Περπατώντας τον Ουίλιαμ Σαίξπηρ με την Μαργαρίτα Αμαραντίδη και το Homo Ludens Theatre

margaritaamarantidisite2 photo_Kiki_Pap
ΔΕΥΤΕΡΑ, 19 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017

Θα παρουσιάσουν ​το «Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας» ως μία site specific μουσικοθεατρική παράσταση με περιπατητικό χαρακτήρα.

Από τα γνωστότερα και πιο πολυπαιγμένα έργα του Ουίλιαμ Σαίξπηρ σε όλο τον κόσμο, το «Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας» είναι μια ρομαντική κωμωδία, που περιγράφει τις περιπέτειες τεσσάρων νεαρών Αθηναίων και μιας ομάδας ερασιτεχνών ηθοποιών, τη σχέση τους με το Δούκα και τη Δούκισσα της Αθήνας, Θησέα και Ιππολύτη, και με τα ξωτικά ενός δάσους κάτω από το φεγγάρι.

photo_Kiki_Pap

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2017 και της δράσης Άνοιγμα στην Πόλη – Αθήνα, η Μαργαρίτα Αμαραντίδη και το Homo Ludens Theatre θα παρουσιάσουν το κλασικό έργο του Άγγλου Βάρδου ως μια site specific μουσικοθεατρική παράσταση με περιπατητικό χαρακτήρα, η οποία θα εξελίσσεται στον αρχαιολογικό χώρο γύρω από την Ακρόπολη των Αθηνών αλλά και με θέα τη σύγχρονη Αθήνα.

Στοχεύοντας σε μια βιωματική θεατρική εμπειρία σύμφωνη με την πλοκή του έργου, που διαδραματίζεται τη μέρα του θερινού ηλιοστασίου, η πρώτη παράσταση θα δοθεί την 21η Ιουνίου. Με αυτόν τον τρόπο η ιστορία του Ονείρου καλοκαιρινής νύχτας θα μεταφερθεί χωροχρονικά στο παρόν, συνδέοντας τη σαιξπηρική ιστορία με τη σύγχρονη ζωή. Δημιουργοί της νέας γενιάς ενώνουν τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν μια νέα «σαιξπηρική συντεχνία».

photo_Kiki_Pa
Συντελεστές:
Μετάφραση - Σκηνοθεσία - Σκηνικά: Μαργαρίτα Αμαραντίδη
Επιμέλεια κίνησης - Χορογραφία: Αυγουστίνος Κούμουλος
Πρωτότυπη μουσική: Γκωτιέ Βελισσάρης
Ενορχήστρωση/Πιάνο: Αλέξανδρος Λιβιτσάνος
Κοστούμια: Βασιλική Σύρμα
Ειδικές κατασκευές κοστουμιών: Βάνα Γιαννούλα
Φωτισμοί: Βασίλης Κλωτσοτήρας
Βοηθός σκηνοθέτη: Ίρις Κανδρή
Ηθοποιοί: Κώστας Μαγκλάρας, Ειρήνη Μακρή, Ευθύμης Γεωργόπουλος, Χριστίνα Γαρμπή, Γιώργος Αβραμίδης, Χριστίνα Δενδρινού, Δημήτρης Μαμιός, Κλείτος Κωμοδίκης, Αποστόλης Ψαρρός, Πάνος Νάτσης, Νικόλας Παπαδομιχελάκης, Μιχάλης Ζαχαρίας, Φοίβος Παπακαλούσης

Διεύθυνση παραγωγής: Λευτέρης Πλασκοβίτης
Εκτέλεση Παραγωγής: Κ2L ΑΛΦΑ - ΙΔΕΑ

Το τραγούδι «Ελένη του Νεδάρου» είναι μια σύνθεση του Νικόλα Παπαδομιχελάκη

Info: Αρχαία Αγορά (Νότιος Πλευρά). 21-23 Ιουνίου 2017 στις 18.00. Διάρκεια: 3 ώρες μαζί με το διάλειμμα. Τιμές εισιτηρίων: Ελεύθερη είσοδος με δελτία εισόδου. Το κοινό μπορεί να προμηθευτεί τα δελτία από τα ταμεία του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου (Πανεπιστημίου 39 και Ωδείο Ηρώδου Αττικού).

Η είσοδος του κοινού ξεκινά από την κεντρική  πύλη της αρχαίας αγοράς. Οι θεατές θα πρέπει να έχουν μαζί τους νερό, καπέλο, μαξιλαράκια για να κάθονται και να φοράνε άνετα ρούχα και παπούτσια. Η παράσταση είναι περιπατητική και δεν είναι προσβάσιμη για άτομα με αμαξίδιο. Το κοινό θα πρέπει να έχει αποχωρήσει από τον χώρο μέχρι τις 20:45 βάσει κανονισμού της Αρχαίας Αγοράς.