Πρώτες φωτογραφίες από τις «Τρωάδες» του Θεόδωρου Τερζόπουλου

terzopoulos6 Νίκος Βαρδακαστάνης
ΤΡΙΤΗ, 20 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017

Παράσταση αφιερωμένη στη μνήμη του Γιάννη Κουνέλλη.

Στην τελική ευθεία έχει μπει το μεγαλόπνοο πρότζεκτ που ετοιμάζει ο Θεόδωρος Τερζόπουλος στην Πάφο της Κύπρου, στο πλαίσιο του «Πάφος Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2017». Ο λόγος για την πολυεθνική, πολύγλωσση εκδοχή της ευριπίδειας τραγωδίας, «Τρωάδες», με ηθοποιούς από διχοτομημένες πόλεις του κόσμου, όπως Λευκωσία, Μόσταρ και Ιερουσαλήμ, και σε σκηνική εγκατάσταση του Γιάννη Κουνέλλη.

Νίκος Βαρδακαστάνης

Μάλιστα, με ανάρτησή του στο επίσημο προφίλ του στο Facebook πριν από περίπου έναν μήνα, ο διεθνούς φήμης Έλληνας δημιουργός είχε ανακοινώσει την απόφασή του να αφιερώσει την παράσταση στη μνήμη του Γιάννη Κουνέλλη, που απεβίωσε στις 16 Φεβρουαρίου 2017. «Η παράσταση των "Τρωάδων" αφιερώνεται στη μνήμη του αγαπημένου φίλου και συνεργάτη μας ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΥΝΕΛΛΗ, που επρόκειτο να σχεδιάσει τη σκηνική εγκατάσταση της παράστασης», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά.

Νίκος Βαρδακαστάνης

Τον ρόλο της Εκάβης θα αναλάβει η Δέσποινα Μπεμπεδέλη, έχοντας στο πλευρό της τους: Σοφία Χιλλ, Νιόβη Χαραλάμπους, Προκόπη Αγαθοκλέου, Ανδρέα Φυλακτού, Hadar Barabash, Εβελίνα Αραπίδη, Ajla Hamzic, Erdogan Kavaz, Sara Ipsa, Evelin Asouant.

Νίκος Βαρδακαστάνης

Η μετάφραση του έργου είναι του Κωστή Κολώτα, τα κοστούμια της σταθερής συνεργάτιδας του Θεάτρου Άττις, Λουκίας και η μουσική του εκλεκτού συνεργάτη του θεάτρου, Παναγιώτη Βελιανίτη. Βοηθός σκηνοθέτη ο Σάββας Στρούμπος.

Νίκος Βαρδακαστάνης

Οι «Τρωάδες» θα παρουσιαστούν στο Αρχαίο Ωδείο της Πάφου στις 7 και 8 Ιουλίου, στο πλαίσιο του «Πάφος Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2017».

Νίκος Βαρδακαστάνης
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΦΑΡΑΖΗ