Η τουριστική ζήτηση της Ελλάδας αυξάνεται για τη νέα χρονιά

plaka-athina-ellada-ilios

Πιθανή αύξηση της τουριστικής ζήτησης της Ελλάδα αναμένεται για τη νέα χρονιά

ΔΕΥΤΕΡΑ, 09 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Οι αεροπορικές εταιρείες φαίνεται να δείχνουν μεγαλύτερη ζήτηση για την Ελλάδα τη χρονιά που ξεκινά, φανερώνοντας καλούς οιωνούς για τον τουρισμό στη χώρα μας το 2017.

Περισσότεροι τουρίστες και αυξημένη ζήτηση αναμένεται φέτος στην Ελλάδα. Από τη μία πλευρά οι τρομοκρατικές επιθέσεις στην Τουρκία έχουν τρομάξει τον κόσμο, με αποτέλεσμα τα οργανωμένα ταξίδια προς τα εκεί να λιγοστεύουν έναντι άλλων προορισμών και από την άλλη η μείωση της ζήτησης της Ισπανίας από τις αεροπορικές εταιρίες, λόγω μη ικανοποιητικής πληρότητας των πτήσεων εξαιτίας έλλειψης διαθέσιμων κλινών, παρ’ όλο που η χώρα διένυσε πέρσι μια από τις καλύτερες τουριστικές σεζόν της, φαίνεται πως θα οδηγήσουν κύμα τουριστών προς την Ελλάδα.

Αν και, όπως είναι φυσικό, ακόμη είναι νωρίς για προβλέψεις και είναι δύσκολο να καθοριστεί η πορεία του τουρισμού όλου του έτους, μόνο από τη μείωση της ζήτησης 2 χωρών, παρ’ όλα αυτά τα σημάδια είναι ευοίωνα, με ανοδικές προκρατήσεις από τη Μεγάλη Βρετανία.

Από τον επόμενο μήνα το τοπίο θα αρχίσει να ξεκαθαρίζει όσον αφορά τον αναμενόμενο τουρισμό στη χώρα μας για τη χρονιά που ήδη διανύουμε.