλάτου στην Ελλάδα, αφού τα φιλικά προς το ποδήλατο ξενοδοχεία πρόκειται να λάβουν ειδική σήμανση, εφόσον πληρούν, φυσικά, ορισμένες προδιαγραφές.

Όσοι αγαπούν το ποδήλατο και δεν θέλουν να το αποχωρίζονται ούτε στις διακοπές τους, τα bike-friendly ξενοδοχεία έρχονται να τους κάνουν τη ζωή –και τις διακοπές- πιο εύκολες κι ευχάριστες. Πρόκειται για ξενοδοχεία που θα προωθούν τον ποδηλατικό τουρισμό και θα αποκτούν ειδική σήμανση, όπως και βραβεύσεις, έτσι ώστε να προτιμώνται από τους λάτρεις της ποδηλασίας.

Στη δημιουργία των bike-friendly hotel και στην Ελλάδα οδήγησε το νέο πρόγραμμα βράβευσης της ΝΑΤΤΟΥΡ σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης -ΕΕΠΦ- και τα βασικά κριτήρια για να συμμετάσχει μια ξενοδοχειακή μονάδα, προκειμένου να λάβει την ειδική σήμανση είναι να παρέχει

  • Χάρτη έντυπο ή ηλεκτρονικό με έμφαση στις ποδηλατικές διαδρομές
  • Χώρο κλειστό για την ασφαλή αποθήκευση ποδηλάτων κατά τη διανυκτέρευση
  • Σετ εργαλείων ποδηλάτων που δίνεται προς δωρεάν χρήση από τους πελάτες
  • Πλυντήριο στεγνωτήριο ρούχων αυθημερόν
  • Συνεργασία με κατάστημα ενοικίασης & επισκευής ποδηλατών (bike shop)
  • Δυνατότητα έστω και μίας διανυκτέρευσης ανά κράτηση ανά ποδηλάτη

Καταλύματα ανά την Ελλάδα δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον για να λάβουν τη σήμανση

Όποτε κάποιο ξενοδοχείο, από αυτά που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον, ολοκληρώσει τα παραπάνω θα μπορεί να αποκτήσει το σήμα, το οποίο έχει ήδη δοθεί στα Meliton Beach και Sithonia Beach, του Porto Carras.

Μέχρι στιγμής το ενδιαφέρον είναι μεγάλο από διάφορα ξενοδοχεία της Ελλάδας, από Χαλκιδική, Κρήτη, Εύβοια, Πήλιο, Μεσσηνία κ.ά.