Οι Active Sundays επιστρέφουν στο Μαίναλο και το 2017

mainalon-active-sundays

Οι Active Sundays στο Μαίναλο

ΠΕΜΠΤΗ, 05 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Έχοντας ολοκληρώσει επιτυχώς το 7ο τμήμα του στα τέλη Νοεμβρίου, η ομάδα των Active Sundays συνεχίζουν σταθερά με ακόμα ένα. Επόμενος «σταθμός», το 6ο τμήμα του MenalonTrail, Μαγούλιανα-Νυμφασία.

Μια υπέροχη διαδρομή σε πυκνό ελατόδασος σας περιμένει στις 22 Ιανουαρίου στην εκδρομή των Active Sundays, όπου σκοπεύουν να διασχίσουν το 6ο τμήμα του MenalonTrail, Μαγούλιανα-Νυμφασία.

Ετοιμαστείτε να πεζοπορήσετε στη φύση ανάμεσα στα έλατα, να ξεδιψάσετε στην πηγή του στο κρυμμένο Ασκηταριό της Σφυρίδας, να συνεχίσετε προς τη Μονή Κερνίτσας και περνώντας πάνω απο τον ποταμό Μυλάοντα και το παλιό γεφύρι της Κερνίτσας να καταλήξετε στη Νυμφασία και από εκεί με μεταφορά στην γραφική Βυτίνα για καφέ και φαγητό.

Κατά τη διάρκεια μέρους της διαδρομής, καιρού επιτρέποντος, θα έχετε θέα προς τον τις κορυφές του Μαινάλου, τον Χελμό, τον Ερύμανθο και τη Ζήρεια. Γενικότερα όμως, το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής είναι μέσα σ' ένα παραμυθένιο, πυκνό ελατόδασος, στρωμένο με χαλιά από βρύα κι αμέτρητα μανιτάρια και αγριολούλουδα, με τον ήχο από τα κελαϊδίσματα των πολλών ειδών μικρών πουλιών να ντύνει μουσικά κάθε βήμα.

Οι Active Sundays επιστρέφουν στο Μαίναλο και αυτή πεζοπορική χρονιά, ξαναδίνοντας την ευκαιρία σε όποιον ενδιαφέρεται να πραγματοποιήσει το MenalonTrail, να το κάνει με τη σειρά μεγάλων πεζοποριών bit-by-bit. Μπορείτε να συμμετέχετε σε οποιαδήποτε πεζοπορία των Active Sundays στο MenalonTrail και να συλλέγετε 'APs' (achievement points/πόντους επίτευξης) μέχρι να συμπληρώσετε και τα 75χλμ ολόκληρης της διαδρομής και να έχετε στο «τσεπάκι» σας το MenalonTrail! Με την επιτυχή συμμετοχή σας, θα λαμβάνετε και βεβαίωση/πιστοποίηση συμμετοχής, ώστε αν συμμετάσχετε σε όλες τις αντίστοιχες περιπέτειες της σειράς να έχετε κάνει ολόκληρο το MenalonTrail. Η σειρά περιπετειών των Active Sundays στο MenalonTrail, μάλιστα, είχε ήδη αρχίσει πριν καν εγκαινιαστεί επίσημα το μονοπάτι αρχές Μαΐου 2015.

Το MenalonTrail είναι μια μεγάλη ορεινή πεζοπορία που διατρέχει το φαράγγι του Λούσιου ποταμού, τα δυτικά ανάγλυφα του Μαινάλου, την κοιλάδα Μυλάοντα ποταμού και τα ΝΑ Γορτυνιακά Βουνά. Η διαδρομή αναπτύσσεται σε μήκος 75 χλμ. και περνά από τους οικισμούς Στεμνίτσα, Δημητσάνα, Ζυγοβίστι, Ελάτη, Βυτίνα, Νυμφασία, Μαγούλιανα, Βαλτεσινίκο, Λαγκάδια. Tο MenalonTrail έλαβε πιστοποιητικό επάρκειας ως ένα από τα Μονοπάτια Κορυφαίας Ποιότητας (Leading Quality Trails – Best of Europe) και προτείνεται πλέον από την ERA στους ευρωπαίους πεζοπόρους ως μια συνεκτική, ενδιαφέρουσα και ασφαλής ορεινή περιπέτεια. Είναι το 9ο Eυρωπαϊκό Mονοπάτι που παίρνει αυτήν τη σημαντική κατοχύρωση ποιότητας και ασφάλειας.

Οι Active Sundays είναι μια ομάδα που διοργανώνει συνεχώς εκδρομές στην ελληνική φύση, μέχρι να σηκωθεί και ο τελευταίος άνθρωπος από τον καναπέ του και να αποκτήσει εμπειρίες ζωής! Όλες οι εξορμήσεις διοργανώνονται και οδηγούνται από έμπειρους πεζοπόρους, ορειβάτες, συνοδούς και ειδικούς άλλων υπαίθριων δραστηριοτήτων περιπέτειας στην ελληνική φύση. Οι εξορμήσεις γίνονται σχεδόν κάθε Κυριακή και σε μερικές περιπτώσεις περιλαμβάνουν και διανυκτέρευση ή διανυκτερεύσεις.

Info
Πεζοπορία στο Menalon Trail, Μαγούλιανα-Νυμφασία
στις 22/1 στις 7.00,
δηλώσεις συμμετοχής μέχρι 15 Ιανουαρίου 2017,
κόστος: 21 ευρώ για τις 25 πρώτες θέσεις και 25 ευρώ για τις υπόλοιπες.