«Πεντηκοστή» από την ομάδα Vice Versa στον παλαιό ατμοηλεκτρικό σταθμό ΔΕΗ

angelikigirginoudiviceversasite56photo Marilena Stafylidou
ΠΕΜΠΤΗ, 22 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017

Ηθοποιοί και πρόσφυγες συμπράττουν στο έργο του Νταίηβιντ Έντγκαρ, που μεταφέρει στη σκηνή η Αγγελική Γκιργκινούδη.

Δείτε το video της παράστασης 

Στο πλαίσιο της δράσης «Άνοιγμα στην Πόλη – Αθήνα» του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2017, η ομάδα Vice Versa θα παρουσιάσει το έργο του Νταίηβιντ Έντγκαρ «Πεντηκοστή» στον παλαιό ατμοηλεκτρικό σταθμό ΔΕΗ στο Νέο Φάληρο.

Τη σκηνοθεσία του θα αναλάβει η Αγγελική Γκιργκινούδη, ενώ επί σκηνής θα δούμε να συμπρωταγωνιστούν έξι ηθοποιοί και 15 πρόσφυγες από 14 χώρες.

Marilena Stafylidou
Λίγα λόγια για το έργο
Σε κάποια χώρα της Ανατολικής Ευρώπης, μια τοιχογραφία ανεκτίμητης αξίας –παρόμοια με τον «Θρήνο για τον Χριστό» του Τζιόττο– γίνεται μήλο της έριδος ανάμεσα στην Ορθόδοξη και την Καθολική Εκκλησία, όταν στον ναό όπου βρίσκεται εισβάλλει μια ομάδα προσφύγων, κυνηγημένων από τις αρχές της χώρας. Το έργο πραγματεύεται τη μετανάστευση, την κρατική βία, τις θρησκευτικές αντιπαλότητες, τον ρόλο της τέχνης και την εκμετάλλευσή της από κύκλους συμφερόντων.

Λίγα λόγια για την ομάδα
Η θεατρική ομάδα Vice Versa ιδρύθηκε το 2009 και τα μέλη της είναι Έλληνες και ξένοι, ερασιτέχνες και επαγγελματίες, φοιτητές και εργαζόμενοι, άνθρωποι από διαφορετικά κοινωνικά περιβάλλοντα, που αντιστέκονται μέσω του θεάτρου στις δύσκολες συνθήκες των τελευταίων χρόνων στην Αθήνα, με τις ξενοφοβικές εκδηλώσεις και τα μύρια οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα.

Λίγα λόγια τον χώρο
Κατά τη διάρκεια των παραστάσεων, θα είναι ανοιχτός στο κοινό ο εκθεσιακός χώρος της ΔΕΗ, ο οποίος φιλοξενεί την αφιερωματική έκθεση «Η ΔΕΗ και η ιστορία της» καθώς και την έκθεση «Ανάπλαση στο όριο της αποκατάστασης».

Δείτε ένα ακόμη video της παράστασης 

Marilena Stafylidou
Συντελεστές
Μετάφραση: Κυριακή Kαζελίδου
Σκηνοθεσία: Aγγελική Γκιργκινούδη 
Μουσική: Κώστας Βόμβολος
Κίνηση: Aγγελική Στελλάτου
Κοστούμια: Κλαιρ Μπρέισγουελ
Σκηνογραφική επιμέλεια: Μυρτώ Λάμπρου
Φωτισμοί: Αντώνης Παναγιωτόπουλος  
Επιστημονική σύμβουλος: Ζακία Άκρα
Βοηθός σκηνοθέτη: Θάνος Ζέρης 
Βοηθός σκηνογράφου: Κωνσταντίνος Κοτσύφης
Συντονισμός/εκτέλεση παραγωγής: Γιάννης Τσορτέκης
Παίζουν οι: Άιμαν Αλαμπούντ, Χαλίλ Αλιζάντα, Χοσάμ Αράφα, Νάντια Ζαχούρ, Θάνος Ζέρης, Κωνσταντίνος Κοτσύφης, Θύμιος Κούκιος, Φανή Κουλούρη, Μαρσέλα Λένα, Σιμπλίς Μπα Μούκουρι, Βεντσισλάβ Μπαρντάροβ, Αλεξάνδρα Μπαστάνη, Μοχάμεντ Μπελχέντι, Γκρέις Νουόκε, Ειρήνη Οικονομίδου, Ολάμ Ορέισι, Θέμης Πάνου, Μαντώ Παπαρρηγοπούλου, Σβετλάνα Παραμόνοβα, Γρηγόρης Ποιμενίδης, Ντημητρίνα Πουέβα, Κρις Ραντάνοφ, Σαϊέν Σαμάντ, Αϊντίμ Τζοϋμάλ, Λίλιτ Τουμασιάν, Γιάννης Τσορτέκης
Συμμετέχει ο μουσικός Νίκος Μολύβας

Marilena Stafylidou
Info
Παλαιός ατμοηλεκτρικός σταθμός ΔΕΗ, Νέο Φάληρο
23-25, 28-29, 30 Ιουνίου 2017 στις 21.00
Τιμές εισιτηρίων ​Κανονικό: 15€ Φοιτητικό: 10€ ΑΜΕΑ: 5€ Ανέργων: 5€. Προπώληση