Wi-Fi και στα... σύννεφα επιθυμούν οι ταξιδιώτες

kinito-aeroplano

Το σερφάρισμα στο διαδίκτυο εν ώρα πτήσης είναι σημαντικό για πολλούς ταξιδιώτες

ΤΡΙΤΗ, 01 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Νέα έρευνα της IATA αποκαλύπτει τις τεχνολογικές επιθυμίες των ταξιδιωτών και από αυτές δεν θα μπορούσε να λείπει η σύνδεση στο διαδίκτυο ακόμη και στα 20.000 πόδια.

Η έρευνα Global Passenger Survey (GPS) της Διεθνούς Ένωσης Αεροπορικών Μεταφορών έριξε φως στις επιθυμίες των επιβατών και έδειξε ότι η τεχνολογία παίζει μεγάλο ρόλο στην ταξιδιωτική τους εμπειρία.

Συγκεκριμένα, κατά την άφιξή τους στο αεροδρόμιο, επιβάτες δήλωσαν πως επιθυμούν να περνούν την ασφάλεια και τον έλεγχο χωρίς αφαίρεση των προσωπικών τους αντικειμένων, να μπορούν να απολαύσουν προσαρμοσμένες σε αυτούς ταξιδιωτικές επιλογές και να έχουν τη δυνατότητα να συνδέονται στο διαδίκτυο και στον αέρα.

Παραλαβή αποσκευών από το σπίτι και παράδοση στο αεροδρόμιο είναι μια ακόμη επιθυμία των ταξιδιωτών

Με πιο συγκεκριμένα στοιχεία, το 51% των επιβατών θα προτιμούσε να χρησιμοποιεί δική του συσκευή στον αέρα για πρόσβαση σε επιλογές διασκέδασης, ενώ ένα 71% απέδειξε πως εκμεταλλεύεται τις επιλογές “digital self-service” και κάνει check-in online. Ακόμη, οι περισσότεροι επιβάτες επιθυμούν αλλαγές στο θέμα των αποσκευών, όπως να μπορούν να κάνουν οι ίδιοι tag τις αποσκευές, να χρησιμοποιούν ηλεκτρονικές ετικέτες ή ακόμη και να ταξιδέψουν χωρίς αποσκευές –οι οποίες θα παραλαμβάνονται από το σπίτι και θα παραδίδονται στο αεροδρόμιο- ή να τις παρακολουθούν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Φαίνεται πως σύμφωνα με τις 6.920 απαντήσεις που δόθηκαν από όλο τον κόσμο, η χρήση τεχνολογικών καινοτομιών είναι κάτι που χρειάζονται οι ταξιδιώτες.