Οι υποψήφιοι για το βραβείο «Δημήτρης Χορν» 2017

dimitris-xorn
ΤΕΤΑΡΤΗ, 03 ΜΑΙΟΥ 2017

Γιώργος Κάτσης, Κωνσταντίνος Μπιμπής, Γιάννης Νιάρρος και Γιώργος Τριανταφυλλίδης θα αναμετρηθούν για τον σταυρό του Χορν.

Την Δευτέρα 8 Μαΐου θα γίνει η απονομή του θεατρικού βραβείο «Δημήτρης Χορν», το οποίο απονέμεται κάθε χρόνο από το 2000 στον νέο άνδρα ηθοποιό με την καλύτερη ερμηνεία κατά την περασμένη περίοδο. Η εκδήλωση είναι ανοιχτή στο κοινό και θα πραγματοποιηθεί στο θέατρο «Δημήτρης Χορν».

Οι υποψήφιοι για το βραβείο «Δημήτρης Χορν» 2017 είναι οι Γιώργος Κάτσης, Κωνσταντίνος Μπιμπής, Γιάννης Νιάρρος  και Γιώργος Τριανταφυλλίδης.

Οι τέσσερις φετινοί υποψήφιοι είναι (κατά αλφαβητική σειρά) ο Γιώργος Κάτσης για την ερμηνεία του στην παράσταση «Μητρόπολη/Χορός και Άγγελος από το πανάρχαιο δράμα», ο Κωνσταντίνος Μπιμπής για την ερμηνεία του στο έργο «Το δέντρο του Οιδίποδα» της Ομάδας Ιδέα, ο Γιάννης Νιάρρος για τον ρόλο του Ροδίωνα Ρωμάνοβιτς Ρασκόλνικωφ στο «Έγκλημα και τιμωρία» που ανέβηκε στο Εθνικό Θέατρο, και ο Γιώργος Τριανταφυλλίδης για την ερμηνεία του στο έργο του Φέρντιναντ Μπρούκνερ «Η αρρώστια της νιότης» από τον Δημήτρη Λάλο.

Το έπαθλο του βραβείου «Δημήτρης Χορν» είναι ο χρυσός σταυρός που φορούσε ο ίδιος ο ηθοποιός. Ο νικητής της περσινής διοργάνωσης, Αργύρης Πανταζάρας, θα εμφανιστεί στην βράβευση ώστε να παραδώσει τον σταυρό στον φετινό νικητή.

Την εκδήλωση της Δευτέρας θα ανοίξει ο Σταμάτης Φασουλής, ενώ η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λυδία Κονιόρδου θα απευθύνει χαιρετισμό. Στη συνέχεια η Κατερίνα Γιουλάκη θα μιλήσει για την φιλία και τις συνεργασίες της με τον Χορν, ενώ η Νατάσα Μποφίλιου θα ερμηνεύσει μια σειρά τραγουδιών που έγιναν γνωστά από τον Δημήτρη Χορν.

Τα μέλη της επιτροπής για φέτος είναι ο Κώστας Γεωργουσόπουλος (ο οποίος προεδρεύει), ο Σταμάτης Φασουλής, η Ξένια Καλογεροπούλου, η Λυδία Κονιόρδου και η δημοσιογράφος Αντιγόνη Καράλη. Την επιμέλεια της φετινής διοργάνωσης ανέλαβε ο Σταμάτης Φασουλής με τον Θεοδόση Ισαακίδη, ενώ η σκηνοθεσία ανήκει στον Γιώργο Λύρα.