20+1 μεταπολεμικά λαϊκά τραγούδια με μπαρόκ ορχήστρα

maxouri
ΤΕΤΑΡΤΗ, 28 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017

Ο Γιάννης Καλαβριανός σκηνοθετεί την Χριστίνα Μαξούρη σε μια μουσικοθεατρική παράσταση στην Αγγλικανική Εκκλησία Αγίου Παύλου.

Η αρχοντιά του ρεμπέτικου της Μεταπολεμικής περιόδου συναντά τον συναισθηματισμό της μπαρόκ μουσικής του 17ου αιώνα. Τα μπουζούκια και η κιθάρα δίνουν τη θέση τους στη βιόλα ντα γκάμπα, τη βιολόνε και τα βιολιά, δημιουργώντας ένα συμπαγές και καλλιεπές αστικό μουσικό περιβάλλον για τη δωρική φωνή της Χριστίνας Μαξούρη στη μουσικοθεατρική παράσταση «20+1 μεταπολεμικά λαϊκά τραγούδια με μπαρόκ ορχήστρα», παρουσιάζεται στην Αγγλικανική Εκκλησία Αγίου Παύλου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών.

Η ξεχωριστή ερμηνεύτρια, μετά από ποικίλες προσεγγίσεις του ρεμπέτικου τραγουδιού, καλεί τον έμπειρο διευθυντή ορχήστρας και ενορχηστρωτή Μιχάλη Παπαπέτρου και μερικούς από τους εξέχοντες ερμηνευτές της παλαιάς μουσικής να περπατήσουν μαζί σε λαϊκούς δρόμους και μπαρόκ μονοπάτια. Ανακατεύουν πάθη και σεκλέτια, πενιές και δοξαριές και συστήνουν μιαν ιδιότυπη συναυλία, με μυσταγωγική, πλην όμως μερακλήδικη ατμόσφαιρα, διαποτισμένη από την αμεσότητα των λαϊκών τραγουδιών και τη θρησκευτικότητα της μπαρόκ μουσικής. Αφήνονται στα φαινομενικά ετερόκλητα, αλλά αλληλοσχετιζόμενα μουσικά είδη και στην πάντα καίρια και διεισδυτική σκηνοθετική ματιά του Γιάννη Καλαβριανού, τη σκηνογραφική φροντίδα της Ευαγγελίας Θεριανού και τους φωτισμούς του Νίκου Βλασόπουλου. Ερμηνεύτρια και μουσικοί καλούν την πολυσχιδή Λένα Κιτσοπούλου να εισέλθει σ' αυτόν τον ελκυστικό «κόσμο», τραγουδώντας κάποια από τα τραγούδια.

Δείτε το βίντεο της παράστασης

Συντελεστές
Επιλογή τραγουδιών - Ερμηνεία: Χριστίνα Μαξούρη
Μεταγραφή μουσικού υλικού - Ενορχήστρωση: Μιχάλης Παπαπέτρου
Σκηνοθετική επιμέλεια: Γιάννης Καλαβριανός
Σκηνογραφική επιμέλεια: Ευαγγελία Θεριανού
Ηχητικός σχεδιασμός - Ηχοληψία: Γιάννης Παξεβάνης
Φωτιστικός σχεδιασμός: Νίκος Βλασόπουλος
Χειρισμός φωτισμών: Γιώργος Φωτόπουλος
Βοηθός σκηνοθέτη - παραγωγής : Νουρμάλα Ήστυ
Βοηθός παραγωγής: Πάνος Σβολάκης
Μουσικοί: Χαράλαμπος Καρασσαββίδης (μπαρόκ βιολί), Αγγελική Κασδά (μπαρόκ βιολί), Ηλέκτρα Μηλιάδου (βιόλα ντα γκάμπα), Ιάσων Ιωάννου (μπαρόκ τσέλο), Δημήτρης Τίγκας (βιολόνε)
Φιλική συμμετοχή: Λένα Κιτσοπούλου
Τα φορέματα της Χριστίνας Μαξούρη και της Λένας Κιτσοπούλου είναι δημιουργίες του Χάρη Σουλιώτη

Διεύθυνση παραγωγής: Κατερίνα Μπερδέκα
Εκτέλεση παραγωγής: Highway Productions-Γιώργος Λυκιαρδόπουλος

Info
Αγγλικανική Εκκλησία Αγίου Παύλου
28-29 Ιουνίου 2017 στις 21.30
Τιμές εισιτηρίων ​Κανονικό: 15€ Φοιτητικό: 10€ ΑΜΕΑ: 5€ Ανέργων: 5€. Προπώληση