Το πατρινό καρναβάλι ξεκινά

patra-karnabali

Η Πάτρα φορά τα γιορτινά της

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Το Σάββατο θα δοθεί το εναρκτήριο λάκτισμα για το φετινό πατρινό καρναβάλι, φέρνοντας σιγά-σιγά την αχαϊκή πρωτεύουσα στον καθιερωμένο πρωταγωνιστικό της ρόλο.

Το πατρινό καρναβάλι αποτελεί το σήμα κατατεθέν της όμορφης αχαϊκής πόλης, αλλά και ολόκληρης της χώρας την περίοδο της Αποκριάς. Αυτό το Σάββατο η Πάτρα φαίνεται πως ξεκινά το «πάρτι» μπαίνοντας σε ρυθμό καρναβαλιού, με δράσεις για την έναρξή του.

Από τις 10 το πρωί του Σαββάτου, ο τελάλης και το μουσικό του άρμα θα μεταφέρουν το χαρούμενο μήνυμα, ενώ στις 11.30 θα πραγματοποιηθεί πομπή καρναβαλιστών και μελών του δ.σ. της κοινωφελούς επιχείρησης «Καρναβάλι Πάτρας» (η οποία έχει σχεδιάσει τις δράσεις) και της γνωμοδοτικής επιτροπής, με κατεύθυνση το δημαρχείο της Πάτρας. Στις 12 θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο η παράδοση του καρναβαλικού λαβάρου στον δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη, υπό τους αποκριάτικους ήχους της μπάντας του Δήμου -το λάβαρο του πατρινού καρναβαλιού 2017 θα παραμείνει στο δημαρχείο μέχρι το τέλος των εκδηλώσεων, στις 26 Φεβρουαρίου. Ταυτόχρονα θα βρίσκεται σε εξέλιξη και το πιο γλυκό έθιμο του καρναβαλιού, ο «σοκολατοπόλεμος», από τους συλλόγους των… σοκολατοριχτών.

Η επίσημη τελετή έναρξης πρόκειται να γίνει στις 21.00 στην πλατεία Γεωργίου, όπου και θα επιχειρηθεί μια αναβίωση του καρναβαλιού από το 1900 έως σήμερα. Στη συνέχεια, ο δήμαρχος θα κηρύξει επίσημως την έναρξη του πατρινού καρναβαλιού 2017, ενώ θα ακολουθήσει συναυλία με την ορχήστρα «The Band» και υπαίθριο πάρτι με djs και πολύ κέφι.

Αν τόσα χρόνια ζείτε το πατρινό καρναβάλι στην ακμή του, αλλά δεν το έχετε δει ποτέ στην εκκίνησή του, ίσως ήρθε η στιγμή να προγραμματίσετε μια εξόρμηση προς την Πάτρα. Αν μη τι άλλο, θα έχει πολλή σοκολάτα…