Οι περιοδείες του φετινού καλοκαιριού

perses
ΔΕΥΤΕΡΑ, 12 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017

Ποιες παραστάσεις θα οργώσουν φέτος το καλοκαίρι τις θεατρικές σκηνές της χώρας.

«Ειρήνη»: Ο Κωνσταντίνος Αρβανιτάκης και το Εθνικό Θέατρο παρουσιάζουν την αριστοφανική κωμωδία ως μια μουσικά παράσταση σε σύνθεση Νίκου Κυπουργού, με τον απρόβλεπτο Τζίμη Πανούση στο ρόλο του Τρυγαίου και την μέτζο σοπράνο Ειρήνη Καραγιάννη σε εκείνον της Ειρήνης. Πρεμιέρα: 21 Ιουλίου, Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου – Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2017.

«Άλκηστη»: Η Κατερίνα Ευαγγελάτου πραγματοποιεί το σκηνοθετικό της ντεμπούτο στην Επίδαυρο, αναλαμβάνοντας τα ηνία της δεύτερης παραγωγής του Εθνικού Θεάτρου για φέτος. Στον ομώνυμο ρόλο της ευριπίδειας τραγωδίας θα δούμε την Κίττυ Παϊταζόγλου. Πρεμιέρα: 28 Ιουλίου, Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου – Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2017)

«Πέρσες»: Για πρώτη φορά στην Επίδαυρο, σε μια παραγωγή του ΘΟΚ με πλειάδα σπουδαίων Ελλαδιτών και Κυπρίων ηθοποιών, ο νεότατος Άρης Μπινιάρης προτείνει μια ζωντανή σύνθεση ποιητικού λόγου, μουσικής και θεατρικής δράσης πάνω στην αισχύλεια τραγωδία. Πρεμιέρα: 13 Ιουλίου, Κύπρος. (11 και 12 Αυγούστου στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου – Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2017)

«Οιδίπους επί Κολωνώ»: Η σοφόκλεια τραγωδία θα παρουσιαστεί από τον Σταύρο Τσακίρη καινούργια μετάφραση του Δημήτρη Δημητριάδη με τον Κώστα Καζάκο στον ομώνυμο ρόλο. Πρεμιέρα: 7 Ιουλίου, Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου – Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2017.

«Μήδεια»: Η ευριπίδεια τραγωδία θα παρουσιαστεί από το Θέατρο Τέχνης και το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων σε σκηνοθεσία Μαριάννας Κάλμπαρη με την Μαρία Ναυπλιώτου στον ομώνυμο ρόλο. Πρεμιέρα: 22 Ιουλίου, Δωδώνη. (4 και 5 Αυγούστου στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου – Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2017)

«Βάκχες»: Ο Έκτορας Λυγίζος και το ΔΗΠΕΘΕ Λάρισας ανεβάζουν την ευριπίδεια τραγωδία, τη μοναδική σωζόμενη τραγωδία όπου ο Διόνυσος συμμετέχει ως πρόσωπο του δράματος, αλλά και ως παντεπόπτης σκηνοθέτης. Πρεμιέρα 5 Ιουλίου, Λάρισα. (14 και 15 Ιουλίου στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου – Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2017)

«Επτά επί Θήβας»: Ο Τσέζαρις Γκραουζίνις και το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος επαναλαμβάνουν την περσινή τους επιτυχία πάνω στην αισχύλεια τραγωδία. Πρεμιέρα: 24 Ιουνίου, Θέατρο Δάσους. (30 Ιουνίου και 1η Ιουλίου στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου – Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2017)

«Πέτρες στις τσέπες του»: Το απολαυστικό ρεσιτάλ εναλλαγής ρόλων με τον Μάκη Παπαδημητρίου και τον Γιώργο Χρυσοστόμου να παρουσιάζουν το έργο της Μαρί Τζόουνς επιστρέφει στη σκηνή μετά από τις sold out παραστάσεις του στο Θέατρο του Νέου Κόσμου. Πρεμιέρα: 1η Ιουλίου στο Δημοτικό θέατρο του Άλσους (Δ. Κιντής), Ηλιούπολη.

