Σε ποιες χώρες κινδυνεύουμε περισσότερο από φυσικές καταστροφές;

fusikes-katastrofes
ΤΡΙΤΗ, 20 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017

Ετοιμάζετε ταξίδι; Πριν κλείσετε εισιτήρια τσεκάρετε τη λίστα με τις χώρες που είναι περισσότερο και λιγότερο ασφαλείς όσον αφορά τις φυσικές καταστροφές, για να είστε πιο εξασφαλισμένοι ότι δεν θα σας βρει τσουνάμι ή σεισμός στην επόμενη απόδραση.

Σύμφωνα με το World Risk Report του 2015, που συντάχθηκε από το Πανεπιστήμιο για το Περιβάλλον και την Ανθρώπινη Ασφάλεια των Ηνωμένων Εθνών, κάποιες χώρες παρουσιάζουν μεγαλύτερο κίνδυνο για σεισμούς, πλημμύρες, καταιγίδες ή ξηρασίες και άλλα φυσικά φαινόμενα.

Στην αναφορά λαμβάνεται υπόψη ποιες χώρες είναι πιο καλά προετοιμασμένες για τέτοια φαινόμενα και απ’ ό,τι φαίνεται η Ευρώπη –με την εξαίρεση της Ολλανδίας, της Αλβανίας και της Σερβίας- είναι σε μεγάλο ποσοστό εκτός κινδύνου, όπως επίσης οι Η.Π.Α και ο Καναδάς.

Συγκεκριμένα, οι 10 πιο ασφαλείς χώρες, σύμφωνα με την αναφορά είναι το Κατάρ, η Μάλτα, τα νησιά Μπαρμπάντος, η Σαουδική Αραβία, η Γρενάδα, η Ισλανδία, το Κιριμπάτι, το Μπαχρέιν, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Σουηδία.

Οι λιγότερο ασφαλείς χώρες είναι το Ανατολικό Τιμόρ, το Ελ Σαλβαδόρ, η Καμπότζη, η Κόστα Ρίκα, οι Νήσοι Σολομώντα, το Μπαγκλαντές, η Γουατεμάλα, οι Φιλιππίνες, η Τόνγκα, το Βανουάτου.