ΘΕΑΤΡΟ

Το clickatlife.gr σας παρουσιάζει όλα τα θεατρικά νέα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Ενημερωθείτε για όλες τις θεατρικές παραστάσεις, τους ηθοποιούς & τις αίθουσες εύκολα και γρήγορα. Διαβάστε συνεντεύξεις καλλιτεχνών και περιλήψεις για τις παραστάσεις! Βρείτε το θεατρικό έργο που σας ενδιαφέρει με βάση τους ηθοποιούς που εμφανίζονται, το είδος του έργου ή τη διεύθυνση του θεάτρου! Τα πάντα για τα θέατρο είναι εδώ!

Ο ΜΟΥΝΗΣ

Τετάρτη, Πέμπτη 21.158 ευρώ

Της Λένας Κιτσοπούλου. Σκηνοθεσία: Παντελής Δεντάκης. Παίζουν: Σταύρος Γιαννουλάδης, Θανάσης Ζερίτης, Ελένη Κουτσιούμπα, Νεφέλη Μαϊστράλη, Αριστέα Σταφυλαράκη. Σκηνικά - Κοστούμια: Γεωργία Μπούρδα. Κίνηση: Αγγελική Στελλάτου. Μουσική: Κώστας Νικολόπουλος. Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης. Φωτογραφίες: Κάλλι Χαρόβα

ΘΕΑΤΡΟ ΜΑΥΡΗ ΚΩΜΩΔΙΑ
λίγα λόγια για το έργο...

Ενα υπέροχο χωριό της ελληνικής επαρχίας κάπου στην δεκαετία της Αλλαγής, ένα παραλίγο φονικό του Αργύρη του κοντοκουρεμένου, ένας βιαστικός γάμος του Κωστή του ανάπηρου με την Κωλαθηνά, μια τελετή ενηλικίωσης του μικρού Λαζάρ του γιου του Μπερδούλια, ένα αυτί απλωμένο στο σκοινί της μπουγάδας της Παντζάραινας και η μεγάλη απόφαση της τσαχπίνας της Ανθής συνθέτουν το σκηνικό της παράξενης ιστορίας του Μουνή. Μιας ιστορίας ακραίας και απόκοσμα βίαιης. Ολοι ξέρουν, αλλά όλοι σιωπούν. Και όλα λύνονται με πολύ ξύλο πίσω από κλειστές πόρτες ή χορεύοντας ένα λεβέντικο τσάμικο στην κεντρική πλατεία του χωριού. Οι ήρωες της Κιτσοπούλου παγιδευμένοι στις προκαταλήψεις και στους φόβους τους αγωνίζονται να κρατήσουν καθαρό το παρατσούκλι τους, μη και μαθευτούν οι εξάρσεις τους και γίνουν διήγημα.

Σχετικά άρθρα
Εορταστική παράταση παραστάσεων για τον «Μουνή» της Λένας Κιτσοπούλου
Ο παλμός της «Σύγχρονης θεατρικής δημιουργίας» χτυπά στο Φεστιβάλ Αισχυλείων
Φεστιβάλ Αισχυλείων 2014-πλούσιο πρόγραμμα θεατρικών εκδηλώσεων
Λένα Κιτσοπούλου: η οργισμένη «Κοκκινοσκουφίτσα»
Θέατρο Νέου Κόσμου: ποιες παραστάσεις προλαβαίνετε να δείτε
«Ο Μουνής» της Λένας Κιτσοπούλου ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη
Αγαπημένα λογοτεχνικά κείμενα στο θεατρικό σανίδι
Ταξίδι στην Ελληνική Ιστορία μέσα από το θέατρο
Λένα Κιτσοπούλου: το διήγημά της συνεχίζει την πορεία του στο θέατρο
Δώσε την κριτική σου

έχω διαβάσει και αποδέχομαι τους όρους χρήσης

αυτόματη μετατροπή από greeklish σε ελληνικά μέσω του innoetics.com

ευρετήρια

Κερδίστε 2 διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Καντάδες και αρέκιες από τα Επτάνησα» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στις 04/05.

  • Δημοφιλέστερα
  • Πρόσφατα