«Η Αυγή και ο Ανθός» από την Hippo Theatre Group του χρόνου στο 104

avgikaianthos
ΤΕΤΑΡΤΗ, 28 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017

Η νέα παιδική παράσταση της θεατρικής ομάδας θα παρουσιαστεί τον προσεχή Οκτώβριο.

Στην σκοτεινή χώρα όπου τα όνειρα των ανθρώπων φυλακίζονται στο μενταγιόν του βασιλιά και κάθε έννοια ελευθερίας έχει κατασταλεί, υπάρχει ένας μύθος: το φως θα επιστρέψει όταν ενωθούν ξανά τα δίδυμα αδέλφια Αυγή και Ανθός. Ο βασιλιάς όμως κρατάει φυλακισμένη την Αυγή. Θα μπορέσει ο Ανθός να βρει την χαμένη αδελφή του; Ένας κόσμος γεμάτος τρελά ξωτικά, ανθρωπόμορφα πηγάδια, μάγισσες, μαύρους καβαλάρηδες και φοβερούς δράκους με πονόδοντο, απλώνεται μπροστά στους δυο ήρωες άλλοτε βοηθώντας και άλλοτε υπονομεύοντας την πορεία τους. Στο τέλος όμως θα θριαμβεύσει το καλό…

Αυτή είναι η υπόθεση της νέας παιδικής παράστασης με τίτλο «Η Αυγή και ο Ανθός» που θα παρουσιάσει από αρχές Οκτωβρίου στη σκηνή του Θεάτρου 104 η Hippo Theatre Group, η θεατρική ομάδα, που ιδρύθηκε το 2009, αποτελείται από τους Φώτη Δούσο και Αλέξανδρο Ράπτη και δραστηριοποιείται στο χώρο του παιδικού θεάτρου και του Εκπαιδευτικού Δράματος.

Το έργο έχει γράψει ο Θωμάς Βελισσάρης και βασίζεται σε ελληνικά λαϊκά παραμύθια και παραλογές, ενώ η κεντρική του ιδέα -η προσωπική ελευθερία και η συλλογική ευθύνη- είναι εμπνευσμένη από τον Λάμπρο του Διονύσιου Σολωμού.

Η παράσταση δομείται με επίκεντρο το σώμα και τη φωνή των ηθοποιών. Ζωντανή μουσική, γρήγοροι ρυθμοί, άφθονο χιούμορ, καταιγιστική δράση και στιγμές έντονης συγκίνησης είναι μερικά από τα συστατικά που συνθέτουν ένα πληθωρικό ψυχαγωγικό θέαμα.

Την παράσταση ακολουθεί ένα σχεδιασμός Εκπαιδευτικού Δράματος. Τα παιδιά, μέσα από θεατρικές δραστηριότητες (αυτοσχεδιασμούς, κινητικά και φωνητικά παιχνίδια), μπαίνουν σε έναν φανταστικό κόσμο, εμπνευσμένο απ’ το θέαμα που παρακολούθησαν. Μέσα σε αυτό το ασφαλές πλαίσιο ευαισθητοποιούνται σε θέματα όπως η αλληλεγγύη και η κοινωνική δικαιοσύνη, ενώ παράλληλα ενισχύεται η συναισθηματική τους ισορροπία και ενδυναμώνεται η προσωπικότητά τους.

Συντελεστές
Ερμηνεύουν: Ιάσονας Άλυ, Ελένη Ζούμπου, Μαρία Ντίνου 
Κείμενο: Θωμάς Βελισσάρης
Σχεδιασμός δραστηριότητων εκπαιδευτικού δράματος: Καλλιόπη Φύκαρη, Hippo Theatre Group
Κοστούμια: Κατερίνα Χατζοπούλου
Μάσκες: Μάρθα Φωκά
Κίνηση: Hippo Theatre Group
Μουσική – Σκηνοθεσία - Οργάνωση Παραγωγής: Ηippo Theatre Group (Φώτης Δούσος, Αλέξανδρος Ράπτης)

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΦΑΡΑΖΗ