Απίστευτα ξενοδοχεία στη μέση του... πουθενά

song-saa-kampotzi
ΤΕΤΑΡΤΗ, 20 ΜΑΡΤΙΟΥ 2024

Από ιδιωτικές βίλες σε νησιά στην Καμπότζη, μέχρι τα Ιμαλάια, υπάρχουν επιλογές διαμονής για λίγους, που συνδυάζουν πολυτέλεια και απομόνωση στον υπερθετικό. Ό,τι πρέπει για όσους θέλουν να «ξεφύγουν» κυριολεκτικά, ξοδεύοντας, όμως, κάτι παραπάνω.

Song Saa, Καμπότζη
Όταν ο Rory και η Melita Hunter ανακάλυψαν για πρώτη φορά το Song Saa το 2006, στη μέση του αρχιπελάγους Koh Rong, το νησί κατέρρεε κάτω από λόφους σκουπιδιών. Οι λάτρεις του scuba-diving, όμως, είδαν προοπτική στον κοντινό κοραλλιογενή ύφαλο και αποφάσισαν να μεταμορφώσουν την περιοχή. Το ζευγάρι, λοιπόν, έστησε την πρώτη θαλάσσια προστατευόμενη περιοχή της Καμπότζης, καθάρισε το νησί, αναμόρφωσε τον ύφαλο και παρακολούθησε τη θαλάσσια ζωή να επιστρέφει στην περιοχή. Την τελευταία δεκαετία, το Song Saa μεταμορφώθηκε σε ένα πολυτελές απομονωμένο θέρετρο, περίπου 45 λεπτά με το ταχύπλοο από τη νοτιοδυτική ακτή της Καμπότζης, με 24 ξύλινες βίλες με βάση την οικολογική φιλοσοφία του ζευγαριού, στις οποίες έχουν προσθέσει αντικείμενα, πέτρες και ντόπιες καλλιτεχνικές δημιουργίες.

Wildflower Hall, Shimla, Ιμαλάια, Ινδία
Το θέρετρο αυτό στα Ιμαλάια πάει την πολυτέλεια σε άλλο επίπεδο. Κυριολεκτικά. Στα 2.500 μέτρα πάνω από τη θάλασσα, σκαρφαλωμένο στην «αγκαλιά» των Ιμαλαΐων, περίπου 45 λεπτά με το αυτοκίνητο από την Shimla, την πλησιέστερη πόλη, το Wildflower Hall είναι ένα εντυπωσιακό θέρετρο με bungalow. Πάνω από εκεί δεν υπάρχει τίποτα πέρα από τον μπλε ουρανό και κάτω μόνο δάση που εκτείνονται όσο βλέπει το μάτι. Στο Wildflower Hall υπάρχουν 85 δωμάτια σχεδιασμένα έτσι ώστε να αξιοποιούν το περιβάλλον γύρω τους, με τζάκι, ανατολίτικα χαλιά και ανάλογη διακόσμηση. Τα εστιατόρια συνδυάζουν μεγάλες ταράτσες με ντόπιες σπεσιαλιτέ, τζάκι και ξύλινες δημιουργίες, ενώ δεν λείπει φυσικά και το σπα, αλλά και δραστηριότητες όπως γιόγκα, ράφτινγκ, γκολφ, πεζοπορίες.

Treehotel, Σουηδία
«Κρυμμένο» στα ήσυχα δάση και τις χιονισμένες όχθες της βόρειας Σουηδίας, περίπου 1 ώρα πτήση βόρειας της Στοκχόλμης, το Treehotel δεν θα μπορούσε να είναι πιο απομονωμένο. Στους επισκέπτες του δάσους, τα δωμάτια μπορεί να τους θυμίσουν UFO από απόσταση, αφού βρίσκονται σκαρφαλωμένα πάνω στα δέντρα, δημιουργώντας μια απόκοσμη αίσθηση. Tο μεγαλύτερο δωμάτιό του, μάλιστα, είναι ένα δωμάτιο που θυμίζει διαμέρισμα και είναι χτισμένο 10 μέτρα πάνω από το έδαφος. Με τα πανοραμικά παράθυρά του μπορεί κάποιος να αισθανθεί ότι κοιμάται κάτω από τα αστέρια και φυσικά να απολαύσει το Βόρειο Σέλας με τον καλύτερο τρόπο.

Fogo Island Inn, Καναδάς
Είναι χτισμένο σε μια βραχώδη προεξοχή στο διάσημο νησί Fogo στο Newfoundland του Καναδά και έχει θέα τον απέραντο Ατλαντικό Ωκεανό. Το χειμώνα περιπλανιούνται στην περιοχή τάρανδοι και αλεπούδες, ενώ το καλοκαίρι, οι ταξιδιώτες έχουν την ευκαιρία να δουν θαλάσσια πουλιά και κοπάδια από φάλαινες να περνούν. Μέσα στο κτίριο υπάρχει γκαλερί, bar, εστιατόριο και βιβλιοθήκη, ενώ έχει χτιστεί έτσι ώστε όποιος μείνει εκεί σε κάποια από τις 29 σουίτες του, να έχει την αίσθηση ότι επιπλέει στο νερό.

Tierra Atacama, Χιλή
Σχεδιασμένο να εξαφανίζεται μέσα στο ιδιαίτερο φυσικό σκηνικό της περιοχής, το πλίνθινο Tierra Atacama μοιάζει σαν όνειρο στη μέση της πιο ξηρής, μη-πολικής ερήμου του κόσμου, σε απόσταση 2 ωρών πτήσης βορειοανατολικά του Σαντιάγο. Η έρημος αυτή έχει πολύ ιδιαίτερη φυσική ομορφιά, με βραχώδεις σχηματισμούς, θερμές πηγές, φλαμίνγκο και πίδακες ζεστού νερού, ενώ ταιριάζει σε όσους αναζητούν την περιπέτεια (ιππασία σε αμμόλοφο, πεζοπορία σε ηφαίστεια, ποδηλασία κ.ο.κ.). Την καλύτερη θέα του Tierra Atacama έχουν τα Oriente δωμάτια, που διαθέτουν τοίχο γεμάτο παράθυρα, ιδιωτική ταράτσα και θέα απείρου κάλλους.