«Ιφιγένεια εν Αυλίδι»: Η ευριπίδεια τραγωδία δια χειρός Αιμίλιου Χειλάκη και Μανώλη Δούνια, σε πρωτότυπη μουσική του Σταμάτη Κραουνάκη και σε καινούρια μετάφραση του διακεκριμένου ποιητή Γιώργου Μπλάνα. Πρεμιέρα: 26 Ιουνίου στο Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας.

«Λυσιστράτη»: Ο Γιάννης Μπέζος σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί στην αριστοφανική κωμωδία, έχοντας στο πλευρό του τον Πέτρο Φιλιππίδη στον ομώνυμο ρόλο και τους Βλαδίμηρο Κυριακίδη και Ναταλία Τσαλίκη, Πρεμιέρα: 6 Ιουλίου στο Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας.

«Αλέξης Ζορμπάς»: Ο Σταμάτης Φασουλής παρουσιάζει τη θεατρική μεταφορά του μυθιστορήματος του Νίκου Καζαντζάκη «Βίος και πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά», σε διασκευή των Ρέππα – Παπαθανασίου, με την αυθεντική μουσική του Μίκη Θεοδωράκη και τον Γρηγόρη Βαλτινό στον ομώνυμο ρόλο. Πρεμιέρα: 8 Ιουλίου στην Κρήτη.

«Για όνομα…»: Η σύγχρονη κωμωδία των Matthieu Delaporte και Alexandre de la Patellière δια χειρός Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη. Πρεμιέρα: 2 Ιουλίου στην Καρδίτσα.

«Γουρούνι στο σακί»: Το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης παρουσιάζει για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό τη σπαρταριστή κωμωδία του Ζωρζ Φεϋντώ με τους Δημήτρη Πιατά και Θανάση Τσαλταμπάση να πρωταγωνιστούν.

«3 Λαλούν και 2 Χορεύουν»: Το Θέατρο Coronet παρουσιάζει ένα μουσικό πρόγραμμα σε οικογενειακή συσκευασία, με τον Λευτέρη Ελευθερίου, τον Αλκιβιάδη Κωνσταντόπουλο, τη Βανέσα Αδαμοπούλου, τη Νεφέλη Παπαδερού, τον Γιάννη Χατζηγεωργίου, την Τατιάνα Καλαντζή και τους Sleeping Band. Πρεμιέρα: 30 Ιουνίου στο Αίθριο Θέατρο, Μαρούσι.

«Η όπερα βγήκε από τον παράδεισο»: Η Εταιρία Λυρικού Θεάτρου Ελλάδος παρουσιάζει τη λυρική κωμωδία της Κασσάνδρας Δημοπούλου σε σκηνοθεσία της Τζένης Δριβάλα, με τον Άκη Σακελλαρίου σε ρόλο Μαέστρου και τις δύο κυρίες επί σκηνής. Πρεμιέρα: 17 Ιουνίου στη Λάρισα.

«Μάνα θα πάω στο Hollywood»: Ύστερα από την επιτυχία που σημείωσε στο θέατρο Ιλίσια, όπου παρουσιαζόταν για δύο χρονιές σε sold out παραστάσεις, η επίκαιρη και μοναδική κωμωδία της Δήμητρας Παπαδοπούλου σε σκηνοθεσία της ίδιας και Φωκά Ευαγγελινού, επιστρέφει για να μας θυμίσει ότι ακόμα και στα πιο δύσκολα ο Έλληνας ψάχνει να εφεύρει λύσεις για να επιβιώσει και να απογειωθεί. Πρεμιέρα: 28 Ιουνίου στην Πάτρα.

Και δύο θεάματα

«Η ωραία κοιμωμένη»: Τα φημισμένα Russian Ballet Theater παρουσιάζουν την πιο ρομαντική ιστορία όλων των εποχών, σε μια μεγάλη καλοκαιρινή περιοδεία στα ανοιχτά θέατρα της Ελλάδας. Πρεμιέρα: 18 Ιουλίου στο Αμαλίειο Θέατρο Αμαρουσίου.

«Piaf! The Show»: Η μουσικοθεατρική παράσταση για τη ζωή της Εντίθ Πιαφ με την Anne Carrere έρχεται τον Ιούλιο σε επιλεγμένα θέατρα σε Ελλάδα και Κύπρο. Πρεμιέρα: 1& 2 Ιουλίου στο Κηποθέατρο Παπάγου.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΦΑΡΑΖΗ