Στην Costa Navarino το Πάσχα αναμένεται ιδιαίτερο

costa-navarino
ΔΕΥΤΕΡΑ, 10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017

Με τοπικά έθιμα και πλήθος δραστηριοτήτων για παιδιά, οι επισκέπτες της Costa Navarino φέτος θα χτίσουν ξεχωριστές αναμνήσεις.

Αυθεντικές εμπειρίες και τοπικές παραδόσεις θα συνδυαστούν φέτος στο The Westin Resort Costa Navarino και The Romanos Resort, a Luxury Collection, όπου οι επισκέπτες θα ζήσουν το Πνεύμα των Αγίων Ημερών, σε ένα ιδιαίτερο περιβάλλον με πρόγραμμα εμπλουτισμένο με δημιουργικές δραστηριότητες για γονείς και παιδιά.

Την Μ. Παρασκευή, οι επισκέπτες συμμετέχουν στο στολισμό του Επιτάφιου εν όψει της βραδινής Ακολουθίας και Περιφοράς του στο εκκλησάκι του Αγίου Σαμψών στην Costa Navarino. Το πρωί του Μ. Σαββάτου προετοιμάζουν τη «λαμπροκουλούρα» την οποία θα γευτούν στο πρόγευμα της επόμενης ημέρας μαζί με τις φημισμένες «λαλαγγίδες» με πετιμέζι.

Μετά την Αναστάσιμη λειτουργία ακολουθεί μια μεγάλη γιορτή με πυροτεχνήματα και το εορταστικό δείπνο, ενώ νωρίτερα το απόγευμα ήχοι ελληνικής, έντεχνης και τζαζ μουσικής κατακλύζουν την «Αγορά». Την Κυριακή του Πάσχα, η γιορτή κορυφώνεται με παραδοσιακούς χορούς και εδέσματα που διαρκεί ως το απόγευμα.

Για ακόμη μια χρονιά διοργανώνεται το «Πασχαλινό Πανηγύρι», όπου οι μικροί επισκέπτες φτιάχνουν φαναράκια, παρακολουθούν σόου μάγων, ζωγραφίζουν τα πρόσωπά τους και διασκεδάζουν με πασχαλινά παιχνίδια. Την Κυριακή του Πάσχα τα παιδιά ξεκινούν την ημέρα τους με το κυνήγι του «Πασχαλινού αυγού».

Αυτές τις γιορτινές στιγμές της Λαμπρής, οι επισκέπτες μπορούν να πλαισιώσουν το πρόγραμμά τους με μοναδικές στιγμές αναζωογόνησης στο πολυβραβευμένο Anazoe Spa δοκιμάζοντας τις Oleotherapy® signature θεραπείες.

Η Μεσσηνία με τα παραδοσιακά χωριά της που τηρούν τα Πασχαλινά έθιμα, αποτελεί ιδανικό τόπο για περιηγήσεις. Ιδιαίτερα κατανυκτική η ατμόσφαιρα με το «μοίρασμα» της Περιφοράς του Επιταφίου ανάμεσα στα χωριά Ρωμανός και Πετροχώρι, αλλά και στα κοντινά μικρά εκκλησάκια. Υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής συναντιούνται οι τέσσερις Επιτάφιοι στα Φιλιατρά. Στην Καλαμάτα, όπως και σε άλλες περιοχές, οι ντόπιοι ετοιμάζονται για το «σαϊτοπόλεμο» που κρατά από την Επανάσταση του 1821.

Info
The Westin Resort Costa Navarino
The Romanos, a Luxury Collection Resort
Πύλος
27230 97000