Η Αλόννησος και η Άνδρος ανάμεσα στους κορυφαίους ανεξερεύνητους νησιωτικούς προορισμούς της Ευρώπης

alonnisos-xora

Η ιδιαίτερη Χώρα της Αλοννήσου

ΔΕΥΤΕΡΑ, 13 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017

Οι Σποράδες και συγκεκριμένα η Αλόννησος, αλλά και οι Κυκλάδες με την Άνδρο φαίνεται να κερδίζουν τις εντυπώσεις στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στη μακρινή Αυστραλία.

Έπειτα από ένα δύσκολο χειμώνα με χιόνια και αποκλεισμούς, η Αλόννησος παίρνει τα πάνω της και κερδίζει διεθνή διάκριση από τον έγκριτο αυστραλιανό ιστότοπο Traveller, ο οποίος την κατατάσσει στη δεύτερη θέση στη λίστα με τους 10 κορυφαίους ανεξερεύνητους ​​νησιωτικούς προορισμούς της Ευρώπης. Αμέσως μετά, στην τρίτη θέση, συναντάμε με χαρά άλλο ένα ελληνικό νησί, των Κυκλάδων αυτή τη φορά, την πανέμορφη Άνδρο.

Η Χώρα της Άνδρου

Με τη φράση «Αλόννησος, το όνειρο για τους φυσιολάτρες!», το Traveller τεκμηριώνει την επιλογή της Αλοννήσου στη δεύτερη θέση στη λίστα με τους 10 κορυφαίους ανεξερεύνητους ​​ νησιωτικούς προορισμούς της Ευρώπης. Για την Άνδρο αναφέρει ότι είναι κατάλληλη για τους πεζοπόρους, ενώ η γοητεία της, μεταξύ άλλων, βρίσκεται στο camping ανάμεσα σε ελιές, που προσφέρει μια πραγματική εμπειρία.

O ταξιδιωτικός συντάκτης της καθιερωμένης ιστοσελίδας που συγκεντρώνει το ενδιαφέρον 660.000 επισκεπτών ανά μήνα, ξεχωρίζει  τις ξεναγήσεις με σκάφη στην Αλόννησο, ως εμπειρία αναζήτησης δελφινιών, γερακιών και σπανίων ειδών φώκιας στο μεγαλύτερο Φυσικό Θαλάσσιο Πάρκο της Ελλάδας, ενώ για την Άνδρο αναφέρεται στην εγγύτητά της στην Αθήνα και στην όμορφη Χώρα της.