Πέντε εκδρομές για να ξεσκάσετε την 25η Μαρτίου

galaksidi
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 24 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017

Μπορεί η 25η Μαρτίου φέτος να μην μας έκανε το χατίρι να μας χαρίσει ένα όμορφο τριήμερο ξεκούρασης, ακόμη κι έτσι, όμως, μπορούμε να οργανώσουμε μια μικρή απόδραση από την Αθήνα για να απολαύσουμε μπακαλιάρο-σκορδαλιά με αέρα παραδοσιακό.

Μουσική, Εικαστικά, Βιβλίο και όλα τα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης 

Γαλαξίδι
Το Γαλαξίδι αποτελεί έναν προορισμό παντός καιρού και περίστασης, που πάντα δίνει την εντύπωση νησιού, χωρίς να χρειαστεί να μπείτε σε καράβι. Σε περίπου 2-2,5 ώρες από την Αθήνα, το Γαλαξίδι σας περιμένει να ξεδιπλωθεί μπροστά στα έκπληκτα μάτια σας, με τις υπέροχες αυλές στρωμένες με βότσαλα, τα όμορφα μπαλκόνια των αρχοντικών, το λιμάνι, τη θάλασσα, τις προσεγμένες επιλογές διαμονής κ.ο.κ. Μην παραλείψετε να επισκεφτείτε το πάρκο με τον τάφο του βασιλιά Λοκρού και τα ερείπια από το τείχος της αρχαίας Οιάνθης, τη σπηλιά στην πλατεία Μάμμα και να περπατήσετε στην παραλία έως τους πρόποδες του λόφου, όπου θα δείτε και το άγαλμα της γυναίκας του ναυτικού, με θέα όλο το Γαλαξίδι.

Χαλκίδα
Μόλις 1 ώρα μακριά από την Αθήνα, η Χαλκίδα δεν θα σας βγάλει πολύ εκτός, αλλά αρκεί για να αλλάξετε παραστάσεις. Φτάνοντας θα έχετε την ευκαιρία να δείτε και την εντυπωσιακή καλωδιακή (κρεμαστή) γέφυρα, ένα σύγχρονο τεχνολογικό επίτευγμα, ενώ μέσα στη Χαλκίδα θα απολαύσετε βόλτες στην παραλία, αλλά και στο κάστρο Καράμπαμπα σε ένα λόφο της βοιωτικής ακτής, που ονομάζεται Φούρκα. Εκεί σας περιμένει εκπληκτική θέα στο καφέ «Τουριστικό», όπως το λένε οι ντόπιοι, στην κορυφή του κάστρου, για να απολαύσετε τον καφέ σας και να χαλαρώσετε. Επισκεφτείτε τη μεσαιωνική εκκλησία της Αγίας Παρασκευής, ένα βυζαντινό ναό που ανοικοδόμησαν οι Βενετοί τον 14ο αιώνα, στο κέντρο της συνοικίας Κάστρο και μη χάσετε την αλλαγή της κατεύθυνσης του νερού κάθε 6 ώρες περίπου στο σημείο όπου υπάρχει η παλαιά γέφυρα, αφού εκεί είναι και το μοναδικό σημείο κορύφωσης του φαινομένου.

Σπέτσες
Οι Σπέτσες αποτελούν μια καλή ιδέα για νησιώτικη απόδραση, ώστε να περάσετε το Σαββατοκύριακο όσο πιο καλοκαιρινά και κοσμοπολίτικα γίνεται, χωρίς να χρειάζεται να διανύσετε μεγάλες αποστάσεις ούτε για να φτάσετε (μπορείτε να πάτε οδικώς μέχρι την Κόστα, κοντά στο Πόρτο Χέλι και να περάσετε απέναντι με καραβάκι), ούτε για να τριγυρίσετε στο νησί. Προτού ξεκινήσετε τις βόλτες σας εκεί, καθίστε στο πιο διάσημο καφέ-τυροπιτάδικο-ζαχαροπλαστείο των Σπετσών στη Ντάπια, τον Ρούσσο, για να απολαύσετε καφέ, βάφλα, πίτες και άλλες λιχουδιές και όταν πάρετε δυνάμεις, επισκεφτείτε το σπίτι της Μπουμπουλίνας, το Μουσείο των Σπετσών, κάντε μια βόλτα με την άμαξα και περπατήστε ως το Παλιό Λιμάνι, όπου βρίσκονται συγκεντρωμένα τα bar του νησιού.

www.wikipedia.com
Λιβαδειά
Σε σχετικά κοντινή απόσταση από την Αθήνα, στα 140 χιλιόμετρα μακριά, η Λιβαδειά και τα 40 παλικάρια της θα αλλάξουν άμεσα τις παραστάσεις σας. Εκεί θα έχετε την ευκαιρία να πιείτε καφέ στην κεντρική πλατεία, να ανηφορίσετε και να εξερευνήσετε την Κρύα με το πράσινο και τις πηγές του ποταμού Έρκυνα, να φωτογραφηθείτε στα γεφυράκια της, να συνεχίσετε στο φαράγγι της και να επισκεφτείτε το βυζαντινό κάστρο στο λόφο του Άγιου Ηλία. Κι όταν η ώρα περάσει και το στομάχι αρχίσει να γουργουρίζει, αναζητήστε λίγο μπακαλιάρο με σκορδαλιά πίσω στις ταβέρνες. Μπορεί να φημίζονται για τα σουβλάκια, τα αρνιά και τα κοκορέτσια, αλλά η παράδοση… παράδοση!

Παρνασσός
Αν θέλετε να πάρετε τα βουνά, ο Παρνασσός, στα 180 χιλιόμετρα από την Αθήνα είναι ό,τι πρέπει για απόδραση του Σαββατοκύριακου. Μείνετε στην Αράχωβα για κοσμικό Σαββατοκύριακο ή γνωρίστε την άλλη όψη του Παρνασσού, την Αμφίκλεια, που εξελίσσεται σε σημαντικό τουριστικό προορισμό, ιδανικό για χαλάρωση, αλλά και δραστηριότητες, χωρίς την πολυκοσμία της Αράχοβας. Κάντε τη βόλτα σας στους Δελφούς και γνωρίστε από κοντά την αρχαία ελληνική πόλη όπου λειτούργησε το σημαντικότερο μαντείο του αρχαιοελληνικού κόσμου και μην παραλείψετε ένα πέρασμα από την υπέροχη Αγόριανη σε υψόμετρο άνω των 800 μέτρων και την αμφιθεατρικά χτισμένη Δαύλεια, στις ανατολικές παλγιές του Παρνασσού.

Μόδα και Ομορφιά με προτάσεις και tips από τους ειδικούς του στυλ, Πάρτε ιδέες!