Οι Βρετανοί ψήφισαν Ευρώπη το 2016

kerkura

Η Ελλάδα με την Κέρκυρα βρέθηκε στη 10η θέση των προτιμήσεων των βρετανών ταξιδιωτών

ΠΕΜΠΤΗ, 19 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Μπορεί να νίκησε το Brexit στο βρετανικό δημοψήφισμα του Ιουνίου, αλλά οι Βρετανοί ταξιδιώτες φαίνεται να ψήφισαν την Ευρώπη σαν ταξιδιωτικό προορισμό, λόγω χαμηλότερου κόστους.

Σύμφωνα με τη μελέτη Holiday Money Report 2016 που πραγματοποιήθηκε από τη βρετανική Post Office Money, οι πιο φθηνοί προορισμοί για τους Βρετανούς τη χρονιά που πέρασε βρίσκονται στην Ευρώπη, με την Ελλάδα, μάλιστα, να βρίσκεται ανάμεσά τους χάρη στην Κέρκυρα.

Στο πλαίσιο της μελέτης, πραγματοποιήθηκε σύγκριση διαφόρων εξόδων που αφορούν ένα ταξίδι, από τον καφέ μέχρι τα γεύματα σε 44 μέρη από όλο τον κόσμο και με βάση αυτό, οι πιο φθηνοί προορισμοί εντοπίστηκαν στην Ευρώπη.

Αλγκάρβε, ο πιο οικονομικός προορισμός για τους Βρετανούς

Συγκεκριμένα, στην 1η θέση βρίσκεται η Αλγκάρβε της Πορτογαλίας ως ο πιο οικονομικός τουριστικός προορισμός για τους βρετανούς επισκέπτες, ενώ η λίστα συνεχίζεται με τη Sunny Beach στη Βουλγαρία, την Costa del Sol στην Ισπανία, τη Marmaris στην Τουρκία, τη Βουδαπέστη, την Πράγα στην Τσεχική Δημοκρατία, το Μπαλί της Ινδονησίας, την Κύπρο και την Ελλάδα στη 10η θέση. Η Ελλάδα, μάλιστα, αντιπροσωπεύεται από την Κέρκυρα, με μέσο όρο τουριστικού κόστους τις 43,32 λίρες, ενώ η Κύπρος αντιπροσωπεύεται από την Πάφο με μέσο όρο κόστους τις 41,58 λίρες.

Το Τόκιο της Ιαπωνίας αποτέλεσε τον μοναδικό πιο μακρινό προορισμό της λίστας, το οποίο βρέθηκε στην 11η θέση, ενώ η κατάταξη συνεχίζεται με το Ζαντάρ της Κροατίας στη 12η θέση, τη Mombasa στην Κένυα, τη Sliema στη Μάλτα, το Κολόμπο στη Σρι Λάνκα.

Σύμφωνα με τα υπόλοιπα στοιχεία της έρευνας, το Ντουμπάι είναι ο πιο ακριβός προορισμός διακοπών στον κόσμο, με το νησί της Καραϊβικής Antigua να ακολουθεί και την Τσάινα Τάουν της Σιγκαπούρης στην 3η θέση… ακρίβειας.