Τέσσερις προτάσεις διαμονής για... ορεινά Χριστούγεννα

ksenonas-petrino-pezoula-limni-plastira
ΠΕΜΠΤΗ, 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Οι γιορτές θέλουν και την κατάλληλη ατμόσφαιρα κι αν αποφασίσατε φέτος να τις περάσετε κάπου μακριά από το σπίτι, ιδού 4 προτάσεις για διαμονή που μοιάζουν… μαγικές.

Δείτε τον ΟΔΗΓΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ 2016/2017 του clickatlife

Ξενώνας Πέτρινο, Πεζούλα, Λίμνη Πλαστήρα (από 60 ευρώ τη βραδιά)
Περίπου 2 χιλιόμετρα από τα Καλύβια Πεζούλας, στην πανέμορφη Λίμνη Πλαστήρα, ο Ξενώνας Πέτρινο προσφέρει δωμάτια με θέα στο βουνό, ενώ η παραδοσιακή του διακόσμηση και το τζάκι θα δώσουν ένα ξεχωριστό άρωμα στις γιορτές σας. Το πρωί, σας περιμένει παραδοσιακό πρωινό με φρεσκοψημένο ψωμί και σπιτική μαρμελάδα, ενώ το πιο κοντινό εστιατόριο βρίσκεται στα 200 μέτρα. Στη Λίμνη Πλαστήρα θα έχετε την ευκαιρία να περάσετε ξεχωριστά τα Χριστούγεννα, σε ένα απόλυτα χειμερινό και παραμυθένιο περιβάλλον, με φόντο τη λίμνη, με πλήθος χωριά (όπως το Νεοχώρι, ο Μεσενικόλας, το Μορφοβούνι, το Κρυονέρι, η Νεράϊδα, η Καστανιά, το Λαμπερό κ.λπ.) να εξερευνήσετε, με υπέροχη φύση, γραφικά και πανέμορφα, πέτρινα σπιτάκια, μοναστήρια, βυζαντινά μνημεία και πολλά άλλα.

Αστέρι Μετσόβου, Μέτσοβο (από 80 ευρώ τη βραδιά)
Στα 250 μέτρα από την κεντρική πλατεία του Μετσόβου, το Αστέρι Μετσόβου προσφέρει μοναδική διαμονή για όσους θέλουν να περάσουν τα Χριστούγεννα μακριά από την πόλη και τα συνηθισμένα, με θέα την Πίνδο. Η παραδοσιακή του διακόσμηση, σύμφωνα με τα τοπικά πρότυπα θα σας βάλει ακόμη περισσότερο στο κλίμα, ενώ το πρωινό με τα τοπικά προϊόντα θα σας κάνει να… γλείφετε τα δάχτυλά σας. Πολύ κοντά, με τα πόδια, θα βρείτε παραδοσιακές ταβέρνες και καφέ, όπως επίσης και το Λαογραφικό Μουσείο του Αρχοντικού Τοσίτσα. Στα 5 χιλιόμετρα σας περιμένει και το χιονοδρομικό κέντρο Μετσόβου κι όπως καταλαβαίνετε, ένα ταξίδι εκεί υπόσχεται να γεμίσει στο φουλ τις μπαταρίες σας για το υπόλοιπο του χειμώνα.

Ξενώνας Βλόγγος, Βλόγγος Αρκαδίας (από 130 ευρώ τη βραδιά)
Σε υψόμετρο 1600 μέτρων, στο χωριό Βλόγγος, ο πετρόχτιστος αυτός ξενώνας είναι γι’ αυτούς που θέλουν να απολαμβάνουν μαγευτική θέα στις διακοπές τους, με βουνά τριγύρω να συνθέτουν ένα τοπίο πίνακα ζωγραφικής. Τα δωμάτια του ξενώνα διαθέτουν και τζάκι για φτιάξετε ατμόσφαιρα, όπως επίσης και εξοπλισμένο κουζινάκι για να μαγειρέψετε, εορταστικά και μη. Κι αν θέλετε να κάνετε τις εκδρομές σας, στα 50 χιλιόμετρα σας περιμένουν τα Καλάβρυτα και στα 40 χιλιόμετρα η Βυτίνα, ενώ η γραφική Δημητσάνα είναι μόλις 9 χιλιόμετρα μακριά. Συν τοις άλλοις, ο ξενώνας Βλόγγος θεωρείται value for money στην περιοχή, γι’ αυτό βιαστείτε!

Zaggou Apartments, Αμφίκλεια, Παρνασσός (από 110 ευρώ τη βραδιά)
Ο διατηρητέος οικισμός της Αμφίκλειας βρίσκεται σε μεγάλη τουριστική ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια και είναι μια καλή επιλογή να πιάσετε υψόμετρο, χωρίς να πάτε πολύ μακριά από την Αθήνα. Το Zaggou Apartments στην Αμφίκλεια, σε απόσταση 18χλμ. από την Αράχωβα, σας προσφέρει επίσης την καλύτερη σχέση ποιότητας τιμής στην περιοχή, με το πολυτελές και προσεγμένο εσωτερικό του, την όμορφη θέα που προσφέρει, τους ευρύχωρους χώρους του κ.ο.κ. Οι πιο δραστήριοι μπορείτε να προγραμματίσετε και μια εξόρμηση στο χιονοδρομικό του Παρνασσού, μια εκδρομή στους Δελφούς που απέχουν 20χλμ. από το κατάλυμα, ενώ και η Λαμία δεν είναι μακριά, απέχοντας 32 χιλιόμετρα. Στην Αμφίκλεια, όμως, θα σας εντυπωσιάσει η θέα στον κάμπο, τα γραφικά καλντερίμια, τα πέτρινα αρχοντικά, οι βρύσες και οι πλατείες της, αν θέλετε να περάσετε πιο ήσυχες και ξεκούραστες γιορτές με παραδοσιακό φόντο.