Τέσσερις ιδιαίτεροι ταξιδιωτικοί προορισμοί για τον Φεβρουάριο

praga
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Ο τελευταίος μήνας του χειμώνα δίνει πολλές επιλογές για ταξίδι είτε σε πόλεις, είτε σε παραλίες, είτε σε διάφορα event που αξίζει να ζήσουμε από κοντά. Όσοι προετοίμαζαν το ταξίδι τους γι’ αυτή την εποχή, οι επιλογές τους είναι πολλές.

Πράγα, Τσεχία (μέση θερμοκρασία 4°C)
Στην Πράγα θα συνδυάσετε και χειμωνιάτικη ατμόσφαιρα και παραμύθι και νυχτερινή ζωή. Αν σας ενδιαφέρει το clubbing, περάστε οπωσδήποτε από το Karlovy lázně, στο οποίο θα βρείτε 5 ορόφους, με διαφορετική μουσική στον καθένα. Οι λάτρεις της μπίρας κατευθυνθείτε προς το U Medvídků για να δοκιμάσετε τη διάσημη μπίρα X-Beer 33 με περιεκτικότητα σε αλκοόλ 11% κι όσοι αναζητάτε κάτι πιο εξωτικό, μπορείτε να εξερευνήσετε το Palác Akropolis, ένα art deco παλάτι της μουσικής, του θεάτρου, το χορού και των εκθέσεων, στην τρέντι περιοχή Žižkov. Η περιοχή αυτή αποτελεί ανεξάρτητη πόλη από τις αρχές της δεκαετίας του ’20 και φιλοξενεί… επαναστάτες και εκκεντρικά bar, όπως το Bajkazyl και το Bukowski's. Στο Café Slavia να θυμάστε ότι σύχναζε ο Franz Kafka και ο φιλόσοφος Václav Havel. Πέραν, όμως, των club και των bar, η Πράγα είναι το όνειρο του φωτογράφου, με το πλήθος των στυλ που την κυριεύουν, «αγκαλιάζοντας» τη γοτθική, τη μπαρόκ, τη μεσαιωνική και την αρ νουβό αρχιτεκτονική. Αυτή την εποχή, μάλιστα, θα μπορέσετε να επισκεφτείτε τα αξιοθέατα της πόλης, όπως το Κάστρο, τη Γέφυρα του Καρόλου, το Αστρονομικό Ρολόι κ.ο.κ., χωρίς πολυκοσμία και… selfie sticks, αρκεί να φροντίσετε να ντυθείτε ζεστά. Πού να μείνετε: Προτιμήστε το κέντρο (Prague01), αν θέλετε να έχετε εύκολη πρόσβαση με τα πόδια σε βασικά αξιοθέατα. Το Mighty Prague Apartments Truhlarska και το U Tří Bubnů είναι καλές επιλογές με περίπου 55-60 ευρώ τη βραδιά.

Νίκαια, Γαλλία (μέση θερμοκρασία 11°C)
Η νότια Γαλλία είναι ιδανική για ταξίδι αυτό το διάστημα, χωρίς μεγάλες ορδές τουριστών, καλύτερες τιμές και καλό καιρό, που μπορεί να φτάνει μέχρι και τις 9 ώρες λιακάδα την ημέρα. Ως πρωτεύουσα της μεσογειακής ακτογραμμής της χώρας, δεν είναι τυχαίο ότι η Νίκαια αποτελεί το δεύτερο δημοφιλέστερο προορισμό μετά το Παρίσι, συμπυκνώνοντας όλα τα στοιχεία της Κυανής Ακτής χωρίς να είναι τόσο ακριβή όσο οι Κάννες και το Μονακό. Εκεί θα απολαύσετε ηρεμία σε κάποια από τις 15 ιδιωτικές ή 20 δημόσιες παραλίες της πόλης, θα έχετε την ευκαιρία να επισκεφτείτε –με δωρεάν είσοδο-το Μουσείο Ματίς που ιδρύθηκε προς τιμήν του ζωγράφου Ανρί Ματίς, ο οποίος πέρασε εκεί τα τελευταία χρόνια της ζωής του, να περπατήσετε στο πάρκο γύρω από το μουσείο με τις ελιές και φυσικά να φάτε σε διαδεκριμένα εστιατόρια, που μπορεί να κοστίσουν λίγο παραπάνω, αλλά είναι βραβευμένα με αστέρι Michelin. Το L’Ane Rouge είναι μια καλή επιλογή για φρέσκα ψαρικά σε σχετικά βατές τιμές. Πού να μείνετε: Μιας και βρίσκεστε στη Νίκαια, ιδανικό θα ήταν να κλείνατε δωμάτιο που να βλέπει θάλασσα ή τουλάχιστον να είναι κοντά. Το ξενοδοχείο Ibis Styles Nice Centre Gare βρίσκεται 10 λεπτά με τα πόδια κοντά σε θάλασσα και θα βρείτε δωμάτιο από 65 ευρώ τη βραδιά

