Οι πιο όμορφες χριστουγεννιάτικες ταξιδιωτικές εμπειρίες

xorio-agiou-basili-arktikos-kuklos

Στο χωριό του Άγιου Βασίλη στη Λαπωνία. Πιο Χριστούγεννα δεν γίνεται!

ΔΕΥΤΕΡΑ, 16 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Τα Χριστούγεννα, τα ταξίδια παίρνουν μια πιο μαγευτική χροιά και «κρύβουν» μοναδικές εμπειρίες που δεν μπορεί κάποιος να ζήσει άλλη στιγμή του χρόνου. Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικές από αυτές.

Γνωριμία με τον πραγματικό Άγιο Βασίλη στη Σκανδιναβία
Η Νορβηγία είναι πλέον συνώνυμη με το Βόρειο Σέλας, αλλά αν θέλετε να το πάτε ένα βήμα παραπέρα, μπορείτε να συνδυάσετε αυτό το μαγευτικό ουράνιο φαινόμενο με ένα ταξίδι στη διάσημη Λαπωνία, προκειμένου να βρείτε τον Άγιο Βασίλη! Εκεί μπορείτε να περάσετε χρόνο ψωνίζοντας στις φωτισμένες αγορές, να πιείτε λίγο φινλανδικό καφέ και να κάνετε μια επίσκεψη στον Άγιο Βασίλη. Στην περιπέτεια αυτή, μπορείτε να προσθέσετε και μια εκδρομή στο νησί Spitsbergen στο αρχιπέλαγος Svalbard, όπου οι πολικές αρκούδες είναι πιο… πολλές από τους ανθρώπους.

Warner Bros Studio Tour London fb page

Στο Λονδίνο και το Warner Bros Studio θα έχετε και μια μαγική δόση από Χάρι Πότερ

Επαφή με τη μαγεία του Χάρι Πότερ στο Λονδίνο
Για όλους τους λάτρεις του Χάρι Πότερ, η ξενάγηση στο στούντιο της Warner Bros στο Λονδίνο αποτελεί αξέχαστη εμπειρία, όπου μπορείτε να απολαύσετε butterbeer και να τριγυρίσετε σε ένα μαγικό κόσμο που ξεφεύγει από τα καθιερωμένα. Κι αφού το διαβατήριό σας συμπληρώσει σφραγίδες από 6 σταθμούς, τότε θα γίνετε κι εσείς ένας περήφανος Μαγκλ.

Φάτνη στην πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό

Παρακολούθηση της μεταμεσονύκτιας λειτουργίας στο Βατικανό
Η αλήθεια είναι ότι τα Χριστούγεννα μοιάζουν ανολοκλήρωτα, αν δεν παρακολουθήσει κάποιος έστω και μια φορά στη ζωή του τον παραδοσιακό, μεταμεσονύκτιο λόγο του Πάπα της Ρώμης στο Βατικανό. Πραγματοποιείται κάθε χρόνο στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου και η βραδινή λειτουργία είναι πραγματικά κατανυκτική, με τουρίστες από όλο τον κόσμο να στέκονται μαζί γι’ αυτή τη γιορτή.

Στην Ταϊλάνδη θα ζήσετε Χριστούγεννα με φόντο πανέμορφες παραλίες, ήλιο και ζεστό κλίμα

Καλοκαιρινά Χριστούγεννα στην Ταϊλάνδη
Αν οι τέλειες διακοπές για εσάς περιλαμβάνουν όμορφες παραλίες, μοναδική κουλτούρα και καλό φαγητό, η Ταϊλάνδη είναι ό,τι πρέπει για εσάς. Ανταλλάξτε το χριστουγεννιάτικο χοιρινό με Pad Thai (νουντλς ρυζιού stir-fry) και σατάι (κάτι σαν σουβλάκι καλαμάκι με σάλτσα) και ζήστε τα Χριστούγεννα με φόντο τις πανέμορφες παραλίες. Ζεστό κλίμα και καλωσόρισμα, υπέροχα νησιά, άγρια ζωή, βουδιστικοί ναοί και πολλά άλλα σας περιμένουν στη νοτιοανατολική Ασία και παρ’ όλο που εκεί τα Χριστούγεννα δεν αποτελούν επίσημη γιορτή, θα βρείτε χριστουγεννιάτικη διακόσμηση και εκδηλώσεις σε κάποια ξενοδοχεία, εμπορικά κέντρα κ.λπ.

Χριστουγεννιάτικο... σαφάρι στη Νότια Αφρική

Επιστροφή στη φύση στη Νότια Αφρική
Η Νότια Αφρική είναι άλλη μια τολμηρή επιλογή για όσους θέλουν να ξεφύγουν από τα καθιερωμένα Χριστούγεννα και να απολαύσουν λίγο καλοκαιρινό ήλιο εν μέσω Δεκεμβρίου. Ατελείωτη λιακάδα και μπλε ουρανός είναι το χαρακτηριστικό των Χριστουγέννων στη Νότια Αφρική, ενώ ταυτόχρονα όσοι περνούν εκεί της γιορτές, έχουν την ευκαιρία αντί να φτιάχνουν χιονάνθρωπο, να ψάχνουν για ελέφαντες, ζέβρες, καμηλοπαρδάλεις σε σαφάρι από…αερόστατο, να αγκαλιάσουν λιοντάρια στο Ukutula Lion Park και να επισκεφτούν μια αποικία πιγκουΐνων στην παραλία Boulder κοντά στο Κέιπ Τάουν. Οι πολύ τολμηροί μπορούν να περάσουν την ημέρα των Χριστουγέννων μακριά από γαλοπούλες και κοντά σε… καρχαρίες, κάνοντας κατάδυση σε κλουβί και περνώντας τις πιο αξέχαστες χριστουγεννιάτικες διακοπές της ζωής τους.