Ευρωπαϊκές πόλεις που πρέπει να μπουν στην bucket list σας

mpergkamo
ΤΕΤΑΡΤΗ, 05 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2023

Θέλετε να κάνετε ένα ταξίδι στην Ευρώπη, αλλά το Λονδίνο, το Παρίσι, το Βερολίνο και η Ρώμη έχουν ήδη βγει από τη λίστα σας; Δείτε ποιες άλλες ευρωπαϊκές πόλεις σας περιμένουν, χωρίς τα πλήθη, αλλά με πολλές ομορφιές, κουλτούρα και αξιοθέατα.

Μπέργκαμο, Ιταλία
Οι περισσότεροι ταξιδιώτες το αγνοούν λόγω του Μιλάνου που βρίσκεται κοντά (σε απόσταση περίπου 40 χιλιομέτρων), στην πραγματικότητα, όμως, το Μπέργκαμο αποτελεί την πιο όμορφη λοφώδη πόλη της Λομβαρδίας, ενώ η piazza Vecchia είναι από τις πιο όμορφες της Ιταλίας. Το Μπέργκαμο έχει, επίσης, μεγάλη παράδοση στη μουσική, με τη ρομανική εκκλησία, Σάντα Μαρία Ματζιόρε, από το 1187, να έχει παράδοση στη διδασκαλία και στην εκτέλεση της μουσικής για πάνω από 800 χρόνια.

Τιφλίδα, Γεωργία
Αποτελεί πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της Γεωργίας και πρόκειται για μια αρκετά παλιά πόλη, αφού ιδρύθηκε τον 5ο αιώνα μ.Χ. από τον γεωργιανό βασιλιά Βαχτάνγκ Γκοργκασάλι. Οι κάτοικοί της ξεπερνούν για λίγο το 1 εκατομμύριο, ενώ στα ατού της είναι και ο ποταμός Κούρα που τη διαπερνά. Αξίζει να χαθείτε στους δρόμους της, να ανακαλύψετε τα αρ νουβό κτίριά της, τα παραδοσιακά σπίτια της με τα μπαλκόνια, να μείνετε στα νέα ξενοδοχεία που συνεχώς ξεπηδούν και να βολτάρετε στα εμπορικά της κέντρα.

Σεγόβια, Ισπανία
Είναι πόλη στην Αυτόνομη Περιοχή Καστίλλη και Λεόν της Ισπανίας και πρωτεύουσα της επαρχίας Σεγόβια, με έκταση 350 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Όσοι την επισκεφτούν θα απολαύσουν ρωμαϊκή θέα και ατμόσφαιρα και αξιοθέατα όπως το τεράστιο υδραγωγείο που χτίστηκε στο τέλος του 1ου αιώνα μ.Χ., στο κέντρο της σύγχρονης πόλης, κυριαρχώντας στην κεντρική πλατεία.

Ταβίρα, Πορτογαλία
Αν θέλετε να πάρετε μια ιδέα από το πώς ήταν η Αλγκάρβε πριν κατακλυστεί από μαζικό τουρισμό, τότε οργανώστε ένα ταξίδι στην Ταβίρα, στη νότια ακτή της χώρας, ανατολικά της Αλγκάρβε. Εκεί σας περιμένουν βόλτες στο ποταμό Gilão, ο οποίος συναντά τον Ατλαντικό Ωκεανό και αυθεντική πορτογαλική γοητεία. Η αλήθεια είναι ότι τα μεγάλα ξενοδοχεία είναι λίγα, αλλά οι εκκλησίες πολλές, τα ψαράδικα γεμίζουν τα νερά και οι βόλτες στους δρόμους της θα σας ενθουσιάσουν.

Οσίτζεκ, Κροατία
Η πόλη αυτή είναι η 4η μεγαλύτερη της Κροατίας και αποτελεί οικονομικό και πολιτιστικό κέντρο της περιοχής της επαρχίας της Σλαβονίας και είναι γραφικά τοποθετημένη στον ποταμό Δράβο. Ανάμεσα στα αξιοθέατά της θα βρείτε την όμορφη Παλιά Πόλη (το Tvrda) με κτίρια μπαρόκ που μετρά χρόνια από τον 18ο αιώνα, τη νέο-γοτθική εκκλησία του Αγίου Πέτρου και Αγίου Παύλου και τη μεγάλη Λεωφόρο Europska Avenija, κατά μήκος της οποίας θα δείτε εξαιρετικά παραδείγματα αρ νουβό αρχιτεκτονικής.

Ουμέο, Σουηδία
Το Ουμέο είναι η μεγαλύτερη πόλη στη βόρεια Σουηδία, ιδρύθηκε το 1622 και αποτελεί κέντρο εκπαίδευσης με ένα πανεπιστήμιο και πάνω από 30.000 σπουδαστές. Το 2014 ορίστηκε Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης και είναι μία από τις γρηγορότερα αναπτυσσόμενες πόλεις της Σουηδίας, καθώς επεκτείνεται με γρήγορο ρυθμό εδώ και μερικές δεκαετίες. Εκεί θα συναντήσετε ένα όμορφο περιβάλλον στις όχθες του ποταμού, ιδανική βάση για υπαίθριες δραστηριότητες, από καγιάκ στο αρχιπέλαγος Kvarken, μέχρι snowmobile το χειμώνα. Και για τους λάτρεις του κινηματογράφου, να σας πούμε ότι αποτέλεσε κατοικία του Stieg Larsson, του συγγραφέα του βιβλίου «Το κορίτσι με το τατουάζ», του πρώτου βιβλίου της σειράς Millennium, που έγινε ταινία.

Ναντ, Γαλλία
Θα την ακούσετε και Νάντη εξελληνισμένα και πρόκειται για μεγαλούπολη (πόλη και λιμάνι) στη Δυτική Γαλλία, πρωτεύουσα του νομού της Λουάρ-Ατλαντίκ και της περιοχής της Χώρας του Λίγηρα, στη συμβολή των ποταμών Ερντρ και Λίγηρα. Η Ναντ είναι μία από τις μεγαλύτερες πόλεις και λιμάνια της Γαλλίας, τραγουδισμένη και από το διάσημο συγκρότημα των Beirut, η οποία θεωρείται ένα από τα καλύτερα μέρη της Γαλλίας να ζήσει κάποιος. Από επαρχιακή πόλη που ήταν κάποτε, έχει μεταμορφωθεί πλέον σε ζωηρή πόλη και τα σημαντικότερα αξιοθέατά της είναι τα ερείπια των παλαιών Πύργων των Δουκών της Βρετάνης, ο Ναός του Αγίου Ιακώβου (12ος αιώνας), ο Ναός των Αγίων Πέτρου και Παύλου και το Μουσείο Καλών Τεχνών.

Σιον, Ελβετία
Παρ’ όλο που ο πληθυσμός της φτάνει μόλις τους 30 χιλιάδες κατοίκους, η πόλη αυτή στα νότια της χώρας, θυμίζει πρωτεύουσα, με το κομψό δημαρχείο της, το πλήθος μουσείων και μεσαιωνικών εκκλησιών και το όμορφο περιβάλλον της. Η κουλτούρα του καφέ εδώ είναι ισχυρή, τόσο που βάζει τα… γυαλιά σε πολλές μεσογειακές χώρες.