Βενετία, Ιταλία (μέση θερμοκρασία 9°C)
Με το Καρναβάλι και τις εκδηλώσεις του να εκτείνονται σχεδόν σε όλο το μήνα (11-28 Φεβρουαρίου), η Βενετία είναι η πιο mainstream επιλογή που μπορείτε να κάνετε αυτό το μήνα, προκειμένου να συνδυάσετε κόσμο, θεάματα κι όλα αυτά σε μια πανέμορφη και ιδιαίτερη πόλη. Για την ιστορία, προτού πιάσετε κι εσείς τη μάσκα σας, μάθετε ότι η χρήση της μάσκας επέτρεπε παλιότερα στους ντόπιους να ξεπεράσουν τις κοινωνικές νόρμες και να καταναλώσουν αλκοόλ, να τζογάρουν και να ερωτοτροπήσουν ανώνυμα, αν και το καρναβάλι απαγορεύτηκε από τον Μουσολίνι τη δεκαετία του ΄30 και αναβίωσε στα τέλη του ’70. Τα καλύτερα κοστούμια θα τα δείτε στην Πλατεία του Αγίου Μάρκου στο ιστορικό κέντρο και να ξέρετε ότι το κόστος σε ξακουστά μασκέ πάρτι, όπως το Il Ballo del Doge, είναι μεγάλο, ξεκινώντας από 800 ευρώ/άτομο. Πού να μείνετε: Δυστυχώς, αυτή την εποχή δύσκολα θα βρείτε οικονομικό κατάλυμα στη Βενετία. Στο Atalantide Hotel μπορείτε να κλείσετε δωμάτια από 90 ευρώ τη βραδιά.

www.flickr.com
Unguja, Ζανζιβάρη (μέση θερμοκρασία 32°C)
Ένας προορισμός για πιο τολμηρους και αντισυμβατικούς, η Ζανζιβάρη, η ημιαυτόνομη αυτή περιοχή της Τανζανίας στην Ανατολική Αφρική συνδυάζει ζέστη, παραλία, άμμο και… Φρέντι Μέρκιουρι, αφού εκεί γεννήθηκε ο θρυλικός τραγουδιστής των Queen το 1946 (στη Stone Town, στο νησί Unguja). Λιγότερο από μια ώρα μακριά από εκεί θα βρείτε την παραλία Paje, που αποτελεί μια λωρίδα παραδείσου στην ανατολική ακτή του νησιού. Ο καιρός είναι ζεστός αυτή την εποχή, για όσους αναζητούν ένα διάλειμμα από το χειμώνα, δεν λείπει, όμως, το αεράκι, κάτι που συγκεντρώνει εκεί πολλούς kite surfers. Στη Stone Town θα έχετε την ευκαιρία να περιπλανηθείτε σε στριφογυριστά μονοπάτια, αρωματικά παζάρια και ονειρεμένους μιναρέδες, όπως και να ακούσετε την ιδιαίτερη τοπική μουσική (taarab). Παρ’ όλο που η Ζανζιβάρη αποτελεί δημοφιλή τουριστικό προορισμό, θα πρέπει να ενημερωθείτε καλά πριν την επισκεφτείτε. Πού να μείνετε: Κεντρικά του Stone Town θα βρείτε το Africa House Hotel, το οποίο απέχει μόλις μερικά λεπτά από την παραλία Shangani. Για κάτι πιο ασυνήθιστο, υπάρχει και το υποβρύχιο δωμάτιο του Manta Resort στο νησί Pemba, για όσους μπορούν να διαθέσουν 500 ευρώ τη βραδιά για 2 άτομα…