Γιατί δεν πρέπει να περάσετε ποτέ από την ασφάλεια αεροδρομίου ξυπόλητοι

aerodromio-elegxos

Προσοχή στα μικρόβια, όταν βγάζετε τα παπούτσια σας στον έλεγχο. Φροντίστε να φοράτε κάλτσες!

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 21 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017

Το να βγάλουμε τα παπούτσια στον έλεγχο ασφαλείας του αεροδρομίου μερικές φορές απαιτείται, ενώ σε κάποια μέρη αποτελεί νόμο. Τι, όμως, μπορεί να συμβεί, αν είμαστε εντελώς ξυπόλητοι στο παγωμένο πάτωμα του αεροδρομίου, χωρίς κάλτσες;

Κάθε επιφάνεια δαπέδου, σε εμπορικά κέντρα, γυμναστήρια, αεροδρόμια και άλλα μέρη όπου συχνάζει κόσμος, είναι γεμάτη βακτήρια όπως ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού (E.Coli) και σταφυλόκοκκο, μεταξύ άλλων. Αν αυτά τα βακτήρια περάσουν στο δέρμα σας, βρίσκεστε εκτεθειμένοι σε κίνδυνο για μόλυνση.

Ακούγεται τρομαχτικό, αλλά καλύτερα να είστε ασφαλείς, γι’ αυτό φροντίστε πάντα να καλύπτετε τα πόδια σας πριν ακουμπήσετε τέτοιες επιφάνειες.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, για τους περισσότερους ο κίνδυνος να μεταδοθεί μόλυνση από ξυπόλητο περπάτημα στο αεροδρόμιο είναι χαμηλός και ο λόγος γι’ αυτό εν μέρει είναι ότι υπάρχει καλός εξαερισμός και στεγνά πατώματα, οπότε είναι δύσκολο να «κολλήσετε» κάτι.

Υπάρχουν, όμως, εξαιρέσεις. Οποιοσδήποτε με αδύναμο ανοσοποιητικό, που πάσχει για παράδειγμα από ασθένειες του ποδιού που συνδέονται με το διαβήτη ή με πληγές στα πόδια μπορεί να ανοίξει το δρόμο σε παθογόνα μικρόβια να περάσουν στον οργανισμό του.

Φροντίστε, λοιπόν, να μην αποχωρίζεστε τις κάλτσες σας σε μια τέτοια στιγμή του ταξιδιού σας!