Στην Airbnb σύντομα θα μπορούμε να ενοικιάσουμε ολόκληρο νησί

airbnb
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Η Airbnb φαίνεται ότι έχει σκοπό να γίνει κάτι πολύ περισσότερο από μια απλή εταιρία ανταλλαγής σπιτιών, βάζοντας πλώρη για μεγαλεπήβολα σχέδια.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ CLICKATLIFE ΣΤΑ ΟΣΚΑΡ 2017

Πριν μερικές ημέρες, η Airbnb ανακοίνωσε ότι απέκτησε την καναδική εταιρία πολυτελών ενοικιάσεων Luxury Retreats, μια αγοραπωλησία που της κόστισε 300 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το Bloomberg. Όπως φαίνεται, η Airbnb ξεπέρασε την παγκόσμια ταξιδιωτική εταιρία Expedia και τον πολυεθνικό ξενοδοχειακό όμιλο Accor SA για να κλείσει τη συμφωνία, χαρίζοντας έξτρα πολυτέλεια στα αποκτήματά της.

Η Luxury Retreats, η οποία θα διατηρήσει τη βάση της στον Καναδά, διατηρεί περισσότερες από 4 χιλιάδες πολυτελείς κατοικίες προς ενοικίαση σε 100 μέρη σε όλο τον κόσμο. Ανάμεσά τους, μάλιστα, μπορεί να βρει κανείς και ολόκληρο το νησί του δισεκατομμυριούχου Ρίτσαρντ Μπράνσον, το οποίο σύντομα θα ενσωματωθεί, μαζί με τις υπόλοιπες κατοικίες, στην πλατφόρμα του Airbnb.

commons.wikimedia.org

Το νησί Necker του Ρίτσαρντ Μπράνσον

Για όσους ίσως δεν γνωρίζουν, η Airbnb ιδρύθηκε το 2008 ως μια πλατφόρμα στην οποία μπορούσε να νοικιάσει κάποιος bed & breakfast και πλέον έχει εξαπλωθεί σε μια εταιρία αξίας 30 δις. Η συμφωνία με την Luxury Retreats είναι μόλις μία από τις πολλές που αναμένεται να πραγματοποιηθούν φέτος, ανάμεσα στις οποίες βρίσκεται και η crowdfunding startup, Tilt.

Όπως όλα δείχνουν, η Airbnb μπορεί να γίνει η πρώτη εταιρία που θα αποδείξει ότι η οικονομία διαμοιρασμού (sharing economy) μπορεί να μεταμορφωθεί σε τεράστια βιώσιμη επιτυχία.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ CLICKATLIFE ΣΤΑ ΟΣΚΑΡ 2017