Η Πορτογαλία «κερδίζει» τα βραβεία Travel and Leisure

porto-portogalia

Το Πόρτο της Πορτογαλίας

ΤΡΙΤΗ, 22 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Η όμορφη χώρα της δυτικής Ευρώπης φαίνεται πως είναι στα πάνω της και αναδεικνύεται προορισμός της χρονιάς 2016, στα βραβεία του ταξιδιωτικού site Travel and Leisure.

Παρά την οικονομική κρίση που άφησε τη χώρα στο χείλος της χρεοκοπίας και τις περικοπές της κυβέρνησης στο καλλιτεχνικό κομμάτι, η χώρα φαίνεται πως πήρε τα πράγματα στα χέρια της, με νέους επιχειρηματίες να αναδεικνύουν τα τοπικά ταλέντα και πηγές, οδηγώντας σε μια πλούσια πολιτιστική σκηνή.

Σήμερα, η Πορτογαλία, έχοντας περάσει έναν μεγάλο σκόπελο και παρ’ όλο που αντιμετωπίζει ακόμη προβλήματα, μπορεί να απολαμβάνει τον τουρισμό που βρίσκεται στην ακμή του, όμορφα νέα ξενοδοχεία (40 opening μόνο το 2016), επιπρόσθετες πτήσεις και άνοδο στις προτιμήσεις του κόσμου. Σύμφωνα με το Portugal News, ο τουρισμός εξωτερικού αυξήθηκε σπάζοντας τα ρεκόρ κατά 10% το 2015, ενώ το 2016 θεωρείται ότι θα πάει ακόμη παραπέρα.

Η Λισαβόνα

Η Λισαβόνα βρίσκεται ανάμεσα στις πόλεις με το λιγότερο συνωστισμό της Ευρώπης, όπου σε αντίθεση με το Λονδίνο, που δέχτηκε σχεδόν 20 εκατομμύρια ξένους τουρίστες το 2016, έφτασε μόλις τα 3,5 εκατομμύρια.

Η Πορτογαλία κατάφερε να κατακτήσει την κορυφή των βραβείων ανάμεσα σε υποψηφιότητες που έθεσαν οι συντάκτες και ψήφισε ο κόσμος, όπως ο Καναδάς, τα Εθνικά Πάρκα της Αμερικής, η Κροατία, η Χαβάη, η Ισλανδία, η Κορέα, η Μαγιόρκα, το Μεξικό, η Ίσκια, η Νέα Ζηλανδία, το Ορλάντο, το Παρίσι, το Πίτσμπουργκ, το Ρίο Ντε Τζανέιρο, η Σιγκαπούρη και η Ουάσιγκτον D.C.