«Μόλλυ Σουήνυ» από την Ιώ Βουλγαράκη και την ομάδα ΠΥΡ του χρόνου στο Νέο Κόσμο

io-boulgaraki-orlanto
ΤΡΙΤΗ, 06 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017

Τι θα δούμε από τη σκηνοθέτιδα μέσα στους επόμενους μήνες;

Με τις πρόβες να έχουν ήδη ξεκινήσει, η Ιώ Βουλγάρακη ετοιμάζεται πυρετωδώς για την νέα θεατρική δουλειά της με την ομάδα ΠΥΡ, που έχει συνιδρύσει με τον Αργύρη Ξάφη και τη Δέσποινα Κούρτη και η οποία θα παρουσιαστεί 7 και 8 Ιουλίου στο Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2017. Πρόκειται για την παράσταση «Άφιξις / Με αφετηρία τη Μνηστηροφονία από την Οδύσσεια». Ένα έργο που επικεντρώνεται στη στιγμή της επιστροφής για να μιλήσει ακριβώς για το ανέφικτο της επιστροφής και επιχειρεί να φωτίσει την ψυχική μας σύνδεση με μια από τις πιο αιματηρές σκηνές της ευρωπαϊκής λογοτεχνίας, με τους Γιώργο Δικαίο, Δέσποινα Κούρτη, Αλέξανδρο Λογοθέτη, Μαίρη Μηνά, Γιώργο Μπινιάρη, Αργύρη Ξάφη και Γιώργο Παπαγεωργίου επί σκηνής.

Μετά την ολοκλήρωση της φεστιβαλικής παράστασής της με τους ΠΥΡ, η Ιώ Βουλγαράκη θα επιστρέψει στην περσινή της επιτυχία, το «Ορλάντο» της Βιρτζίνια Γουλφ, το οποίο θα παρουσιάσει αρχικά από 28 Σεπτεμβρίου έως και 1η Οκτωβρίου στο ΚΘΒΕ και εν συνεχεία, θα το επαναλάβει στο Skrow Theatre, όπου και πρωτοπαρουσιάστηκε τη σεζόν 2016-2017. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο θα δούμε και πάλι την Αμαλία Καβάλη να υποδύεται ένα πλάσμα, χωρίς τους συνηθισμένους ανθρώπινους περιορισμούς του γήρατος και του θανάτου, που ξεκινά τη ζωή του ως Άγγλος ευγενής κατά την Ελισαβετιανή εποχή και φτάνει ως χειραφετημένη γυναίκα στον 20ό αιώνα.

Τα θεατρικά σχέδια της Βουλγαράκη ωστόσο δεν εξαντλούνται εδώ. Στα μέσα Οκτωβρίου θα καταφθάσει στη σκηνή η επόμενη δουλειά της με την ομάδα ΠΥΡ, το ανέβασμα του έργου του Μπράιαν Φρίελ «Μόλλυ Σουήνυ» στο Θέατρο του Νέου Κόσμου. Πρόκειται για ένα έργο γραμμένο το 1985, που πραγματεύεται την άχαρη ζωή μιας τυφλής κοπέλας, που κάποτε εγχειρίζεται και ξαναβρίσκει το φως της, όμως η ίδια οδηγεί τον εαυτό της πάλι στην τυφλότητα και στην απομόνωση από τον κόσμο.

Ταξιδεύουμε στην Ελλάδα και το εξωτερικό, γνωρίζουμε τον κόσμο και τις ομορφιές του! 

Τέλος, την ερχόμενη άνοιξη η σκηνοθέτις θα παρουσιάσει στη θεατρική σκηνή ένα άπαιχτο νεοελληνικό έργο. Αναμένουμε με ενδιαφέρον νεότερα προσεχώς.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΦΑΡΑΖΗ