Η Όλια Λαζαρίδου σκηνοθετεί τον «Κήπο του Ραπατσίνι» στο Θέατρο Πορεία

olia-lazaridou
ΤΕΤΑΡΤΗ, 21 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017

«Γιατί το χτες και το αύριο δεν υπάρχουν: τα πάντα είναι σήμερα».

Το διήγημα «Η κόρη του Ραπατσίνι» του Αμερικανού συγγραφέα Nathaniel Hawthorne θα μεταφέρει στη σκηνή υπό τον τίτλο «Ο κήπος του Ραπατσίνι» η Όλια Λαζαρίδου. Η ηθοποιός – σκηνοθέτιδα θα σκηνοθετήσει και θα πρωταγωνιστήσει στο έργο που θα κάνει πρεμιέρα 12 Οκτωβρίου στο Θέατρο Πορεία.

Πρόκειται για ένα λυρικό παραμύθι, γραμμένο το 1844. To 1953 ο Octavio Paz μετέφερε το έργο στο θέατρο, σε συνεργασία με την ζωγράφο και συγγραφέα Leonora Carrington. ‘Εχει μεταφερθεί επίσης και στην όπερα το 1925, το 1983 και το 1991. Κατά τον Paz, το έργο αυτό θυμίζει ως είδος το Θέατρο Νο και το θέατρο του Calderόn, στην Ισπανία (χρυσός αιώνας).

«Ο κήπος του Ραπατσίνι» είναι ένα δραματικό ποίημα, η ιστορία του οποίου λαμβάνει χώρα σ’ ένα μακρινό και ακαθόριστο παρελθόν. Ο Τζιοβάνι, νεαρός φοιτητής, στην Πάντουα της Ιταλίας, ερωτεύεται την Βεατρίκη. Πρόκειται για την όμορφη κόρη του δρ. Ραπατσίνι, ενός επιστήμονα ο οποίος εργάζεται απομονωμένος στο εργαστήριο του. Η Βεατρίκη είναι περιορισμένη σ’ έναν τεχνητό κήπο γεμάτο από δηλητηριασμένα  φυτά. Ο Τζιοβάνι για να την ελευθερώσει  από τον δηλητηριασμένο κήπο της δίνει το αντίδοτο.

Στο πλευρό της Λαζαρίδου θα δούμε επίσης τους Δανάη Ρούσσου και Ερρίκο Μηλιάρη.

Την εικαστική σύνθεση, τα κοστούμια και τους φωτισμούς θα επιμεληθεί ο Άγγελος Παπαδημητρίου, ενώ την πρωτότυπη μουσική θα γράψει ο Κωνσταντίνος Βήτα. Η παραγωγή είναι της Εταιρίας Θεάτρου ΛΥΚΟΦΩΣ σε συμπαραγωγή με το Θέατρο ΠΟΡΕΙΑ.

Info
Θέατρο Πορεία
Τρικόρφων 3-5, Πλατεία Βικτωρίας
210 8210991, 210 8210082
Από 12 Οκτωβρίου 2017. Τιμές Εισιτηρίων: κανονικό 16 ευρώ, senior (άνω των 65): 14 ευρώ, φοιτητικό, νεανικό (κάτω των 22), ανέργων, ΑμεΑ: 12 ευρώ. Εισιτήρια θα διατίθενται με προσφορά προπώλησης από 15 Σεπτεμβρίου: Εισιτήρια Α/Β ζώνης 12€ (αρχική τιμή 16€ και 14€ αντίστοιχα), μέχρι την ημέρα της πρεμιέρας στις 12/10.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΦΑΡΑΖΗ