Ρομαντικό ταξίδι στην Ελλάδα: Πού να πάτε και πού να μείνετε

monembasia
ΔΕΥΤΕΡΑ, 12 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024

Αν ψάχνατε άλλη μια αφορμή για να αποδράσετε με τον/την αγαπημένη/η σας το Σαββατοκύριακο, την έχετε: γιορτάστε τον Άγιο Βαλεντίνο που πλησιάζει σε έναν από τους παρακάτω προορισμούς ή κάντε έκπληξη στο ταίρι σας με ένα ταξίδι προς μερικά από τα πιο ρομαντικά μέρη της Ελλάδας.

Μονεμβασιά
Αν αναζητάτε με το ταίρι σας να αλλάξετε παραστάσεις, έστω και για 2 ημέρες, η Μονεμβασιά είναι η ιδανική απόδραση. Περίπου 320 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα, στην ανατολική Πελοπόννησο, στο νομό Λακωνίας, θα βρείτε μια καστροπολιτεία με τη δική της, μοναδική ατμόσφαιρα, γεμάτη πέτρινα σκαλιά, σοκάκια, παραμυθένια σπίτια, καμάρες και εκκλησίες για να βολτάρετε χέρι-χέρι και να ζήσετε τον έρωτά σας. Φροντίστε να κάνετε βόλτα στην Άνω Πόλη, η οποία σήμερα είναι ακατοίκητη, και να φτάσετε μέχρι το Ναό της Αγίας Σοφίας, μια από τις ωραιότερες εκκλησίες της χώρας μας, στο ψηλότερο σημείο της Άνω Πόλης, για υπέροχη, ρομαντική θέα. Προτού κλειστείτε και πάλι σε κάποιον από τους παραδοσιακούς ξενώνες της, φροντίστε να γευτείτε αυθεντικές τοπικές γεύσεις και λακωνικές συνταγές με κόκορες, θαλασσινά κ.λπ., γιατί ως γνωστόν, ο έρωτας περνάει από το στομάχι. Ρομαντική διαμονή: Αν θέλετε να περάσετε ρομαντικά, αλλά οικονομικά, επιλέξτε το Douka Sea Front Residencies, 4,5 χιλιόμετρα από την καστροπολιτεία με θέα τη θάλασσα, προσεγμένη διακόσμηση και περίπου 55 ευρώ/βραδιά.

Τσαγκαράδα, Πήλιο
Στα 62 χιλιόμετρα από τον Βόλο, η Τσαγκαράδα είναι ένα ιδιαιτέρως τουριστικό και όμορφο χωριό, με θέα στο Αιγαίο, που προσελκύει συνεχώς κόσμο ως χειμερινή απόδραση. Λόγω της φύσης που οργιάζει, του ορεινού τοπίου με θέα τη θάλασσα και της πετρόχτιστης ατμόσφαιρας, συνθέτει ένα πολύ ρομαντικό σκηνικό για ερωτευμένους, οι οποίοι αν μη τι άλλο, θα έχουν το καλύτερο φόντο για τις βόλτες τους. Το χωριό αποτελείται από 4 μικρότερους οικισμούς, οι οποίοι παίρνουν το όνομά τους από τις εκκλησίες που βρίσκονται στις κεντρικές πλατείες: Άγιοι Ταξιάρχες, Αγία Παρασκευή, Άγιος Στέφανος και Αγία Κυριακή, η οποία βρίσκεται στην πλαγιά του βουνού. Στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής, θα δείτε έναν τεράστιο πλάτανο, που αποτελεί ένα από τα γηραιότερα δέντρα της Ευρώπης και του οποίου η ηλικία του ανέρχεται στα 1000 χρόνια. Περπατήστε στα καλνετρίμια, χαθείτε στα μονοπάτια της, θαυμάστε την αρχιτεκτονική των παλιών ανακαινισμένων αρχοντικών και των άλλων παραδοσιακών κτιρίων και απολαύστε ένα διήμερο γεμάτο ατμόσφαιρα. Ρομαντική διαμονή: O ξενώνας Ίρις είναι ένας παραδοσιακός ξενώνας που προσφέρει κομψά διακοσμημένα δωμάτια με εκπληκτική θέα στο Αιγαίο Πέλαγος και το όρος Πήλιο, από 80 ευρώ/βραδιά.

Ύδρα
Δεν χρειάζεται να περιμένετε το καλοκαίρι για να επισκεφτείτε ξανά νησί, ειδικά όταν ένας τόσο ρομαντικός νησιώτικος προορισμός, όπως η Ύδρa, βρίσκεται τόσο κοντά (σε περίπου 1,5 ώρα με το δελφίνι, βρίσκεστε εκεί). Με φόντο τη θάλασσα, τα γραφικά στενάκια, την απουσία κόσμου και φασαρίας και το χειμερινό καιρό, εσείς και το ταίρι σας θα μπορέσετε να ζήσετε ένα διήμερο σαν να είστε μόνοι στον κόσμο, να μείνετε σε παλιά αρχοντικά, να περπατήσετε στο λιμάνι και να... κυνηγηθείτε γύρω από τα δέντρα και τις κολόνες χωρίς ντροπή -δεν θα είναι κανείς εκεί για να σας δει! Μην παραλείψετε να καθίσετε για τον καφέ ή το ποτό σας στην Υδρονέτα και να χαζέψετε το απέραντο γαλάζιο που θα απλώνεται απλόχερα μπροστά σας. Ρομαντική διαμονή: Στον πετρόχτιστο Ξενώνα Νηρηίδες θα απολαύσετε θέα στο Σαρωνικό Κόλπο και στην πόλη της Ύδρας, με 75 ευρώ/βραδιά.

Βυτίνα
Τη Bυτίνα στην ορεινή Πελοπόννησο, στο όρος Μαίναλο, θα την επιλέξετε για το ειδυλλιακό, καταπράσινο περιβάλλον της και τις ομορφιές της, για τα διάσπαρτα στο γραφικό χωριό διώροφα, πέτρινα σπιτάκια με κατακόκκινες κεραμοσκεπές, για τη μυρωδιά καμένου ξύλου από τα τζάκια και τις ξυλόσομπες που κυριαρχεί στον αέρα και γενικά για την αίσθηση επαρχίας που αφήνει στον ταξιδιώτη. Εκτός, όμως, από αυτά, θα την επισκεφτείτε και για να διασχίσετε αγκαλιά με το ταίρι σας τον περίφημο «Δρόμο της Αγάπης», μια από τις πιο ρομαντικές βόλτες της ορεινής Αρκαδίας, κάτω από σφενδάμια και πλατάνους, όπου οι ερωτευμένοι επισκέπτες της περιοχής δεν παραλείπουν να διασχίσουν, τονώνοντας τον έρωτά τους. Ρομαντική διαμονή: Μείνετε στο πετρόχτιστο κατάλυμα Το Σπίτι της Ειρήνης με θέα στο βουνό, από 75 ευρώ/βραδιά.