4 κοντινοί και ξεσηκωτικοί προορισμοί για το τριήμερο

nauplio-plateia-suntagmatos
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 15 ΜΑΡΤΙΟΥ 2024

Ένα από τα καθιερωμένα και αγαπημένα τριήμερα του χρόνου ξεκινά σε μερικές ώρες κι αν έχετε σχέδια απόδρασης, οι παρακάτω προορισμοί είναι ό,τι πρέπει.

Ναύπλιο για άρωμα Βενετίας
Αν θέλετε να ζήσετε κάτι από Βενετία στο πιο κοντινό, το Ναύπλιο είναι η πόλη σας. Εκεί θα ζήσετε από κοντά το Αναπλιώτικο Καρναβάλι που έχει γίνει πλέον θεσμός και καταφέρνει να ενώσει τον βενετσιάνικο πολιτισμό με την ελληνική παράδοση. Ανάμεσα στα καρναβαλικά παιχνίδια, τις παρελάσεις, τις αφηγήσεις παραμυθιών και το ξεσηκωτικό κλίμα, θα κάνετε τη βόλτα σας στην πλατεία Τριών Ναυάρχων για να θαυμάσετε το επιβλητικό Δημαρχείο της πόλης, αλλά και στη λεγόμενη Ακροναυπλία και το Παλαμήδι με συγκλονιστική θέα της πόλης. Το Μπούρτζι σας περιμένει στη μέση της θάλασσας, στο νησάκι των Αγίων Θεοδώρων και μπορείτε να το επισκεφτείτε με καραβάκι από την προκυμαία του Ναυπλίου. Η Καθαρά Δευτέρα γιορτάζεται, όπως πάντα, με κέφι στο Ναύπλιο, με σαρακοστιανά εδέσματα και παραδοσιακή μουσική σε κάθε γωνιά της πόλης.

Αγία Άννα Ευβοίας για… πονηρές καταστάσεις
Η Αγία Άννα της βορειοανατολικής Εύβοιας χάνει την… «άγια» υπόστασή της αυτές τις ημέρες και υποκύπτει σε ένα… πονηρό καρναβάλι «βωμολοχικού» περιεχομένου, επηρεασμένο από τις διονυσιακές τελετουργίες. Σε αυτό το καρναβάλι σας περιμένει τραγούδι και χορός μέχρι τελικής πτώσεως, σε μια σατυρική μίμηση κωμικών διονυσιακών δρώμενων, όπου το κέφι και η ζωντάνια πρωταγωνιστούν. Την Καθαρά Δευτέρα, μάλιστα, οι κάτοικοι μαζεύονται στην πλατεία του χωριού και ετοιμάζουν άρματα και φορεσιές που έχουν ως σύμβολο τον φαλλό, τραγουδώντας σατιρικά τραγούδια, οπότε ετοιμαστείτε να το ρίξετε στο φαΐ, με κρασί, σαρακοστιανούς μεζέδες, φασολάδα, λαγάνες και… βωμολοχίες.

Πάτρα για διασκέδαση στα όρια
Στην πρωτεύουσα του Καρναβαλιού θα πάτε μόνο αν θέλετε να ξεδώσετε και να ζήσετε την κάθε ημέρα με φαγητό, χορό, τραγούδι και διασκέδαση, που σημαίνει λίγος ύπνος, ελάχιστη ξεκούραση και πολλή διασκέδαση. Αν είστε ακόμη νέοι στα χρόνια ή/και στην ψυχή, η Πάτρα είναι η ιδανική πόλη για να βγείτε μασκαρεμένοι στους δρόμους και να παρακολουθήσετε τη βραδινή παρέλαση του Σαββάτου και τη μεγάλη παρέλαση της Κυριακής με καρναβαλιστές και άρματα, να αρπάξετε σοκολάτες στο σοκολατοπόλεμο, να παρακολουθήσετε την εντυπωσιακή τελετή λήξης στο Μόλο του Αγίου Νικολάου με το κάψιμο του Καρνάβαλου και να διασκεδάσετε στα αποκριάτικα πάρτι στη Γεροκωστοπούλου, την Αγίου Νικολάου και σε όλα τα bar και club της πόλης, πετώντας σερπαντίνες. Το μόνο αρνητικό είναι ότι η επιστροφή στη δουλειά την Τρίτη θα είναι αδύνατη….

Αίγινα για νησιώτικο τριήμερο
Εφόσον έχετε τριήμερο στη διάθεσή σας, γιατί να μην το συνδυάσετε με μια νησιώτικη απόδραση που θα σας φέρει ένα βήμα πιο κοντά στο καλοκαίρι, δεν θα σας κοστίσει πολύ και θα δώσει άλλο τόνο στο καρναβάλι και την Καθαρά Δευτέρα; Η Αίγινα είναι ιδανική περίπτωση, καθώς είναι κοντινός προορισμός, ενώ σας δίνει την ευκαιρία να απολαύσετε το καρναβάλι στο λιμάνι, όπου συμμετέχουν σύλλογοι, σχολεία και επαγγελματίες με ευφάνταστες στολές, να δείτε από κοντά τον αιγινήτικο γάμο, που αποτελεί παραδοσιακό καρναβαλικό γάμο, να απολαύσετε χορευτικές επιδείξεις και παρέλαση των καρναβαλιστών, γεμάτη κέφι και χορό. Την Καθαρά Δευτέρα, στην παραλία της Αγίας Μαρίνας συνήθως οργανώνεται διαγωνισμός χαρταετού, αν σας ενδιαφέρει το… σπορ, ενώ πριν το ρίξετε στην ταραμοσαλάτα, περάστε μια βόλτα από τον κλασικό ναό της Αφαίας Αθηνάς και απολαύστε τη θέα από την κορυφή του λόφου.