Η Σοφία Σπυράτου ανεβάζει το «Θησέας και Αριάδνη στο Νησί των Ταύρων» στη Θεσσαλονίκη

thiseas2
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 16 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017

Μετά το «Ο Ιάσονας και το Χρυσόμαλλο Δέρας», η σκηνοθέτις – χορογράφος καταπιάνεται με τον μύθο του Θησέα.

Μία ακόμη παιδική παράσταση, εμπνευσμένη από την αρχαία ελληνική μυθολογία ετοιμάζεται να παρουσιάσει τη νέα θεατρική σεζόν στη Θεσσαλονίκη η Σοφία Σπυράτου. Η σκηνοθέτις – χορογράφος θα ανεβάσει τον προσεχή Οκτώβριο στο Θέατρο Κολοσσαίον το έργο «Θησέας και Αριάδνη στο Νησί των Ταύρων», μετά την επιτυχία που σημείωσε την περσινή θεατρική περίοδο στο θέατρο Badminton με το «Ο Ιάσονας και το χρυσόμαλλο δέρας».

Η παράσταση θα αφηγείται την ιστορία του μυθικού ήρωα Θησέα, γιου του βασιλιά Αιγέα και ιδρυτή της Αθήνας. Ο Θησέας, μετά από άθλους που κόβουν την ανάσα, ταξιδεύει στην Κρήτη και με τη βοήθεια των Θεών και της όμορφης Αριάδνης, κατατροπώνει τον Μινώταυρο. Η πλοκή καθηλώνει: στην περιπέτεια συμμετέχει όλη η ελληνική μυθολογία – ήρωες, θνητοί, υπέροχα αλλά και φοβερά υπερφυσικά όντα και ασφαλώς οι Ολύμπιοι Θεοί.  Από άθλο σε άθλο κι από πόλη σε πόλη υφαίνονται πλεκτάνες, μίση, πάθη, αλλά και φιλίες και έρωτες και πάνω απ’ όλα αγάπη. Στο δρόμο του Θησέα λαχαίνουν μάχες, φουρτούνες, γοργόνες –οι περιπέτειες για τους αληθινούς ήρωες δεν τελειώνουν ποτέ.

Επί σκηνής θα παρελάσουν παλάτια, θάλασσες, φρούρια, πλοία, λαβύρινθοι, γοργόνες, ταύροι – ταυροκαθάψια -  θεοί που αναδύονται από τα έγκατα της γης, ή πέφτουν από τον ουρανό, ήρωες, θνητοί, φωτεινά αλλά και σκοτεινά υπερφυσικά όντα. Από άθλο σε άθλο κι από πόλη σε πόλη θα υφανθούν πλεκτάνες, μάχες, μίση, πάθη, φιλίες, έρωτες μα πάνω απ’ όλα η αγάπη, που θα λάμψει.

Συντελεστές
Σκηνοθεσία – Χορογραφίες: Σοφία Σπυράτου
Κείμενα: Στρατής Πασχάλης
Σκηνικά – Κοστούμια: Μανόλης Παντελιδάκης
Μουσική, παραδοσιακά θέματα και θέματα της δημιουργικής ομάδας των μουσικών: Γιώτη Κιουρτσόγλου, Μιλτιάδη Παπαστάμου, Βαγγέλη Καρύπη, David Lynch,  Haig Yazdjian και Γιώργου Καλούδη
Σχεδιασμός Φωτισμών: Λευτέρης Παυλόπουλος
Παραγωγή: Μιχάλης Αδάμ
Διεύθυνση παραγωγής: Χρηστίνα Νιάρου

Info
Θέατρο Κολοσσαίον
Λεωφ. Βασιλίσσης Όλγας 150, Θεσσαλονίκη
Τηλ 231 083 4996
Οκτώβριος 2017. Κάθε Σαββατοκύριακο και τις καθημερινές παραστάσεις για τα σχολεία όλων των βαθμίδων.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΦΑΡΑΖΗ