Στον Κωνσταντίνο Μπιμπή το βραβείο «Δημήτρης Χορν»

konstantinos-mpimpis
ΤΡΙΤΗ, 09 ΜΑΙΟΥ 2017

Ο ηθοποιός είναι ο φετινός νικητής του σταυρού που φορούσε ο Χορν.

Στον Κωνσταντίνο Μπιμπή απονεμήθηκε το θεατρικό βραβείο «Δημήτρης Χορν» σε μία εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ, Δευτέρα 8 Μαΐου στο Θέατρο Χορν.

Ο ηθοποιός, μέλος της ομάδας ΙΔΕΑ μαζί με τους Κώστα Γάκη και Αθηνά Μουστάκα,  βραβεύθηκε για την ερμηνεία του στο έργο «Το δέντρο του Οιδίποδα» της ομάδας, σε σκηνοθεσία Γάκη, το οποίο ανέβηκε στο θέατρο «Άλφα-Ιδέα».

Με τον χρυσό σταυρό του Δημήτρη Χορν στο στήθος του -που του παρέδωσε ο περσινός νικητής του βραβείου Αργύρης Πανταζάρας - ο νεαρός ηθοποιός ευχαρίστησε την κριτική επιτροπή και την ομάδα Ιδέα και αφιέρωσε το βραβείο στον δάσκαλο του Ανδρέα Μανωλικάκη.

Φέτος συμπληρώθηκαν δεκαεπτά χρόνια από την καθιέρωση του θεατρικού βραβείου. Το επαμειβόμενο βραβείο «Δημήτρης Χορν» είναι ο σταυρός που φορούσε ο ηθοποιός, ο οποίος περνάει κάθε χρόνο από τον έναν βραβευμένο στον άλλο, συνοδευόμενος από περγαμηνή.

Την οργάνωση της εκδήλωσης επιμελήθηκαν ο Σταμάτης Φασουλής και ο Θεοδόσης Ισαακίδης. Τη σκηνοθεσία ανέλαβε ο Γιώργος Λύρας ενώ την εκδήλωση χρηματοδοτεί ο Γιάννης Χορν.

Συνυποψήφιοί του Μπιμπή για το βραβείο ήταν οι ηθοποιοί:

  • Γιώργος Κατσής για την ερμηνεία του στην παράσταση «Μητρόπολη/Χορός και Άγγελος από το πανάρχαιο δράμα» σε σύλληψη-σκηνοθεσία  Αργύρη Πανταζάρα (Φεστιβάλ Αθηνών/ Μικρή Επίδαυρος).
  • Γιάννης Νιάρρος για τον ρόλο του Ροδίωνα Ρωμάνοβιτς Ρασκόλνικωφ στο έργο του Φιόντορ Ντοστογιέφσκι «Έγκλημα και τιμωρία», σε θεατρική διασκευή και σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη (Εθνικό Θέατρο/Σκηνή «Νίκος Κούρκουλος»).
  • Γιώργος Τριανταφυλλίδης για την ερμηνεία του στο έργο του Φέρντιναντ Μπρούκνερ «Η αρρώστια της νιότης», σε σκηνοθεσία Δημήτρη Λάλου (Ακαδημία Πλάτωνος).

Σημειώνεται ότι ο Κωνσταντίνος Μπιμπής θα πρωταγωνιστήσει στην παράσταση της Ιόλης Ανδρεάδη «Ίων», που θα παρουσιαστεί στο 60ό Φεστιβάλ Φιλίππων.