«Lolita Reversed» ξανά και «Ο Συλλέκτης» από τον Χρήστο Καρασαββίδη

lolita
ΤΡΙΤΗ, 13 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017

Μια επανάληψη και ένα νέο έργο για τον νεαρό δημιουργό.

Με δύο παραστάσεις θα «χτυπήσει» τη νέα θεατρική σεζόν στην αθηναϊκή σκηνή ο Χρήστος Καρασαββίδης.

Θα παρουσιάσει τον Οκτώβριο -το θέατρο θα ανακοινωθεί προσεχώς- την ανανεωμένη εκδοχή του «Lolita Reversed», του έργου που πρωτοανέβασε τον Απρίλιο στο μίνι φεστιβάλ «Επτά χρόνια φαγούρα - Ο έρωτας στον καιρό των μνημονίων», που διοργάνωσε η Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου.

Εμπνευσμένη από το μυθιστόρημα του Βλαντιμίρ Ναμπόκοφ, η ιστορία του έργου αφορά τον μύθο του έρωτα ανάμεσα στο νυμφίδιο και στον καθηγητή, η οποία επανεγγράφεται, με πρόθεση την εξερεύνηση  των ορίων της παιδικής σεξουαλικότητας και της εκμετάλλευσης ανάμεσα στο θύτη και το θύμα, ιδίως, όταν αυτοί οι ρόλοι είναι δυσδιάκριτοι.

Εν συνεχεία, στις 11 Νοεμβρίου θα κάνει πρεμιέρα η νέα σκηνοθετική δουλειά του Χρήστου Καρασαββίδη. Θα ανεβάσει στο Θέατρο της Οδού Κεφαλληνίας το πρώτο μυθιστόρημα του John Fowles «Ο Συλλέκτης». Πρωταγωνιστής του έργου είναι ένας ανήσυχος και φιλόδοξος νεαρός άντρας ταπεινής καταγωγής, που βρίσκει διέξοδο συλλέγοντας πεταλούδες. Πλουτίζοντας χάρη στην εύνοια της τύχης, θα απαγάγει και θα φυλακίσει για έναν μήνα μια νεαρή φοιτήτρια Καλών Τεχνών, τη Μιράντα, με την οποία τον χωρίζουν έντονες κοινωνικές διαφορές. Με αφορμή αυτή την αναγκαστική συνύπαρξη, ο Fowles περιγράφει τη διαμάχη ανάμεσα στις διαφορετικές επιθυμίες και επιδιώξεις των δύο αυτών ανθρώπων, μελετώντας με απίστευτη οξυδέρκεια τις έννοιες της εμμονής, της εξάρτησης και της διαστροφής.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΦΑΡΑΖΗ